#PanamaPapers – остро политическо оръжие

Въпросът е кой ще чете документите, коментира Валерий Тодоров
5 апр 2016 11:52,
29
#PanamaPapers – остро политическо оръжие
Снимка: bgonair.bg

Документация, засягаща 128 политици и обществени дейци и 129 милиардери по списъка на "Форбс". #PanamaPapers поставя редица въпроси на дневен ред сред световния политически елит, в това число кой е поръчал разследването, кога е започнало то и с каква цел. Това коментираха адвокатът Николай Хаджигенов, бившият кореспондент на БНР в Москва Валерий Тодоров и икономистът Юлиан Войнов в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

"Цялата тази база данни е едно остро политическо оръжие, което действително може да бъде използвано. Въпросът е кой ще чете документите и как ще бъдат използвани данните", посочи Валерий Тодоров.

Юлиан Войнов от своя страна заяви, че разкритието е най-мащабният удар върху скритите капитали от 2001 г. насам. По думите му панамските документи неминуемо ще предизвикат сериозно преобразуване на системата за избягване на данъчното облагане в развития свят.

Той коментира и реакцията на Кремъл, който определи замесването на името на руския държавен глава Владимир Путин като "висша форма на Путинофобия": "Трябва да се излезе от този кръг на разговор и да се търсят сериозните проблеми, които засяга този въпрос", посочи икономистът.

А Николай Хаджигенов увери, че в България е масова практика да се изпозлват офшорки.

"Най-вероятно нашите не са използвали Панама като дестинация или конкретно адвокатската кантора "Mossack Fonseca", посочи Хаджигенов.

Разкритията относно връзките с конкретната фирма на бащата на британския премиер Дейвид Камерън пък може да нанесат сериозен удар върху политическата му кариера, коментираха още гостите.

Вижте цялото интервю във видеото на Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 25А баща ти крие 6 кози у мазето си и не плаща данъци от доенето им,а,ха,ха!
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Края на видеото ми хареса.Имало и български политици и обещаха да кажат.А дано.Да ги видим тия мамини хубосници.Ама надали.
14
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Документът ще го четат по същия начин, по който алах-акбарците си четат Корана. На който както му е угодно. Както от 3 дни при положение, че хиляди хора са в съответния документ за деетки милиарди лв, те да се хванат единствено с Путин, който дори не фигурира като име в списъка, а там са 10-на предполагаеми негови приближени, които също не е невероятно да имат кинти за криене...
13
1
 
39
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Абсолютно лицемерие! За пореден път стана ясно, че тези, които определят световния ред, данъци, осигуровки, заплати, въобще как да живеят хората нямат нищо общо с това. За тях законите не важат, а краденето е мисия.
12
3
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Филмът е спонсориран с американски пари, няма информация за нито един американец, плюс това нямате достъп до базата, само до предварително избрани документи. Историята е много зле скалъпена.
11
1
 
39
 
! Отговори
лунатика преди 8 години
Онзи жидов борсов спекулант дето има разни злокачествени НПО-та в половината свят, явно е почнал да губи маса пари щом е стигнал до този половинчат отчаян ход. Казвам половинчат защото в този списък влизат само неудобните за ционистката клика. И този път номерата му няма да минат.
10
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До бат ЗдравкоА къде му е излязло името на Путин? Няма такова нещо. Да видим да не лъснат дупетата на нашите "умни и красиви" политици. Тогава май ще се строите в стройни редици да обяснявате,как лошия Путин ги е натопил. Смешен си.
9
2
 
40
 
! Отговори
НИТО 1 АМЕРИКАНЕЦ преди 8 години
Това би трябвало да говори много за хората, четящи документите
8
2
 
34
 
! Отговори
Dedo Ivan преди 8 години
До сумашевший русофилСекономил из завтракам,некуряшьчих, водку чуть-чуть и про бабы не тратил! И дружил с хорошие ребята. Понял?
7
0
 
40
 
! Отговори
ОФШОРНИЯ ПРЕЗИДЕНТ преди 8 години
мълчи като партизанин и се ослушва дали негото име ще изплува като Л.Й.О над блатото
6
0
 
46
 
! Отговори
КАМЕРЪН БОРИ ИЗМАМА преди 8 години
пък баща му с ОФШОРКА за укриване на данъци. Само на кралицата вярвам, защото не плаща НИКАКВИ данъци.
5
0
 
40
 
! Отговори
МИТКО КАРАТИСТА преди 8 години
и ПАШАТА дали не са истинските собственици на ЧЕЗ. ТИКВАТА и Цветелинка няма как да не са в списъка. Или и те като КОСТОФФ залагат само на швейцарско. Ама КОСТОФФ го хванаха да лъже като дърт Ц... Уж имал само 100 000 в КТБ, които дръпнал скришом, пък се оказаха изведнъж 500 000 джоб пара. Големите пачки естествено са в Швейцарски банки
4
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи чел ли си го. И премиерът на Англия и Порошенко са вътре.
3
0
 
46
 
! Отговори
ТИКВИ И ПЛЕВЕЛИ преди 8 години
има ли в списъците. Кога ще научим нещо за 150-те българи ОФШОРКОВЦИ
2
0
 
35
 
! Отговори
G преди 8 години
Ще разберат кой политици са замесени с един *** тест.Свалят им гащите и гледат за наличие на жълто отпред и кафяво отзад.Пак нищо. поредното КТБ.
1
15
 
39
 
! Отговори
сумашевший русофил преди 8 години
Товариш Путин, аткуда вял ети денги ?!?