Македония позволи марихуаната за медицински цели

Билката влиза в аптеките след броени дни
Обновена: 15 май 2016 10:18 | 15 май 2016 10:03,
63
Македония позволи марихуаната за медицински цели
Снимка: Ройтерс, архив

Македонският министър на здравеопазването Никола Тодоров обяви в събота, че медицинската марихуана ще бъде достъпна в аптеките в цялата страна от края на май тази година, предаде агенция Xinhua, цитирана от "Фокус".

Тодоров заяви пред репортери, че измененията в Закона за контрол на наркотиците и психотропните вещества са позволили използването на продуктите от канабис за медицински цели за "хора, страдащи от сериозни заболявания, като например злокачествени заболявания, множествена склероза, ХИВ и епилепсия".

Македонското министерство на здравеопазването и Агенцията за лекарствени продукти и медицински изделия ще поканят чуждестранни експерти, които ще обучат местните медицински специалисти и фармацевти за безопасната и ефективна употреба на продуктите от канабис, добави Тодоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Най-силно облекчение му носи марихуаната. Това е супер мощно обезболяващо средство и то широкоспектърно."Морфина ряпа да яде, а? Ако наистина болките са толкова силни, повярвай - ще го морфинират и няма да усеща дори да му режеш ръцете и краката. Ама щом казваш че треволяка е мощен и много готин - няма проблеми, пафкайте си - в Македония. Ей го на къде е, на час-два път.
10
1
 
3
 
! Отговори
vlady преди 7 години
До КомплексираниСъмнявам се, че държавите с адекватни закони за наркотиците като Индонезия, Малайзия, Сингапур, Тайланд и т.н. ще прибягнат до легализация преди България.
9
3
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Пък тука ако пафкма преди 2 дена и неска *** спре кат и ме тества ще ме съдят даеба и тъпата държава смешна
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трябва и България да разреши марихуаната.
7
3
 
14
 
! Отговори
До 8 преди 7 години
По зло стечение на обстоятелствата имам близък роднина, който е много тежко болен. Най-силно облекчение му носи марихуаната. Това е супер мощно обезболяващо средство и то широкоспектърно. Какво са виновни болните, че други злоупотребяват с него. По тази логика да забраним ножовете защото някои се колят с тях!?
6
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма нужда да лъжеш болните. Те сами си знаят дали им действа. Има хора, които удължават живота си с години. Но накой му пука в тая държава.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ги интересува нашите вождове, че хората с рак ***. Важното е да си купуват от когото трябва, а като ги хванат да им тровят живота с дела и прокурори.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А така, е ово е баш маке-стандарт.
3
21
 
3
 
! Отговори
до 10 преди 7 години
Ти продължавай да пушиш тревица, наркомане, и работи за крупна заплата от 700 лева бръто, осигуряваща ти достатъчно наркотик за месеца, парапитек!!
2
5
 
23
 
! Отговори
Комплексирани преди 7 години
В коментарите по-долу хора с ограничено мислене разискват тема която дори не разбират. На всичкото отгоре най вероятно пушат цигари и пият алкохол но са против марихуаната чиито тетра хидро канабинол дори не е наркотично вещество. В България поради ширеща се комплексарщина ще легализираме след като всички други го направят поради липса на собствено мнение. Продължавайте да работите за 300лв и да се мислите за много умни. Загубеняци.
1
2
 
10
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: номер 1 (Ехаааа.)Ти недей да се радваш особено много. Защото трябва да се разболееш от рак, ако искаш да ходиш на екскурзия. Би ли искал да се разболееш от рак? Или пък страдаш от епилепсия?Освен това как мислиш че ще го използваш този канабис?Не можеш да го пушиш.Някои лекарства съдържащи канабидиол дори нямат ефекта от "напушване" от необработената трева.А ако страдаш от неврологично заболяване, винаги има друг вид дрога - вземай си Нивалин!