Панама за машинациите на милионерите: Ще сътрудничим!

Изтекоха списъци с офшорни сметки в света на богатите и известните
4 апр 2016 08:22,
67
 Панама за машинациите на милионерите: Ще сътрудничим!
Снимка: Reuters

Президентът на Панама заяви, че правителството му ще сътрудничи "енергично" на всяко разследване, произтичащо от разпространения вчера огромен масив от информация за финансовите машинации в света на богатите и известните, предаде Асошиейтед прес.

Международният консорциум на разследващите журналисти във Вашингтон публикува вчера разследвания въз основа на изтичането на 115 милиона документи от базираната в Панама адвокатската фирма "Мосак Фонсека", разкриващи как политици, богаташи и знаменитости укриват парите си в офшорни фирми.

Още по темата

Президентът Хуан Карлос Варела посочи в изявление, че разкритията няма да отклонят правителството му от политиката на нулева толерантност към всяка незаконна дейност във финансовия сектор в Панама.

Рамон Фонсека, съосновател на фирмата, чиито документи са били предоставени на медиите, заяви за панамски тв канал, че тя не носи отговорност за каквато й да е престъпна дейност, извършена с офшорни инструменти, създадени за клиентите й, съобщи АП.

Пред Франс прес Фонсека коментира, че разследването, извършено от над 100 медии по света за авоарите на политици и известни личности в данъчните убежища, е "престъпление" и атака срещу Панама.

Шефът на фирмата смята също, че тя е станала жертва на "международна кампания срещу личната неприкосновеност".

В телефонно интервю за Ройтерс Фонсека, който е бивш правителствен служител в Панама, съобщи, че фирмата му е създала повече от 240 хиляди компании, повечето от които са били използвани със законна цел.

"Смятаме, че е налице международна кампания срещу личната неприкосновеност, която е свещено човешко право, но има хора по света, които не разбират това", посочи той.

В отделно изявление, публикувано в "Гардиън", фирмата изтъкна: "Изглежда, че става дума за неразрешен достъп до документи и информация, изнесени от нашата компания, представени и интерпретирани извън контекста".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** глупости.на където и да се въртят се са на шиша .америка лека полека си изпява песента,и капитализмът рухва,белите американци са вече малцинство и ги чака съдбата на юар
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Международният Консорциум във Вашингтон е спонсориран от фондациите на Сорос, Рогфелер .. И не изнасят данни за нито един американски Билионер или корпорация.Същите наливат милиони на ВВС и Гардиан , Политика на налагане на либерализъм . Те спонсорират и кампанията на Хилъри Клинтън !
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин стриже руските овце.
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да се хванете за палците и да ревете като животни. За милиони няма закони, това е уравнението.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Офффффффф! Станахте досадни вече.
37
1
 
3
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Нека да затворят офшорните зони. Колкото до Путин. той си има цяла Русия!
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен250 АМЕРИКАНСКИ ТАНКА СА ВЕЧЕ ТУК, С ПОДКРЕПАТА НА ПРОДАЖНИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ.----------Малко са, трябва поне 1000 да станат, така мечока ще си стои в бърлогата.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин не краде, той бере.
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРЕЗ 1989 Г ВОЕННИ НА САЩ ОКУПИРАТ ПАНАМА И САЩ Я ПРАВЯТ ПАНАМА СВОЙ ПРОТЕКТОРАТ.ТА В ТАЗИ ВРЪЗКА ПИТАМ СЛЕД КАТО ОТ ГОДИНИ СЕ ВОДИ НЕОБЯВЕНА ВОЙНА МЕЖДУ УПРАВЛЯВАЩИТЕ В РУСИЯ С УПРАВНИЦИТЕ НА САЩ,КОЙ Е ТОЯ (ЛУД) РУСНАК И ТО МИЛЯРДЕР ПРИБЛИЖЕН ДО ПУТИН ДА СИ ДЪРЖИ КИНТИТЕ В ТЕРИТОРИЯ ТОТАЛНО КОНТРОЛИРАНА ОТ САЩ ,ОСОБЕНО СЛЕД КАТО САЩ СА НАЛОЖИЛИ САНКЦИИ НА РУСИЯ И ПРИБЛИЖЕНИТЕ НА ПУТИН. ТАЗИ ПАНАМСКА КАМПАНИЯ СРЕЩУ ПУТИН НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН ЧАСТ ОТ ХИБРИДНАТА ВОЙНА НА ЦИОНИСТИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ
33
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦЯЛ СВЯТ РАЗБРА,ЧЕ ДИКТАТОРА ЕРДОГАН ИО СИНЧЕТО МУ ТРУПАТ МИЛИЯРДИ ОТ НЕЗАКОННИ СДЕЛИ С ОТКРАДНАТИОЯ ПЕТРОЛ ОТ ИРАК И СИРИЯ С КОЙТО ИДИЛ ,ТЪРГУВА,АМА НЕ СЪМ ЧУЛ НИ НИ ПРОТИВНИЯ ДЪРТ *** И РЕПТИЛ СОРОС НИ МЕДИИТЕ ,НИ САЩ И ЗАПАДА ДА СЕ ИЗКАЖАТ ПРОТИВ ТОВА .ТАКА,ЧЕ ТАЗИ КАМПАНИЯ СПАМАМСКИТЕ ИЗМИШЛЬОТИНИ Е ПОРЕДНИЯ ОПИТ НЯА ЦИОН ДА ДЕСТАБИЛИЗИРА РУСИЯ,ЗАЩОТО ЗА РАЗЛИКА ОТ ИРАК И ЛИБИЯ ТАМ С ВОЙНА НЕ СТАВА,ЧЕ РАША МНОГО БИ,ЗАТОВА ЕВРЕИТЕ ПРОБВАТ С ТОВА КОЕТО УМЕЯТ НАЙ ДОБРЕ С ЛЪЖИТЕ И МАНИПУЛАЦИИТЕ
32
3
 
