Първият кмет мюсюлманин на Лондон положи клетва

Церемонията се състоя в катедралата в столичния район Садърк
7 май 2016 18:40, Анисия Иванова
122
Първият кмет мюсюлманин на Лондон положи клетва
Снимка: БТА

Садик Хан от опозиционната Лейбъристка партия положи клетва днес като първия кмет мюсюлманин на Лондон, предаде ДПА.

Хан, който е син на пакистански имигранти, каза след церемонията по полагане на клетвата в катедралата в столичния район Садърк, че Лондон го изпълва с гордост, а избирането му за кмет му вдъхва смирение. "Искам всеки лондончанин да се възползва от възможностите, които този град даде на мен и на моето семейство - възможности не само за оцеляване, но и за преуспяване", добави новият кмет.

Още по темата

Той победи с 57 на сто от гласовете съперника си консерватор Зак Голдсмит, който получи 43 процента. "Разбира се, че съм разочарован от резултата", каза Голдсмит, но поздрави Хан за победата и му пожела да развие и надгради успехите, постигнати при управлението на досегашния кмет консерватор Борис Джонсън.

Усилията на Консервативната партия да свърже Садик Хан с мюсюлманския екстремизъм в предизборната кампания за кметските избори бяха част от негативните кампании в политиката, заяви министърът на отбраната Майкъл Фалън, но отказа да се извини на новия кмет, предаде Ройтерс.

"В негативните кампании преди избори се казват разни неща и се задават въпроси", каза Фалън пред Би Би Си в отговор на въпрос дали съжалява, че е нарекъл Хан "лейбъристки лакей", който се е появявал на публични прояви заедно с екстремисти и радикални мюсюлмани. "Според мен е правилно кандидатите за най-високите постове във Великобритания да бъдат стриктно проверявани за миналите им връзки", каза Фалън.

Консерватори, сред които премиерът Дейвид Камерън и министърът на отбраната повдигнаха в предизборната кампания въпроса дали в Лондон ще има сигурност при управлението на 45-годишния Садик Хан, когото обвиниха, че "дава кислород" на екстремистите, добавя Ройтерс. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
2
 
! Отговори
До 83 преди 7 години
За твое сведение Обама е протестант
60
0
 
3
 
! Отговори
Viko преди 7 години
А аз пък се чудя кой ще бъде следващия Bond 😊
59
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След два мандата на президент мюсюлманин в Америка, нормално е един кмет мюсюлманин в Европа. Истината е една. Мюсюлманите раждат, а на този свят остава само това което е родено ! Няма как да остане онова което не се е родило.
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 100 % TURKДали той ще бъде в джамия не е важно! По-важно е че джамията е в него.
57
3
 
25
 
! Отговори
пророка Олег преди 7 години
това което се предрича за света май ще се сбъдне. гордият Лондон , видял какви ли не царе и битки и премеждия ще се ръководи от рязанн читак. каква ирония за нааканите албионци.скоро и в други части на Европа. да ЕС му давам до 5 години.
56
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да им е честит първия кмет тарамбука.
55
5
 
9
 
! Отговори
100 % TURK преди 7 години
Да не мислите ,че този като е мюсюлманин по цял ден ще стои в джамия. Англичаните са си направили сметката.
54
0
 
7
 
! Отговори
Пъзел преди 7 години
Май идва времето на "Ноща на дългите ножове" пак. :)
53
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До DddChe koy kazva che shte zaminem v Turcia,nie sme si v rodinata i zemite na dedite si ,ti ako iskash zaminavay v rusia
52
8
 
19
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
До турчинаЗатова ли Ердо толкова драпа за Европейските визи, защото знае че милиони турци ще хукнат за европа на работа и ще му докарат свежи пари. Ердо се държи като селски тарикат, извива ръцете на меркел, затова европа е раздвоена. Ако някога ЕС се разпадне ще бъде по вина на турция.
51
3
 
14
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До DddВсе същите приказки превръщал държавата в диктаторска и т.н.Няма значение човека какъв е важното е че за 3 мандата направи реформи които другите за 50 години не успяха. Днес заплатите на турците са много близки до европейските а докторите им са по скъпоплатени даже от европейските за да няма теч на лекари другаде. Минималната пенсия им е колкото максималната в БГ. Дай боже такъв "диктатор" на всеки
50
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До българинТо от предразсъдъци и суети стигнахме до Нирвана. Толкова сме добре та даже дрънкаме от просперитет.
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 82Само си представи ако нашите монаси (хоморасти) бяха научили за него. :))))))
48
9
 
26
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
До турчинаХаресва ли ти какво става в турция, харесва ли ти че един ненормалник завзема цялата власт и я превръща в семеен бизнес. Щеше ли така да дрънкаш ако беше в турция? Любимата ти страна се превръща в Корейска република. Радвай се че си в България и че навремето ви позволихме да се върнете, та чак ви се извинихме. Все още не е късно, късай бг паспорта и заминавай при Ердосран, на никого няма да липсваш тук.
47
7
 
3
 
! Отговори
анинимен преди 7 години
Лондон сити ще бъде шалвар сити ,всички дворци минарета, рок певците с *** на главите ,лондонските пъбове покрити от главата до петите с шаршави завити ,расти и се умножаваи с 1 към хиляда мюсюлманчета раждаи и процъфтяваи
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Марсианеца 78Да така е! Задкулисно! А кой го допусна това? Българските продажни депутати.
45
7
 
17
 
! Отговори
Османска Империя преди 7 години
Османска Империя управлявала цели 52 сегашни Държави , какъв е проблема като е мюслуманин
44
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ч естито на Европа мюсюлманска и на града с бурките
43
4
 
11
 
! Отговори
българин преди 7 години
Време е и ние да изберем за кмет на София някой мюсюлманин. Нали сме демокрация и нямаме предразсъдъци към религиозната принадлежност на кандидатите за поста?
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ТурчинаЧовек трябва да е обективен. Но някои хора тук не са и си вярват че ако скрият главите си само никой няма да ги види. Илюзията е забавна само в цирк.Българинът *** най-много себеподобния защото бит и .....не си признават. Обобщителен пример е така нареченото сегашно Българско правителство. Уж чисти Българи ама делата им друго показват. Чувал съм също така че Българските хранителни складове във Великобритания продават Българските стоки на доста по високи цени отколкото турските.