Преди катастрофата: Дим на борда на Egyptair

Египет смята, че версията за терористичен акт е прибързана
21 май 2016 14:10,
6
Преди катастрофата: Дим на борда на Egyptair

Аварийна сигнализация, предупреждаваща за задимяване, се е задействала на борда на самолета на Egyptair минути преди катастрофата, съобщи Си Ен Ен, като цитира египетски източник. Телевизията се позовава на данни от автоматична система за комуникация на борда на самолета. Според тях, предупреждението за дим е било регистрирано в една от тоалетните на самолета. Сигнализацията се е задействала "броени минути" преди предполагаемия момент на катастрофата.

Френското Бюро за авиационни разследвания и анализи БЕА потвърди, че от изчезналия над Средиземно море самолет на авиокомпания Egyptair са били изпратени автоматични съобщения за дим в кабината, но подчерта, че е твърде рано за тълкуване на тези данни, информира БНР.
   
Разследващите инцидента все още се опитват да установят причината за падането на самолета, извършващ полет от Париж до Кайро, при което загинаха всичките 66 души на борда. Терористичен атентат е една от хипотезите, но до момента нито една групировка не е поела отговорност за катастрофата.

Издирването сега се фокусира върху откриването на черната кутия на самолета. Френският екип посочи, че операцията е трудна, макар претърсваната площ да е 130 морски мили.

Египетският външен министър Самех Шукри заяви, че разбилият се самолет А320 е бил технически изправен, а лансирането на версията за терористичен акт на борда е прибързано.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Expert преди 7 години
Дължината на всички кабели по ел.инсталацията на един самолет е около 750 КИЛОМЕТРА сумарно ! При нов самолет-на около две години има средно по 500 пукнатини в изолацията на кабелите. При 25 годишен самолет пред пенсия са около 30 000 пукнатинки... При полет поради разликата в температурата се образува конденз по външните панели. Да не навлизам в подробности за шумоизолиращия материал дето го слагат в самолетите от какво е направен и колко е пожаро-безопасен,защото никога пък няма да се качите..
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой е пушил в тоалетната, а те са химически - почистващите химикали са силно възпламеними.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
в борба за туристи, че турските хотели ще пустеят това лято...
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най-вероятно турски изтребител....
2
0
 
4
 
! Отговори
Член преди 7 години
Ми да, нали туристическият сезон е в разгара си. Никакви бомби и това е.
1
1
 
14
 
! Отговори
политика преди 7 години
Нито Египет нито Франция има полза от истината за бомба на борда,така че истината надали ще излезе някога,жалко за жертвите.