Турция може да изпрати сухопътни войски в Сирия

Давутоглу: Готови сме да предприемем мерки за своя защита!
Обновена: 4 май 2016 15:22 | 4 май 2016 15:22, Елка Василева
112
Турция може да изпрати сухопътни войски в Сирия
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

В случай на необходимост Турция може да изпрати сухопътен контингент войски в Сирия, заяви турският премиер Ахмет Давутоглу в разпространено днес интервю за телевизия Ал Джазира, съобщи ТАСС.

"Ако бъде необходимо, ние ще изпратим сухопътни войски. Ние сме готови да предприемем всички мерки за своя защита и вътре в Турция, и извън нейните граници", каза Давутоглу.

Макар че Турция предпочита да действа в рамките на международните договорености, премиерът каза, че ако се наложи, Анкара би могла да изпрати самостоятелно сухопътни сили в Сирия.

"По темата борба с групировката "Ислямска държава" в ООН са приети много решения. И тези решения ни дават законно право да се борим с ИД или други терористични групировки. Ние ще предпочетем да действаме в рамките на международните договорености, тъй като ИД е проблем, касаещ целия свят", каза Давутоглу.

Във връзка с обстрела от страна на ИД на турския граничен град Килис турският премиер заяви, че армията продължава да нанася удари по групировката, докато тя извършва обстрели.

Давутоглу също потвърди политиката на Анкара спрямо президента на Сирия Башар Асад.

"Нашата политика е ясна. Решението на кризата в Сирия трябва да бъде намерено по дипломатически начин. Но ние за нищо на света не признаваме законността на Асад4, каза турският премиер.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски боен кораб да премине проливите под турски флаг!? Това да го видя с очите си, няма да го повярвам. Има, обаче, болни хора, които вярват на "факти", драскани от жълти медии и не разбират, че живеем в информационна война, на места преминаваща в хибридно-гореща.
58
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В този сайт не може да се публикуват линкове. Има снимки. Руски боен кораб под турско знаме.Коментираха го в Турция като знак от Путин. Защо турците да си играят с фотошоп и всички медии да публикуват тази снимка? Защо ми е на мен да лъжа. Турците не се страхуват от Путин. По телевизиите имаше и видео. Има много снимки. Това е отпреди десетина дена.
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слагам ти минус, защото лъжеш.
56
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Миналата седмица руски боен кораб премина проливите под турски флаг. Руските войници на палубата бяха без оръжие. Това беше коментирано като знак от Русия. Само ден след това представители на турски зем.производители бяха поканени в Москва.Това са факти. И 100 минуса да нацвъкате черното бяло няма да стане.
55
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чичо Путин ще им пусне 1 ракета и Цариград изчезва. Къде са тръгнали тия *** турците с гол *** таралежи да ловят.
54
2
 
17
 
! Отговори
5435 преди 8 години
а ние за нищо на света не признаваме ердоган, тебе ахметчо и османската ви политика...
53
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турски дрипльовци, къде ще пътувате? Вие нямате пари за храна!
52
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Я виж ти! Чудех се какво го накара така изведнъж да се наостри, тя крушката си имала опашка.В последните няколко дни сирийската армия съвместно с отрядите на народното опълчение освободиха значителни територии на запад и северозапад в провинция Алепо. Съобщава се за голямо количество убити терористи, въоръжавани и подкрепяни от тоя.
51
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Терористичните групи - специално ИДИЛ са подкрепяни както от Запада така и от Русия. Даже по руските медии изтече информация, че Башар Асад и Идил имат споразумение помежду си. А Русия защити Асад. В момента Идил обстрелва Турция с руски оръжия. Вчера Турция уби 80 терористи от идил. Миналата седмица за един ден бяха убити 56.Турция вече ползва по евтин вариант за бомбандиране на ИДИЛ и ПКК.Вместо Ф 16 вече се ползват безпилотни самолети турско производство.
50
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 52С-400 са направили пълен блокаж само на главата ти. А кадъните направиха пълен блокаж на руснаците отзад!
49
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако турция влезе в Сирия, това ще е краят на турция.
48
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо няма да пратят щото са *** от страх. Ако влязат в друга държава, дори чл.5 на НАТО не ги спасява, защото той е чисто дефанзивен, а и дори тогава не е 100% сугурен, камо ли, когато те са агресор. Путин САМО това чака, С-300 и С-400 са направили пълен блокаж на въздушното пространство, а без подкрепа от въздуха, кашимерията на фесовете ще бъде изпепелена от въздуха. Раздрънкания стар бомбардировач дето го смъкнаха и двете момчета дето ги убиха като диваци, в парашутите, ще им излязат от..
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това момче не го слуша главата...
46
3
 
11
 
! Отговори
ДНР преди 8 години
Ми, труповете на Киборгите на Порошенко оше не могат да ги изровят от същото летище
45
0
 
20
 
! Отговори
Владимир Путин преди 8 години
Турската туристическа камара си ги е сметнала и затова пуснаха платен репиртаж по БиТиВи да се жалват. Един разправяше, че чака български абитуриенти, но родителите им не ги пускали да ходят в Турция повече.Няма да се разминете само с едни домати!
44
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До данямам търпение да обявите война на Сирия, Иран и Русия едновременно.. голяма веселба ще падне :)що не? Алкохолиците не можаха да изгонят 20 студента от Донецкото летище половин година, тръгнали да се перчат на Турция.
43
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турците лъжат, както само турчин може да излъже! Искат да устроят кървава баня за сирийските кюрди и да защитят терористичните си групировки в Сирия. Това е реалната цел.
42
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция възнамерява да навлезе в Сирия на своя глава? Ооооооо, отлична идея, Путин само това чака, а послеееееееее......
41
0
 
17
 
! Отговори
реално преди 8 години
"Турция може да изпрати сухопътни войски в Сирия", с които да унищожи кюрдите. Това им е намерението.
40
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 36ако ядосат Путин, ще ги превърне в радиоактивна пепел за 1 час.а арматата няма ли и нея да изпрати?