Напрежение: "Агресивни" руски изтребители до US-боен кораб

Самолетите летели в опасна близост до миноносеца
Обновена: 13 апр 2016 22:53 | 13 апр 2016 22:49,
433
Напрежение: "Агресивни" руски изтребители до US-боен кораб
Снимка: Reuters

Два руски изтребителя Су-24 в понеделник и вторник неколкократно са симулирани нападение в опасна близост до американски ескадрен миноносец в международни води в Балтийско море, съобщиха световните агенции, като се позовават на представител на Пентагона.

Руските изтребители видимо не били въоръжени, но не отговаряли на опитите на екипажа на кораба "Доналд Кук" да се свържи с тях по радиото, уточнява БТА.

Изтребителите прелетели на кораба двайсетина пъти, на по-малко от 900 метра разстояние и на височина около 30 метра. Руски хеликоптер КА-27 също извършил седем полета над "Доналд Кук" и го снимал.

Командирът на "Доналд Кук" окачествил руските действия като опасни и непрофесионални. Той отбелязал, че САЩ смятат тези действия за нарушение на споразумение от 1970 г. за предотвратяване на опасни инциденти в морето.

Командирът уточнил, че корабът се намирал в международни води, на 112 км от руския анклав Калининград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


433
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
3
 
3
 
! Отговори
хаха преди 8 години
До ИзвратенДоста *** народ се е навъдил! Абе льольо, той ако ще изтребва някой, ще почне първо от нас, *** ***!
183
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не мога го разбра тоя Доналд Duk американски разузнавателен флагман ли е, или руска тренировачна мишена?
182
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Военно космическите сили на РФ изглежда ще се преименуват на военнокосмическоподводни сили на РФ, на турскосирийската граница един такъв су стана военнокосмическипустинни сили в пустинята на сирия, и няколко хеликоптера останаха в прахта на пустинята на братската на руснаците сирия
181
16
 
11
 
! Отговори
Браво преди 8 години
Те голямо геройство извършили! Истината е, че ушанките не ги слуша главата!Те и в Турция така прелитаха, и после "ама защо ни свалиха самолета"!Жалко за пилотите, защото те не са виновни за изперкалите си командири! А на тях явно не им пука за живота на подчинените им, щом ги пращат там, където имат пълното право да ги гръмнат! Руска им работа, трудна е за разбиране!
180
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не излезе ф16 от някъде че тогава тия су путин по добре да ги е направил самолетоподводници :-)
179
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците многократно ни доказаха че освен за мишена по турската граница и да бомбандират невъоръжените сирийци за друго не стават освен за жива мишена около НАТО границите, иначе в международни води за кой ли път правят циркаджийско шоу пред американците, но до там, едни гледат шоуто другите са мишена, а познаяте кой е мишената
178
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието би трябвало да бъде "Агресивен US кораб, в опасна близост до руски изтребители. Изтребителите са на 112 км. от руска територия, а кораба на десетина хиляди от САЩ. Тогава кой е "агресора'?
177
9
 
4
 
! Отговори
Ген. Бридлъв преди 8 години
Прямую конфронтацию с НАТО, противостояние Альянса и России продлиться не более 10-20 дней, а капитуляцию со стороны РФ подписывать будет просто некому...Годовой военный бюджет $80 миллиардов РФ против $800 миллиардов НАТО. Винтовка против лазера. Даже если Путин осмелится на ядерный удар (я считаю, он осмелится), и даже если половина советских ракет взлетят, США прекрасно защищены ПРО. Единственный риск, подводная лодка рядом с границами, и то мы считаем, что мы успеем перехватить.
176
8
 
5
 
! Отговори
Ф16 преди 8 години
Туркинята им липсва на тези камикадзета, туркинята ще ги оправи, и после турците ще стоят на сухо, без наташки
175
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде време е и тези моряци да подават рапорти за напускане.
174
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТолкова могат руснаците, а целото НАТО и 1/10 от това не може!
173
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаххах, какъв е този смешен плач? Какви са тези двойни стандарти?Когато натовски самолети съпровождат руски кораби и самолети в международното пространство може, а когато същото го направят руснаците е "напрежение и агресия"?!?Я малко американската пропаганда да се стегне и да пише като за разумни хора, а не за първолаци и реднеци!
172
9
 
6
 
! Отговори
Кервана си върви преди 8 години
Много поговорки им се лепят на руснаците, на гол гъ$ чифте пищови, вода гази жаден ходи, в петрол до шия бедни хора, президента им беден но музиканта му милиардер в зелено, руските самолети ги свалят, но други пък летят на километър от американски бойни кораби невъоръжени...кораба си продължава руските самолети си летят, кучетата си лаят кервана си върви, троловете тролят, копейките летят...
171
6
 
8
 
! Отговори
Извратен преди 8 години
Атакааааа г- н Путин изтреби ги до крак!
170
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименМай съвсем скоро ще имаме потопени краварници.
169
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко от екипажа ще подадат оставки този път ?
168
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Миролюбивия " краварски военно - разузнавателен кораб на неканено посещение бил посрещнат радушно от руски щурмовици...И сега кой агресивно е представил новината?
167
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Толкова могат руснаците, да си покажат голите зад ници, а и невъоръжени на всичкото отгоре, не им стиска за повече :-)
166
7
 
2
 
! Отговори
Ф16 преди 8 години
Ами туркинята с Ф 16 ако се появи свинарите какво ще правят ? Или военно космическите сили на путин са станали военно космично подводни сили ха ха ха ха ха ха
165
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Командирът на "Доналд Кук" окачествил руските действия като опасни и непрофесионални." да толкова много на.***.ни хамериканци на един кораб може някои да се подхлъзне и да си счупи маникюра