14
 
! Отговори
ХОХОХОХО преди 8 години
ПРЕДСТАВЯМ СИ САМО КАК ВЛАДИМИР ПУТИН КРИЕ ПАРИ ТОЧНО ТАМ!ПЛОСКА, ПРОЗРАЧНА ЛЪЖА! ИНФОРМАЦИОННА ВОЙНА СРУЩУ РУСИ! ТОВА Е!
31
2
 
11
 
! Отговори
ЛЪЖА! преди 8 години
Сорос се закани да нанесе съкрушаващ удар срещу Путин днес.КОЙТО Е ЧЕЛ, ЧЕЛ! Вампира Сорос се забрави!
30
2
 
11
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Уфф Значи цялата тая плява вижте кога излиза? Малко преди изборите както Руските така и САЩ и кого оплюва всички които са противници в една или друга степен на САЩ. Естествено близки до Путин са се облагодетелствали но не и самия Путин. Просто всички тук и на запад умници не отчитат едно нещо всички Руски оттеглили се президенти и министър председатели имат пожизнена охрана от ФСБ. Тоест реално стават заложници на следващия президент/премиер. Как ще си харчи милиардите тогава а?
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЕДО СОРОС ПАК ПУСНА В ДЕЙСТВИЕ ***!НЯМА ОТЪРВАНЕ ОТ ТИ САТАНИ!ДА ЖИВЕЕ РУСИ! ДОЛУ САЩ!
28
1
 
15
 
! Отговори
опаа преди 8 години
Милиардите на Банкянски Диктатор са в ТУРСКИЯ и близкоизточните брандове на HSBC DBank Turkey Lebanon Gulf Bank llc Qatar National Saudi Arab като тия в Арабските банки са отишли в инвестици в СКЪПИ луксозни поликлиники и болници и Клиники за Естетична Хирургия в столицата на Ливан-БЕЙРУТ и ДУБАЙ.Ливанките са доста суетни и с широки пръсти а Ливан е претъпкан със милиони сирийци които имат нужда от Медицинско обслужване
27
1
 
1
 
! Отговори
ivan преди 8 години
Какви глупости - най-вече от панамска страна. Въобще предметът на демокрацията не е неприкосновеност....Или е цитирано неправлино... Но изглежда - някой разбира демокрацията като снобода извън закона. ЩО ЗА ГЛУПОСТИ СЕ ПУБЛИКУВАТ, а и се отстояват, и претендират за доверие. Сещам се.--във вр. с личната неприкосновенст---"свободата на една личност свършва там, където започва свободата на друга личност". Чувствувам моята свобода за накърнена !
26
2
 
8
 
! Отговори
офшорки преди 8 години
Обяснете ми какво е незаконното на офшорките?
25
0
 
5
 
! Отговори
Най важното е преди 8 години
До мазалото станада спрат да крадат убиват и самоубиват защото има интернет и нищо не остава скрито дано се стреснат
24
0
 
10
 
! Отговори
ТОВА Са преди 8 години
До До мазалото станаБЪЗИЦИ НА ЦИОНИСТИТЕ -КАБАЛ Чудят се как да предизвикат нова война
23
0
 
3
 
! Отговори
I te си преди 8 години
До паметливго преместиха тази новина е още от 1997 и убаваха и самоубиваха за нея и такива като бокова си накупиха по щатите къщи и вили и какво от това досега нито един не се стреснал да рече поне да ги върне или да направи дарение....