Русия поднови офанзивата в Сирия, удари Алепо

40 пъти обстрелваха важен за бунтовниците път
22 май 2016 21:19,
318
Русия поднови офанзивата в Сирия, удари Алепо
Снимка: архив, Ройтерс

Руската авиация предприе днес удари срещу сирийския град Алепо за пръв път, откакто на 27 февруари влезе в сила частичното примирие, договорено под егидата на Москва и Вашингтон. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ), предаде Франс прес.

Руски и сирийски самолети осъществиха днес 40 атаки на пътя Кастело. За пръв път от обявяването на примирието руски самолети действат в Алепо, заяви Рами Абдел Рахман, ръководител на Центъра.

"Пътят Кастело" северно от Алепо е жизненоважен за бунтовниците, тъй като оттам минават маршрутите за снабдяване на контролираната от тях част на града, пояснява АФП.

Силите на режима се опитваха неведнъж, но без успех, да поемат контрола над него. Ако бяха успели, завветите от бунтовниците квартали щяха да бъдат обградени отвсякъде.

В Алепо примирието беше нарушено на 22 април, а в последвалите битки там загинаха към 300 души.

Русия предложи в петък на САЩ и на международната коалиция начело с Вашингтон да предприемат съвместно от 25 май нататък въздушни удари срещу "терористичните групировки", действащи в Сирия, съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Той добави, че страната му си запазва правото едностранно да нанася удари по подразделения на терористични организации и незаконни въоръжени формирования, които не участват в режима на прекратяване на огъня.

Според говорител на САЩ Русия е изтеглила твърде малка част от своите сили, разположени в Сирия, откакто президентът Владимир Путин обяви частично изтегляне през март, и е изградила по-специално нова предна база близо до Палмира.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
24
 
2
 
! Отговори
681 преди 7 години
Добре де с това бомбардиране неразбраха ли че не става . Пещерите са дълбоки с много изходи,а бомбардираните "обекти" са просто пешките в групировката . Идват нови пешки и се запълват липсите . Общо взето един порочен кръг . Бомбардиране-Замяна-Бомбардиране и накрая някъде в Европа се изсипва една тумба "Европейски Граждани" и стреля по хората все едно играе компютърна игра .
10
1
 
12
 
! Отговори
хахахахахахааааа... преди 7 години
До СТРАНДЖАТАСТРАНДЖАТА си прави харакири...
9
14
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
До АнонименРазбира се, че няма... - затова съм я сложил в кавички...
8
36
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Каква пародия и безпаметност... - в рамките на 25 години една "империя" два пъти удря дъното... - като вторият път ще се окаже и последен...
7
7
 
54
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 7 години
Мачкайте, братушки !
6
42
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Пyтя си прави харакири...
5
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дали не е време Путин да анексира Сирия по молба на Асад и да изгради няколко бази с Искандери после може да иде в Кремъл да си пие вискито с м-р Тръмп.
4
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Загубен ислямист, и враг на цяла Турция е Ердоган
3
4
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ ги финансират, Русия ги трепе.
2
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Честито!! Очаква се прочистване на Алепо... И нова вълна от "бежанци" към Европа, все мъже в армейска възраст.
1
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво. Нема лабаво при Путин.