Расмусен: Украйна да продължи санкциите срещу Русия

Особено, ако напредне с реформите, смята той
29 май 2016 09:09, Петя Славова
307
Расмусен: Украйна да продължи санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

За Украйна ще се окаже по-лесно да убеди страните от Европейския съюз да продължат санкциите срещу Русия, ако покаже напредък в реформите и борбата с корупцията, каза бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, цитиран от Ройтерс.

Според Расмусен, който тази седмица беше назначен за съветник на украинския президент Петро Порошенко, продължаването на санкциите е единственият начин да се окаже натиск върху Русия да спре да подкрепя сепаратистите, които се бият с украинската армия в Донбас, и да съдейства за спазване на примирието.

"От разговори с политици в западни столици знам, че тяхната готовност за продължаване на санкциите е също свързана с украинската готовност за действително осъществяване на всеобхватни реформи", заяви той, цитиран от БТА.

"Затова моята цел като съветник на президента всъщност ще бъде да поставя началото на двупосочна улица. Първо, разбира се, в западните столици ще настоявам, че украинците вече извършват задълбочени реформи.

Но от друга страна, ще донеса също така послания на президента от моите събеседници, така че украинските власти ясно да разберат какъв е приоритетът на западните столици", каза Расмусен. По думите му положението в Източна Украйна е "тревожно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия и България насила са изтласкани да се противопоставят една срещу друга. Но хората знаят 2 и 200, виждат и преценяват. Може и да сме в Европейският съюз, но Русия за нас ще бъде винаги братска страна, колкото и да плюят по нея. Русия се нуждае от България, но повече се нужда България от Русия, особено във времена на пpoдажници-*** и болни мозъци, търсещи реванш за разпадът на османската държава.
100
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** Расмусен за пореден път доказва, че НАТО е политическа организация, чиято дейност е икономически и политически анализи и връзки с обществеността. PR и речи, анализи и социологически проучвания.
99
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Никой не искал Русия, ха-хааааааа... Затова ли напират към безкрайните й ресурси от земя, газ, нефт, злато, диаманти, въглища, риба, дървесина, вода и каквото се сетиш? Каква смешна и жалка лъжа... Ха-хааааааа... Смешен, та жалък.
98
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Одиcepкото сме го чували много пъти. За такъв даже и минус не си струва човек да хаби, камо ли отговор. Подминавайте с безразличие.
97
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимный Цари из Киева в Москву перебрались из-за частых нападений с европейской стороны , Крестаносцы , Французы , Польско Австро венгерци ,и.т.д , пока до Москвы дойдут а силушки воевать уже нет , Одним французам удалось войти в Москву и ту подожгли русские к их приходу и потом разбили армию Наполеона , ДЕМОРОЛИЗОВАВ ЕГО АРМИЮ ЭТИМ ПОСТУПКОМ
96
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тези чергата им гори, покривът им се клати, те тръгнали демокрацията си да продават. Русия и Украйна си имат конфликт и Русия и Украйна ще си го решат. Там в хора НАТО не пее.
95
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34Ще се освободите само в сънищата си. Както е казал поета Надай се *** на пиян мужик
94
1
 
7
 
! Отговори
Иван преди 7 години
Датчанинът Расмусен е един лузър, който трепери от страх само като чуе Русия. Преди време изнесе на пресата поверителен разговор проведен с Путин без да предупреди, че разговора се записва. Непочтенно и страхливо човече, нещо гнило има в него.
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да, одисейчо, много хубав пример си дал с германците. Държава на век и половина, ама както виждаш историята им не е на век и половина.
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
австрийското национално самосъзнание се формира в последните две поколения. До ВСВ всички немскоезични са имали самосъзнанието на германци, които рано или късно ще се съберат с другите германци.
91
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хич недей да извърташ одисейчо. като искат украинците да си създават нация - да си я създават. В крайна сметка всички нации са изкуствени образувания и все на някакъв ист. момент са се пръкнали. Щом македонците имат право и украинците го имат. Но да бъдат малко по-скромни и да не изнаси.лват историята. Защото в претенциите си са също толкова смешни колкото и македонците:))
90
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българията също е била васал на татарите и даже е имала татарски цар - Чака:)). Такива са били реалностите тогава, че през периода 13-14 век татарите са били могъща сила - толкова могъща, че само при слуха, че татарите наближават французите масово са се прехвърляли на лодки през ламанша, за да бягат в ангрлия. Маса народ се е издавила и сегашните бежански вълни изглеждат като детска играчка:))
89
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво за австврия, бе одисейчо?Я провери в историята какво самосъзнание са имали австрийците и кога се формира авсрийското самосъзнание. Ти наясно ли си, че според проучвания чак до 70-те години на на 20 век над 50% от австрийзците са били все още с германско самосъзнание. Ами Австрия е типичен пример как се създава ново самосъзнание по подобие сега на украинската:)))
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нормално е до 16 век да се използва само името Мосоквия, тъй като Москва е била само едно от многото руски княжества, а според средновековната символика трябва да си обединил всички, за да си прикачиш общия политоним. След 16 век се ползват и двете - Московия и Русия до 17-18 век, когато окончателно се налага Русия. Нормален процес, който само одисейчо не може да разбере и дематгогски използва за да внушава съществуването на някаква фантазна украина:)))
87
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34Ако процента на безродниците русофили растеше нямаше да квичите по форумите за референдум за излизане от ЕС и НАТО, ами да съберете подписи, да ги внесете в НС и да искате да се проведе. Един Слави Трифонов го направи с екипа си а вие дето сте били много не можете.
86
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
демагогът одисей направо се оля:))By the 15th century, the rulers of the Grand Duchy of Moscow had reunited the northern parts of the former Kievan Rus'. Ivan III of Russia was the first local ruler to be proclaimed "Grand Prince of all Rus'"
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До && Поправка , Донек , Ростов-на-дону, Харьков , Луганск , Волгоград(Сталинград), это была Новоросия , а малоросия ближе к Киеву , а сома Россия считалась Великоросия
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
каква опорка бе, одисейчо. Офизциални факти - русия е на второ място по брой емигранти. И какъв епроблемът, че повечето са от бившите републики? А?! Повечето имигранти в Англия или Франция откъде са? А?! Кажи бе?!
83
0
 
3
 
! Отговори
циника преди 7 години
и какво като пише Московия, бе:))кажи бе? Нормално е , когато бъдат обединени всички руски земи, тогава страната да приеме името Русия. Ти за средновековна символика чувал ли си? Айде бягай в уикито да си попълваш знанията:
82
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
одисейчо, демагог такъв. как да отидат българите да работят в русия като трудовият пазар за българи е затворен там, бе? А иначе русия е на второ място по брой имигранти в света. Това е!