Русия поднови офанзивата в Сирия, удари Алепо

40 пъти обстрелваха важен за бунтовниците път
22 май 2016 21:19,
318
Русия поднови офанзивата в Сирия, удари Алепо
Снимка: архив, Ройтерс

Руската авиация предприе днес удари срещу сирийския град Алепо за пръв път, откакто на 27 февруари влезе в сила частичното примирие, договорено под егидата на Москва и Вашингтон. Това съобщи Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ), предаде Франс прес.

Руски и сирийски самолети осъществиха днес 40 атаки на пътя Кастело. За пръв път от обявяването на примирието руски самолети действат в Алепо, заяви Рами Абдел Рахман, ръководител на Центъра.

"Пътят Кастело" северно от Алепо е жизненоважен за бунтовниците, тъй като оттам минават маршрутите за снабдяване на контролираната от тях част на града, пояснява АФП.

Силите на режима се опитваха неведнъж, но без успех, да поемат контрола над него. Ако бяха успели, завветите от бунтовниците квартали щяха да бъдат обградени отвсякъде.

В Алепо примирието беше нарушено на 22 април, а в последвалите битки там загинаха към 300 души.

Русия предложи в петък на САЩ и на международната коалиция начело с Вашингтон да предприемат съвместно от 25 май нататък въздушни удари срещу "терористичните групировки", действащи в Сирия, съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

Той добави, че страната му си запазва правото едностранно да нанася удари по подразделения на терористични организации и незаконни въоръжени формирования, които не участват в режима на прекратяване на огъня.

Според говорител на САЩ Русия е изтеглила твърде малка част от своите сили, разположени в Сирия, откакто президентът Владимир Путин обяви частично изтегляне през март, и е изградила по-специално нова предна база близо до Палмира.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До даЩе го потърся, не знаех.Само да не е като онзи "кримски мост" , а??? Уж сниман от НАСА а долнопробен путиновски фотошоп?
30
1
 
8
 
! Отговори
да преди 8 години
ами като не си гледал клипа, който цял свят гледа от няколко дни в YOUTUBE и го аплодира къде се обаждаш, бе.. не знаел.. то остава и на село да го знаете :))))
29
5
 
23
 
! Отговори
Лумпенчо преди 8 години
Мачкай Вова! Пусни им и вакуумни бомби!
28
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До даЗа турски хеликоптер не знам ама падащото су -24 го видя целия свят.
27
3
 
13
 
! Отговори
да преди 8 години
голяма веселба е падащия турски хеликоптер... една ИГЛА и става падаща звезда романтично... :))))
26
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ODESSAСрам. Пълен срам. На "великата" руска мечка една епилирана кадъна и заби *** 46-ти номер. Сраааааааааааааааааааааам, срам.....
25
2
 
29
 
! Отговори
Изобретател преди 8 години
Понеже Германия се напълни с терористи от ИДИЛ, крайно време е братята руснаци да ударят и нея! С еди куршум -два заека!
24
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Взе да ми писва от Обама и НАТО. Ай стига сте св правили на по-големи християни от Папата. Всичко руско над сирия трябва да се сваля незабавно!
23
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига сте цитирали тоя престъпник от Сирийският център за наблюдение на правата на човека.Това е някакъв престъпник, който имал магазин в Англия. Айде стига с тия пропаганди ***...
22
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на руснаците. този път пощадиха болниците.
21
3
 
34
 
! Отговори
да преди 8 години
какво стана със страхливата турска армия.. нали 100 000 турска войска беше събрана на границата със Сирия и щеше да помете руската военна групировка в страната.. нормално.. не я пометоха.. щото на Турция й се живее :)))))
20
1
 
19
 
! Отговори
До Гарга Османлйиска преди 8 години
Смешно ти е но само вие останахте недокоснати от американската " демократизация", а с постъпките си Ердоган направо си проси намеса на " мироопазващи" сили.. Не си мисли, че ви го желая, даже съм твърдо против, но лакомията на САЩ е прекалено голяма и няма да пропуснат възможността...
19
33
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Войната на Путин в Сирия е срещу международно признатата демократична опозиция...
18
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала Русия, ИЗбийте гнусните араби.
17
2
 
42
 
! Отговори
Паметлив преди 8 години
Явно никой на Запад и на юг не си е направил труда да научи правилото на Путин за трите пъти!Не е сложно:1.Путин предлага нещо взаимно изгодно или поне приемливо за двете страни.Не се приема.Следва предупреждение или лек пердах(според случая)2.Путин предлага нещо много по-неизгодно.Не се приема.Следва последно предупреждение или по-голям бой.3.Путин предлага каквото му отърва и ако няма съгласие следва страхотен пердах и си взема исканото.Има варианти с повече стъпки,но резултатът е същия!
16
35
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
До ODESSAА Путин наистина ще стигне Ла Манша... - международния съд в Хага - килията на неговия съратник Милошевич...
15
3
 
29
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Бабичката меркел ще виси на въже за кеф на гарваните.
14
2
 
40
 
! Отговори
До Гарга Османлйиска преди 8 години
Споко те вече решават османлйиския демографски проблем, скоро Турция ще се разцепи като Югославия. И бъди сигурен, че ще бъде с подкрепата на верните ви американски приятели, които ще придобият няколко нови военни бази около Черно море. Скоро от Турция ще остане само спомен плюс 4 нови " свободни и демократични" републики.. Спомни си пророчеството:"Туркия ке падне!"
13
32
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Борбата на Русия с терористите е с коефициент на полезно действие /КПД/ един процент и половина... - на двеста /200/ избити мирни граждани - трима убити терористи... - справка:Училището в Беслан, театър Норт Ост в Москва и още много други...
12
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Су 34Тебе не те ли е свалила некоя кадъна още бре. Те си падат по Су-та тези моми бръснати. Няма да си първия.:))