Ердоган се заканва: Турция щяла да строи самолетоносачи

Можело още 2021 г. да почне производството
20 юни 2016 12:42,
166
Ердоган се заканва: Турция щяла да строи самолетоносачи
Снимка: архив Reuters

Турският президент Реждеп Тайип Ердоган заяви, че страната му е способна да построи самостоятелно свои самолетоносачи, предаде Al Alam, цитирана от "Фокус".

"Няма никакви препятствия за производството на собствен самолетоносач. То е напълно възможно с решителни правителство и страна. Турция не може да изпадне в мързел по отбранителните и военните въпрос“, заяви Ердоган.

Той посочи, че турският флот може да започне производството на самолетоносачи от 2021 г., като дотогава се очаква щурмовият кораб-амфибия "Анадолу“ да бъде завършен.

"Анадолу“ се очаква да стане най-големия и скъп боен кораб на Турция с екипаж от 900 души. Турция, страна член на НАТО в момента има голямо присъствие в Черно море, което според президента се е превърнало в "руско езеро“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
22
 
40
 
! Отговори
Горд Турчин преди 7 години
Брех машалла пак не ме учудиха *** разбират от всичко еййй няма шега. От всичко разбират пък като им погледнеш държавичката ни икономика ни армия имат тръгнали да упрекват че Турция ще строи самолетоносач. Това още нищо не е драги комплексари(за всяко турско постижение). Османската империя те първа се събужда от дълъг сън в който беше цял век и от ново се връща в световната сцена като велика сила. А вие и преди век и сега сте си на същото място даже май по зле. Успех в гризането на нокти
53
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С колко гребци,ще е туй чудо ?
52
3
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2021 година може и да нема турция лол. Колкото до мераците за самолетоносачи - тия кораби стават само за тормоз на слаби държави и за избиване на комплекси от малки полови атрибути. Турция никога няма да надрасне това да бъде регионален дразнител, т.е. при тях определено причината са комплексите.Ама нека строят, ще им е от голяма полза за морала, когато в първите 5 минути на конфликт с Русия бъдат потопени :)
51
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нещо много оръжие взе да се дрънка,някой иска да ни вкара в много гаден филм,а ние поддадакваме,разделяйки се на русофили и русофоби!
50
0
 
40
 
! Отговори
Петър преди 7 години
Поне да бяха го кръстили "АНАГОРЕ", иначе звучи многи лошо. Да не стане някой да го приеме в буквалния смисъл:)
49
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До BosforfilmnikofАко наистина е киностудио,аз лично ще го потопя,щото,аман от гадните им бози!
48
0
 
39
 
! Отговори
ROFL преди 7 години
Аааааахахахахахахахахахахахахахаха
47
2
 
46
 
! Отговори
Bosforfilmnikof преди 7 години
Самолетоносач,но само привидно.Всъщност това ще бъде едно голямо кино студио,в което ще се снимат турски сериали.Поради изчерпване декорите,къщите, артистите и постоянното им повторение,то плаващото студио е истинско предизвикателство.Опастноста да се превърне в неволна мишена студиото,поради някои сходства със самолетоносач, ще се реши,като за флаг се използват кюлотите на бабата на премиера.Това ще бъде единственото място за разнообразен вид туризъм в нашата съседка.Нека не чакаме 2021!
46
4
 
42
 
! Отговори
НАРОДНА ПОГОВОРКА преди 7 години
Куче което лае не хапе
45
2
 
40
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Чудесни цели за потопяване!!
44
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На Ердоган,самолетоносач му е нужен за вътрешна употреба,сплотяване на редиците с гръмки изцепки,че е свръх сила,а иначе всеки експерт,ще му каже,че с това чудо,може да удържи,около два часа,при реални бойни действия.
43
6
 
41
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 57Танковете Алтай 65% са с чужди компоненти двете основни изделия Двигател/Скоростна кутия и Оръдие идват от Германия.АТАК хеликоптерите са ЛЕКИ РАЗУЗНАВАТЕЛНО УДАРНИ(което става само от далече) БЕЗ БРОНЯ и с 800кг полезно натоварванеЗенитни ракети - вариант на Стингър(както ние правим Стрела2м/3 и Игла1)Бойни кораби По лиценз(И ние ги правихме във Варна)Спътници(все още само граждански модели)ПРО освен САЩ и РФ други реални работещи разработки нямаВиж леки броне-машини ДА
42
2
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Общо взето,самолетоносачите,бяха модерните оръжия на 70-80те години на миналия век,не случайно американците извадиха от бойни дежурства повечето,а няколкото останали ,пращат само да плашат камиларите( самолетоносачът е едно голямо,мазно кюфте в открити води )!
41
0
 
48
 
! Отговори
незнайко преди 7 години
някъде четох, че х'американците смятали самолетоносачите за изпята песен. голями, скъпи, тактически непригодни за новите условия при които се водят съвременни и бъдещи военни действия. особено в светлината на навлизането на разни въздушни и подводни дрони. освен това с един самолетоносач плува една значителна флотилия от поддържащи кораби и няколко подводници. чак ми увисна устата като се зачетох какво нещо е плаването на самолетоносач от точка А до точка Б. да строят сладурите! :)
40
2
 
42
 
! Отговори
SS преди 7 години
Спец. до всичко разбирачи.Много сте запознати със статистика и възможности , обаче да ви кажа когато се стигне до реална работа всички съвременни модерни западни оръжия дето превъзхождат старите руски бракми започва да ги обзема тревога, ами ако не сме оценили нещата реално или излезе някоя изненада какво става тогава.
39
0
 
44
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 46 продАмериканските и изобщо Ядрените наистина са с автономност 20 години по отношение на длечина на хода, Но са с автономност 30 дни за храни, Керосин, Авиобомби и ракети(при водене на бойни дейности). Единственото нещо което не се доставя всеки 30 дни в морето е дизела/Мазута с който върви кораба следващите 30 дни.
38
9
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако трябва да си го признаем, Турция притежава 4 най силна армия в света.ASELSAN е много известна с електронните и софтуерни разработки. Турция си произвежда танкове - АЛТАЙ, хеликоптери - АТАК, бойни кораби, зенитни ракети, спътници агенти, ПРО, автомати за армията и други. И да се хареса и да не се хареса факт е и че износът на въоръжение расте. Ние какво правим? Само си мечтаем че Турция е 50г. назад.
37
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Самолетоносачите вече не са на мода. Сега е времето на малък и среден клас кораби и подводници с възможност за изстрелване на крилати ракети(от типа на "Калибър"). На руснаците самолетоносачи не им трябват, затова имат само един, построен по съветско време. Още по-малко пък на турците им трябват, но нали американците трябва да си пробутат оборудването някъде. Няма да се учудя утре и Борисов ако тропне по масата " ще строим самолетоносач". Това е огромен и неоправдан разход.
36
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Строго секретно. самолетонасача адмирал кузнецов"напишете го в нета, четете и се смейте с глас
35
0
 
36
 
! Отговори
66 преди 7 години
До АнонименАбе,големи горещини!То пък в Анадола...