Малкия Джон Джихадиста тежко болен

Избягал от Сирия през България с майка си
47
Малкия Джон Джихадиста тежко болен
Снимка: YouTube

Британското дете, което се появяваше в пропагандни видеозаписи на групировката "Ислямска държава" и което заради това получи прозвището Малкия Джон Джихадиста, е тежко болно и е избягало с майка си от Сирия, за да се лекува в Швеция, съобщава швейцарският сайт "20 минют".

За да стигне до Швеция 4-годишният Иса Дейр и майка му, радикализиралата се британка Грейс-Хадижа Дейр, са избягали от сирийския град Ракка, бастион на ИД.

Двамата са преминали през Турция, Гърция, България, Сърбия, Унгария, Словакия, Чехия, Германия и Дания, твърди швейцарският сайт. Те не са имали никакви проблеми при преминаването на границите, както и при приемането в шведската клиника. Там Иса е бил опериран.

Никой не знае как майката на Иса е успяла да организира бягството им от Сирия. Тя е омъжена за швед, който е боец от ИД. Иса е дете от първия й брак с турски имигрант във Великобритания.

През януари ИД разпространи два видеозаписа, в които се виждаше малкият Иса заедно с джихадисти, избиващи няколко свои пленници, признали, че са били шпиони на западни държави. Тогава близки на Иса и на майка му разказаха, че тя е била отлична ученичка, преди да се радикализира, когато родителите й се разделили. После заминала с детето в Сирия, за да се омъжи за шведския джихадист.

Иса Дейр беше кръстен Малкия Джон Джихадиста по прякора на британския джихадист Джон Джихадиста, който участваше в записите на ИД с екзекуции на западни журналисти и хуманитарни работници.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
52
 
! Отговори
Честит преди 8 години
Мюслима като всеки мач.гал мрази цивилизациятс но веднага бяга там щом му припари на гъ.за. С удоволствие бих набил 2 кубика свинска кръв във веничките на малкия уруд.
11
2
 
53
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 8 години
Да ги питам тия *** , като избият всички християни и по точно бели европейци, кой ще ги лекува бре?!!! Ама кой да мисли. Хахаха.
10
2
 
39
 
! Отговори
Димов преди 8 години
Ако са благосклонни-да го приспят.И майка му. Ако не-да им сторят това,което те са направили.Но бавно... !!!
9
4
 
51
 
! Отговори
Ген полк Гадорян преди 8 години
На малката гнида й пожелавам да се лекува по българска здравна пътека или чрез Фонда за лечение на деца в чужбина. Хахаха.
8
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
веднага ще го наемат в някоя месарница
7
2
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
като порасне ще резне зелките на докторите от клиникатаза благодарност и много правилно....
6
1
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като стане голям, ще изнедоволства , че е грозен примерно, ще обяви джихат и ще взриви някакви съвсем невинни хорица......
5
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако имаше смъртно наказание в ЕЮ, поне щяха да могат да ги екзекутират показно след няколко месеца, а то - **р.
4
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Че аз доколкото знам ла'но не се разболява, а само се сляга.
3
5
 
1
 
! Отговори
рртъ преди 8 години
все в1 раб0та едн0 голеем0 кин0а те3и филм0ви 3ве3ди
2
3
 
36
 
! Отговори
мм преди 8 години
Министър Москов бивало да ги покани у нас да се лекуват...
1
34
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"През януари ИД разпространи два видеозаписа, в които се виждаше малкият Иса заедно с джихадисти, избиващи няколко свои пленници, признали, че са били шпиони на западни държави."--------------------------------Ами правилно! Вие какво бихте направили със шпионите на западни държави?Малкият си е истински патриот и националист.