Куба ще внася бира заради повечето туристи

Миналата година 3,5 млн. туристи са посетили островната държава
10 юни 2016 22:51, Елка Василева
6
Куба ще внася бира заради повечето туристи
Снимка: архив, Reuters

Куба трябва да внесе 5 милиона каси бира, за да задоволи търсенето, възникнало поради увеличилия се брой туристи, заяви кубинското министерство на хранителната промишленост, цитирано от ДПА.

Заместник-министърът Бетси Диас Веласкес каза, че планираното производство на 33 млн. каси годишно няма да бъде достатъчно поради увеличаващия се туризъм и нарасналия брой на частните ресторанти.

Най-големият печеливш от недостига на бира в Куба вероятно ще бъде базираният в Доминиканската република производител на бира "Президенте", който трябва да достави 3 млн. каси. Една каса съдържа 24 кутийки или бутилки бира.

Миналата година 3,5 млн. туристи са посетили Куба, което е увеличение със 17 процента в сравнение с 2014 г. Благодарение на затоплянето на американско-кубинските политически отношения островната държава очаква броят на туристите да продължи да се увеличава, особено на гостите от САЩ.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Кубабира
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Хейтър Тролев преди 7 години
до 4 беднички и МЪРЗЕЛИВИ хора -- в БГ през соц-а се борехме да произведем повече продукция , да построим най-големите заводи , централи , язовири , и ако погледнете статистиката ще видите че с всяка година сме имали растеж на БВП , а в Куба е точно обратното - 52-ра национализират всичко и от тогава ядът готовото --- ПОЧТИ не произвеждат , захар , ром , пури -- а са все неща които са скъпи и се търсят .
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отива си последния бастион на беднички но щастливи хора
2
0
 
0
 
! Отговори
Работливко преди 7 години
Поотпуснали са му края :)
1
4
 
3
 
! Отговори
Историк преди 7 години
Куба трябва да внесе 5 милиона каси бира,и всичко друго.Купонната система при светлия,прогресиращ комунизъм е от 1952 година и има недостиг от всичко.Изобилие има само в престъпноста ,даже изнасят,предимно в САЩ .