Расмусен: Украйна да продължи санкциите срещу Русия

Особено, ако напредне с реформите, смята той
29 май 2016 09:09, Петя Славова
307
Расмусен: Украйна да продължи санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

За Украйна ще се окаже по-лесно да убеди страните от Европейския съюз да продължат санкциите срещу Русия, ако покаже напредък в реформите и борбата с корупцията, каза бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, цитиран от Ройтерс.

Според Расмусен, който тази седмица беше назначен за съветник на украинския президент Петро Порошенко, продължаването на санкциите е единственият начин да се окаже натиск върху Русия да спре да подкрепя сепаратистите, които се бият с украинската армия в Донбас, и да съдейства за спазване на примирието.

"От разговори с политици в западни столици знам, че тяхната готовност за продължаване на санкциите е също свързана с украинската готовност за действително осъществяване на всеобхватни реформи", заяви той, цитиран от БТА.

"Затова моята цел като съветник на президента всъщност ще бъде да поставя началото на двупосочна улица. Първо, разбира се, в западните столици ще настоявам, че украинците вече извършват задълбочени реформи.

Но от друга страна, ще донеса също така послания на президента от моите събеседници, така че украинските власти ясно да разберат какъв е приоритетът на западните столици", каза Расмусен. По думите му положението в Източна Украйна е "тревожно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
оня дето твърди, че русия щяла да стане като либия. Да стиска палци да не стане като нея, че виждаме как това се отразява на ЕС в момента. А либия е една малка държгава. Само си представете в какво ще се превърне ЕС при едно евентуално, фантазно разпадане на русия:))
80
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а бе одисейчо, бягай при тойнби да обясняваш, че пише по идеологеми:)). За вас всеки , който не реве с пяна на уста "слава украин" е под влияние на идеологеми:))И второто българско царство няма нищо общо с първото българско царство, нали бе:)). Я виж кво пишат братята румънци. По-нелогично ли е в срадвнение с това , което си съчиняват в момента в Киев? Що за едни може, за други не:))
79
0
 
1
 
! Отговори
съгласен съм преди 7 години
До Odysseus135 с това , че е била тоталитарна . но не отговори дали е имало възможност по конституция орган или човек да дава/заменя територия . а мисълта ми беше, че е била тоталитарна но не диктатура !!! тоест , че актовете за да са законни е трябвало да се подчиняват на конституцията а за крим са били в нарушение
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
KRIM nikoga ne e bil ruski i nqma da bude ,tam rusnacite sa prishulci ,naroda na KRIM SA KRIMSKITE TATARI
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хихи, всички отхвърлят съветското наследстнво на думи и отказват да поемат своята част от сдълговете на ссср, но не се отказват реално от това наследство и това е!Държат си на границитие, които ссср им е предоставил, държат си на икономическите структури, изградени от ссср, държат и не пускат кокала:))
76
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимный Мост в Крым закончат строить в 2018 году как и планировали ! Щас кабели провели чтоб электричество не с Украины было , там и газовую трубу кинут чтоб Украина не косячила с отключениями энэрго ресурсов на полуостров
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Dokato sashtestvuva imperiyata na zloto narechena RUSIA ,svetut e v nesigurnost ,trqbva da budat osvobodeni vsichki narodi pod ruskiya botush i da produljat sankciite sreshtu rusia do negovoto priznavane i nenapadenie i priznavane na suvereniteta na sasedite mu
74
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а бе, одисейчо, това което въвежда петър велики е толкова далеч от дотогавашната кирилица, че ако дадеш оритгинална кирилица на един съвременен човек, той няма и един ред да може да прочете на нея. Айде, спри се, че ставаш за смях:))
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а бе, одисейчо, стига с твоите глуп.ости, бе. Какъв народ се е формирал в рамките на Киевска Рус.. Ти изобщо имаш ли си представа какво е било там и какво изобщо представлява средновековието? Самата Киевска Рус е многоетническо образувание като всички среднов. държави и религията - православието е тази, която обединява плюс династията. И двете продължават в Москва. Точка!
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Anonymous Такой же вопрос , а почему запад презнал Косово , КОГДА РАЗДЕЛЯЛ СЕРБИЮ ? Не признают потому что Россия не лижит жопу западу как некоторые !
71
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ тръбят че ще свалят санкциите ако се изпълнят решенията на Минск 2 . Същевременно шушнат на ушенце на Порошенко да не си мърда пръста за изпълнението им. Просто на САЩ са им нужни колкото се може по-дълги и тежки санкции срещу страната която показва открито неподчинение, не признава световното им господство и сак да го премахне. Ако Русия нямаше ядрено оръжие до сега да е станала като Либия. Остават им за въздействие санкциите, цената на петрола и пропагандата срещу Путин.
70
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
демагогът одисей тотално изт.рещя:)). Корените на Московска русия бил в Зл. орда, защото моск. ккнязе били васални на татарите, хахаха:)). Ами че тя и България е била техен васал, бе:)), че и цар си имаш татарин - Чака:))).
69
2
 
1
 
! Отговори
наистина на л.уд преди 7 години
До Odysseus113се правиш !!! значи казваш , че ссср е била тоталитарна държава-не е вярно защото не е управлявала династия/по роднинска връзка а партията . второ ако има нарушение на конституцията този акт е НЕВАЛИДЕН дори и да не е бил отменен в този момент поради липсата на демократично управление. няма как акт който уврежда соврана-народа да бъде валиден.а както казах акта е бил противоконституционен дори и по онова време !!
68
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До OdysseusВърни се в училище и понаучи историята!Засега: слаб 2!
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСтаро Болгарский возможно , ваши двое святых крилицу создали , Кирил и Мефодий по моему ! Сейчас МЫ ГОВОРИМ ( Я ЕСТЬ ) А ПО СТАРОМУ ( ЯЗЬМЬ ЕЗЬМ )
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хихих, кожренът на Русия бил в Златната орда,хахаха:)))
65
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
демагогът одисей седнал да се чуди какво общо имала Киевска рус с Москва? По негово мнение една държава може да има една единствена столица и никога да не се променя. Това е и аргументът на македонистите, които твърдят, че Самуилова България е македонска държава, защото столицата й - Преспа е в днешните македонски земи:))
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 116Spored podpisanata spogodba mejdu RUSKATA I OSMANSKATA IMPERII ,KRIM trqbva da bude SUVERENNA DARJAVA s garantyori RUSIA I TURCIA ,i nakraya pak zloveshtite i alchni rusnaci kakto i sega ne si durjat na dumata
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1954, Крим е предаден еднолично на украйна в противоречие, както със съветската конституция (нужен е референдум), така и с международното право (нужна е междун. санкция), тъй като украйна е субект на международното право в качеството й на член на ООН! Ама какви други размени имало между репулбликите няма никакво отношение към това. Все едно някой убиец да се оправдае, че и други вършат убийства. Ех, тази демагогия на одисей, бе:)))
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
демагогът одисей седнал да говори за донецк и луганск. Е, и какво като английски поданици са построили тези градове? Нали са го направили с покана от руската империя, бе? Да не са по покана на дядовците на оня дето има леген, а не глава на раменете си - порошенко