Расмусен: Украйна да продължи санкциите срещу Русия

Особено, ако напредне с реформите, смята той
29 май 2016 09:09, Петя Славова
307
Расмусен: Украйна да продължи санкциите срещу Русия
Снимка: архив, Reuters

За Украйна ще се окаже по-лесно да убеди страните от Европейския съюз да продължат санкциите срещу Русия, ако покаже напредък в реформите и борбата с корупцията, каза бившият генерален секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен, цитиран от Ройтерс.

Според Расмусен, който тази седмица беше назначен за съветник на украинския президент Петро Порошенко, продължаването на санкциите е единственият начин да се окаже натиск върху Русия да спре да подкрепя сепаратистите, които се бият с украинската армия в Донбас, и да съдейства за спазване на примирието.

"От разговори с политици в западни столици знам, че тяхната готовност за продължаване на санкциите е също свързана с украинската готовност за действително осъществяване на всеобхватни реформи", заяви той, цитиран от БТА.

"Затова моята цел като съветник на президента всъщност ще бъде да поставя началото на двупосочна улица. Първо, разбира се, в западните столици ще настоявам, че украинците вече извършват задълбочени реформи.

Но от друга страна, ще донеса също така послания на президента от моите събеседници, така че украинските власти ясно да разберат какъв е приоритетът на западните столици", каза Расмусен. По думите му положението в Източна Украйна е "тревожно".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


307
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
демагогът одисей пак на украинската амбразура! Да върви да обясни на Тойнби и Бродел, че Киоевска Рус не е първата руска държава, а някаква фантазирана от него архемакедоно-украинска страна:))).
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Одиссей В Украине население Русских составляет 65% , остальные это Пшеки (бандеровцы) и авсро венгры , татары , евреи ! Есть язык придуманы австро венгерскими умниками называется Украинским в прошлом окраинским языком на руси назывался ! Переделаный Русски язык путм приставок и замены букв , даже я Русский понимаю очм они говорят но не могу говорить на ураинском , в место что , они говорят шо и.т.д мне слова все знакомы и это ломоный русский язык
59
0
 
1
 
! Отговори
как да няма преди 7 години
До Odysseus 99общо случилото се в ссср?? нали е ставало между дървавите ...за които важат международни закони !! не отговори дали е имало такъв текст в руската конституция даващ правомощия човек или орган да се разпорежда с руска територия. съответно дали акта за крим е бил противоконституционне и съответно невалиден !! няма актове/договори/споразумения които да са законни като нарушават конституцията
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До OdysseusУчи историю , у Украины кроме Киева нет своих тереторий , западная Украина принадлежит Полякам и австро венгрии , ДОНЕЦК , ЛУГАНСК , ОДЕССА , НИКОЛАЕВ , ХАРЬКОВ,ДНЕПРОПЕРОВСК , были Российской тероторией , Эти регионы присоеденил Ленен и создал Украину , украина как самостоятельная держава живт двадцать пять лет , родилась она как Украина при комунизме
57
0
 
1
 
! Отговори
по кои преди 7 години
До Odysseus82международни закони хрушчов или друг колектовен орган е имал право да дава/разменя територия(сирурен съм , че такъв текст НЕ фигурира в която и да е конституция) ???първо казваш , че по международните закони границите са неприкосновенни НО после твърдиш , че законно крим е преминал към украйна !!!
56
0
 
1
 
! Отговори
boko преди 7 години
ХАХАХА I TOZI LI P.TIO E NA RABOTA V TAZI BANKRUTIRALA STRANA...EH KOLKO SME SLEPI I PROSTI CHOVECITE SHTOM SE OSTAVIAME NA SHEPA SATANISTI DA NI UPRAVLIAVAT JIVOTA...
55
0
 
2
 
! Отговори
атакист преди 7 години
украина е наи малкият проблем за смазаната му без воина организация военната мощ на нато се оказа само блъф да си стягат свинктерите че РУСИЯ и КИТАИ започнаха походът към еВРОПА през ГЪРЦИЯ ИТАЛИЯ и много вероятно БГ
54
0
 
3
 
! Отговори
я кажи преди 7 години
До Odysseusза косово не важат ли международните закони ??? кога е съществувала държава косово и кой въобще е владят териториите на косово освен сърбите ? относно международните закони кой започна да притиска рускоговорящите за да се наложи те да се отделят от украйна ??
53
0
 
4
 
! Отговори
RU преди 7 години
До Одиссей Хрущв действовал как ганстер когда отдал Крым Украине , Крым забрали уже когда поняли что там базы США и НАТО будут , первый рас Крымчане в девяностые в Россию рвались после распада СССР , второй в 2004 году и забрали их в состав России в 2014 году
52
0
 
4
 
! Отговори
чукча преди 7 години
Интересно е че Запада *** по същия начин когато Хрушчов подари,прехвърли,хариза или който както иска да го каже Крим на УССР.И това е така защото същия този Запад никога не е признавал Хрушчов като легитимен лидер на СССР а само на КПСС-съответно не приемат нито едно негово решение.Така че този плач сега е меко казано смешен.
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хубав виц...тъкмо си пия кафето !!
50
1
 
2
 
! Отговори
за коя преди 7 години
До Odysseusукраинска територия става на въпрос ? крим е бил руски и е населен предимно от руснаци -посочи една подобна територия в България . за източните райони те искат автономия като причината е натиска който започнаха да им оказват урките . има доста райони в европа които имат автономия защото неселението там преобладаващо е от друга националност .
49
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
5 турски изтребителя като прелетяха до самолета на джуджи на път за Гърция, дали не се е наакал? Само като се е сетил как пушеше предния им самолет...малкиии 40 килограмовото сополче се е изпущал и отпред и отзад.
48
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Освен Расмусен, са назначени още полския реформатор Балцерович и бившия министър на финансите в Словакия Иван Миклош в украинския национален съвет по реформите. България не направи никакви опити да реформира нещо откак мадридския мошеник пое властта и овърша каквото можа. Проспа последните 15 години. Така че няма защо русофилите да се правят на изненадани че Румъния ни изпреварила, защото след 3години това ще направи и Украйна въпреки че Русия я вкара в братоубийствена война.
47
1
 
5
 
! Отговори
RU преди 7 години
До СтавриА где ты видишь советы в Украине ? Там алегархи рулят нацистами . Лишь бы второй Чернобыль не замутили херои скачущие на АЭС аварии в на атомных реакторов , топливо из США залили а оно не подходит !
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Санкцийте са като мезе за водката на мужика, а "кримНаш" е музика за неговата изтерзана душица.
45
0
 
3
 
! Отговори
нещо ме преди 7 години
До Анонимен 56обърка...вярно ли , че западняците извършиха приватизацията в България и нарязаха заводите за скраб ??? аз все си мисля , че това го направиха другарите и недругарите . и кой иска подкупи на инвеститорите решили по-погрешка да дойдат в България-сигурно евросъюза....то и съдиите и прокурорите са ни от евросъюза. а и македонците понеже са в евросъюза успяват да произведат по-евтина продукция от нашите земеделци
44
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Пълна изолация за "империята" на злото...
43
2
 
8
 
! Отговори
до 40 преди 7 години
Този е евроатлантически ***....ст.
42
0
 
3
 
! Отговори
колкото преди 7 години
До ставринашите политици обръщат внимание на препоръките от брюксел за реформи....които ги иска и българският избирател толкова и украинските политици ще реформират нещо .просто и украинският народ както българският ще разберат нуждата от повече места в затворите...лошото е , че няма кой да изпрати там народните избранници