Белгия не ще афганистанци, връща ги обратно

Или се връщат доброволно, или ще бъдат изгонени
20 юни 2016 13:25,
28
Белгия не ще афганистанци, връща ги обратно
Снимка: архив Reuters

Белгия предприема стъпки за връщане на кандидатите за убежище от Афганистан, съобщи държавният секретар по убежището и миграцията Тео Франкен, цитиран от БТА.

Афганистанците имат две възможности - да се върнат в родината си доброволно и да получат материална помощ, или да бъдат изгонени. Ако приемат да бъдат върнати, те ще бъдат извозени до Кабул, Херат или Джелалабад. Там те ще имат осигурен временен подслон, както и възможност за професионално обучение. Белгия ще им даде по 2200 евро еднократно, за да си набавят материали за работа и да започнат малък бизнес.

Франкен отбелязва, че отпусканата сума на човек е по-нищожна от средствата, необходими за двумесечната издръжка на кандидатите за убежище в белгийските лагери за мигранти. Той добавя, че възможността за прогонване ще служи като заплаха за тези, които откажат предложението.

В последната седмица 4500 афганистанци в Белгия са получили писмено предложение да се върнат доброволно в родината си. Над половината (56 на сто) от афганистанците, пристигнали в Белгия, не са получили международна закрила, отбелязват медиите. Миналия месец шестима граждани на Афганистан са били експулсирани от Белгия при 13 за цялата 2015 година.

Наскоро Белгия предприе кампания за връщане на иракчаните, кандидати за убежище, както и за разубеждаване на онези, които още са в Ирак, но мислят да пътуват до ЕС. Досега 683 иракчани са приели доброволно да напуснат Белгия и да се върнат у дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: Белгияафганистанци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
до хахото преди 7 години
трябва да ти се признае, че си много добре осведомен, братле, обаче това не променя нещата. никой нормален не иска стотици хиляди афганистанци да му бродят пред дома. хайде, със здраве.
20
1
 
3
 
! Отговори
Трътла от Берлин преди 7 години
Да ги пращат в Берлин. Аз обслужвам по 50-60 човека на ден. Добра пара пада.
19
1
 
2
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 7 години
Дайте ги насам, ние сме толерантни, кака Кристалина ще ни помогне пак да се справим, както винаги до сега е помагала, а бате Бойко ще е щастлив- страната ще се напълни отново с лекари, инженери и всякакъв друг вид вишисти, дето се разбягаха по света, откакто е на власт, и народа няма да роптае.Нали все вишисти и високо квалифицирани бяха тия, бягащи от войната в Афганистан, дето ние рамо до рамо с братята ни по оръжие водихме, и спечелихме? Спечелихме, но от трите-най-дългото.
18
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то, като тръгнат и тия от Путинистан!
17
1
 
15
 
! Отговори
11 преди 7 години
Е що не ги интегрират? И нали у Афганистан всичко е тип-топ, от коя война бягат тези талибaни?
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Толкова много загрижени за Афганистан и най-вече за парите от мака. Свалиха талибаните и производството нарасна. Което означава, че самото общество там е пригодено за такъв вид живот и така им е по-лесно.
15
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези поне гонат чужди граждани, а нашата държава гони свойте си
14
3
 
20
 
! Отговори
до 11 преди 7 години
Путин има интерес от дестаблизиране Европа.-А Обонго има интерес да владее Европа, която вече е васална на САЩ.
13
0
 
24
 
! Отговори
666 преди 7 години
Браво на белгийците!
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ХахотоТи не си хахо, а най-обикновен продажник. Тоест луд си, ама само за брюкселска пенсия и американски грант
11
2
 
25
 
! Отговори
Веготура преди 7 години
Белгия такива зверства и кланета е правила в Белгийско Конго, че Франция и Великобритания и отнемат колонията. Масови гробове, осакатявания, търговия с роби, геноцид. Това са правили "развитите демократични" държави в близкото минало. Включително и възраждането на робството, нещо което от векове е било забравено.
10
1
 
33
 
! Отговори
Е преди 7 години
Не знам дали ми е някаква странна прищявка, ама и аз не ща афганистанци...
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Боко, не се ослушвай, извозвай ги нашите по същата схема. Само без джобните де... Плащаш им билетчето и толкоз.
8
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а къде изчезна немската бръчка? затвориха ли я най-сетне
7
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че така демократично ли е да го ...ва... евроатлантическо ли е да го ...ва , бива ли така ???АЕЦ-а да се затвори - евроатлантическа ценност , дядовците да не могат да варят ракийка също , унищожението на българската индустрия и селско стопанство - евроатлантическа ценност , всичкото Ромале да си прави квото иска , къщи се строят всичко по евроатлантически , накрая евроатлантиците изгониха хората от центъро на евроатлантизма ... да ви ..ва и евроатлантическите ценности лицемерни изчадия.
6
2
 
8
 
! Отговори
Алов преди 7 години
Само без расизан !!!!
5
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как така не ги иска?!?!?! Къде е Хелзинският комитет? Защо не им разкаже на белгийците, че това е първобитно поведение, и че мултикултуризъм и човешки ценности и европейски съюз и т.н.
4
2
 
19
 
! Отговори
гтф преди 7 години
е*ти кефа, 2200 евро, че то и аз искам ...
3
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е защо така? Нали Европа е колониалниалното блато на бездарните послушковци. Какво сега? Не ги ли щете? Ето вижте във Франция колко е спокойно и цветно.
2
38
 
18
 
! Отговори
Хахото преди 7 години
До Анонимен1Много за остроумен се мислиш, а реално не знаеш основни неща. Първо: глобата не ти я налага Белгия, а ЕС! Това, че седалището е в Брюксел не означава, че Кралство Белгия коли и беси. Второ: Белгия ПРИЕМА бежанци, разглежда молбите, решава, че не са валидни и ги връща! Не са си затворили границите с бодлива тел и военни и да бият прииждащите вълни! Глобата е именно за тези, които ПРАВЯТ това! Например, Унгария!Направи ли разликата сега или пак ще задаваш "остроумни" въпроси!?