Панама за машинациите на милионерите: Ще сътрудничим!

Изтекоха списъци с офшорни сметки в света на богатите и известните
4 апр 2016 08:22,
67
 Панама за машинациите на милионерите: Ще сътрудничим!
Снимка: Reuters

Президентът на Панама заяви, че правителството му ще сътрудничи "енергично" на всяко разследване, произтичащо от разпространения вчера огромен масив от информация за финансовите машинации в света на богатите и известните, предаде Асошиейтед прес.

Международният консорциум на разследващите журналисти във Вашингтон публикува вчера разследвания въз основа на изтичането на 115 милиона документи от базираната в Панама адвокатската фирма "Мосак Фонсека", разкриващи как политици, богаташи и знаменитости укриват парите си в офшорни фирми.

Още по темата

Президентът Хуан Карлос Варела посочи в изявление, че разкритията няма да отклонят правителството му от политиката на нулева толерантност към всяка незаконна дейност във финансовия сектор в Панама.

Рамон Фонсека, съосновател на фирмата, чиито документи са били предоставени на медиите, заяви за панамски тв канал, че тя не носи отговорност за каквато й да е престъпна дейност, извършена с офшорни инструменти, създадени за клиентите й, съобщи АП.

Пред Франс прес Фонсека коментира, че разследването, извършено от над 100 медии по света за авоарите на политици и известни личности в данъчните убежища, е "престъпление" и атака срещу Панама.

Шефът на фирмата смята също, че тя е станала жертва на "международна кампания срещу личната неприкосновеност".

В телефонно интервю за Ройтерс Фонсека, който е бивш правителствен служител в Панама, съобщи, че фирмата му е създала повече от 240 хиляди компании, повечето от които са били използвани със законна цел.

"Смятаме, че е налице международна кампания срещу личната неприкосновеност, която е свещено човешко право, но има хора по света, които не разбират това", посочи той.

В отделно изявление, публикувано в "Гардиън", фирмата изтъкна: "Изглежда, че става дума за неразрешен достъп до документи и информация, изнесени от нашата компания, представени и интерпретирани извън контекста".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
9
 
! Отговори
Berlin преди 8 години
На ушaнките, ако Путин им влезе вкъщи и опънe жените им, те ще казват: "Обонго обаче е по-лош! Това е американска пропаганда!". Хахахаха... няма спасение. :)))
21
3
 
12
 
! Отговори
До мазалото стана преди 8 години
Дай един факт ,че така и не разбрах, как точно Путин се оказа с тези офшорки. Нещо на негово име на децата му итн. Парите на Путин са достатъчно сигурни че да не може никой от САЩ и ЗЕ да му ги пипне
20
5
 
23
 
! Отговори
до 27 преди 8 години
Никой не мълчи. Просто не си заслужава да се коментират очевидно дезинформационни новини по отношение на Путин. Човекът е официално милиардер и това не е тайна за никой. Ако се зачетеш внимателно в новините ще забележиш, че става въпрос за "подозрения" относно хора близки до Путин. Също така се говори и за още стотици милиардери по цял свят използвали тези услуги, но те някак удобно остават на заден план. Пропаганда за наивници като теб.
19
1
 
6
 
! Отговори
Боцко-Тиквето преди 8 години
Путин ти си беден колшар
18
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПанама е американска Колония..............Ох, ще падна от смях. Каква Панама, човече ? Странно защо руските олигарси пращат децата си в САЩ.Тя и Западна Европа е американска колония, нали ? Пък богатите ватенки купуват дворци по Средиземноморието. Апартаменти в Лондон. Влагат си парите в западни банки. *** !Как може да не знаят, че няма нищо по-сигурно от руска банка на другаря Путин ?
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПетровАмериканските политици са пуснати от небето и са безгрешни а Путин е кръволок и крадец пише в туитовете и постовете. Как пък не се бяхме сетили.===================Само че това не оправдава Путин. Крадец е, при това нагъл и безнаказан, за разлика от западните.А поданиците му вече тънат в мизерия. За разлика от тези на Запад.
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 15! Той и хитле,р е мразил евреитено преди да почне да воюва, е взимал огромни заеми от еврейски банкери!!!
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Panama Papers Twitter
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне 50 компании, 6 фирми посредници, 16 собственици и 78-*** акционери от София, Пловдив, Банско, Плевен, Стара Загора, Варна, Севлиево, Правец, Монтана, Созопол, Панагюрищe, Габрово, Русе са били свързани с офшорни регистрации на Бахамите, Сейшелите, Антила, Панама, Ниуе и Британските виржински острови.Не е само Путин, господа ватенки.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Данните са напълно обективнr. Освен Путин фигурират и Камерън, исландският премиер, много са.А за Путин е кристално ясно, че краде. В пъти повече от изнесеното.И понеже се изписаха много глупости. Споменават се и 150 българи и фирми. Четете, ватенки. Ама английски ще ви е нужен. Хиляди са туитовете от вчера . Dave Sullivan Twitter
12
0
 
8
 
! Отговори
АTAKICT преди 8 години
До Анонимен ами и цацаров ги знае но се прави на ударен с ПА4КИ
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има добри и лоши офшорни зони. Добри са тези, в които са парите на топлофикациите и високоефективните ВЕИ, а Панама е лоша зона.
10
7
 
25
 
! Отговори
:) преди 8 години
Интересното е, че няма американски политици :) Дали пък не е активно мероприятие на някоя американска службица ???
9
0
 
17
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Офшорковците са най-голямото глобално зло, ама то пък кой нормален би се отказал от милиардите в тайни активи които носят прекрасна доходност?!
8
6
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
това е поредната провокация на цру изпращат войски около русия и сега с товаотклоняват вниманието на света тръмп дали няма и той сметка там ами меркел
7
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""""""Международният консорциум на разследващите журналисти във Вашингтон""""---а ясно е вече...няма нужда нататък да четем--пак пропаганда.....
6
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много глупаво е да държиш парите си в подобни държави.
5
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Негърчето от Вашингтон не можада измисли нищо по-оригинално.
4
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Панама не е независима държава. Губернатора ще прави това, което му наредят от сащ. Точно като в БГ.
3
6
 
33
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Дали това "изтичане" точно в Панама е случайно? Да не забравяме, че САЩ нахлуват в Панама 1989 година и оттогава там управляват техни марионетни правителства. Дали ще видим данни за всички офшорки или само на избрани хора и фирми, които са били непослушни?