Решено! 52% от Великобритания не иска в ЕС

Съдбата на Острова е в ръцете на премиера Дейвид Камерън
Обновена: 24 юни 2016 09:44 | 24 юни 2016 08:34,
300
Решено! 52% от Великобритания не иска в ЕС
Снимка: Reuters

Резултатите от съдбоносния не само за Великобритания, но и за целия ЕС референдум са ясни.

Още по темата

Излязоха и последните резултати от избирателните секции в Югозападна Англия, където отново водещ е вотът за напускане на Европейския съюз.

При преброени 100% от гласовете резултатите са: 51,89% гласуват за излизане от ЕС, спрямо 48,11%, които са подкрепили оставането.

Избирателната активност е била 72%.

Референдумът обаче не е с юридически задължаващ характер, т.е. правителството може самостоятелно да реши съдбата на страната. Експерти обаче отбелязват, че премиерът Дейвид Камерън сам иницира референдума, затова едва ли ще успее да игнорира мнението на британците.

Редица политолози предричат оставка на премиера, въпреки предишните му уверения, че той ще остане на поста си при всички положения.

Ясни са вече резултатите и от столицата Лондон, където мнозинството е гласувало за оставане в Съюза.

Излязоха и резултатите от избирателните секции в Североизточна Англия и Уест Мидландс, където отново водещ е вотът за напускане на Европейския съюз, предава Reuters.

В Североизточна Англия за оставане в блока са гласували 562 595 души, докато напускането са подкрепили 778 103 души.

В Уест Мидландс 1 207 185 са за оставане в Съюза, докато 1 755 687 са против.

Излязоха и резултатите от избирателните секции в Североизточна Англия и Уест Мидландс, където отново водещ е вотът за напускане на Европейския съюз, предава Reuters.

В Североизточна Англия за оставане в блока са гласували 562 595 души, докато напускането са подкрепили 778 103 души. В Уест Мидландс 1 207 185 са за оставане в Съюза, докато 1 755 687 са против.

В Югозападна Англия за оставане в блока са гласували 1,503,019 души, докато напускането са подкрепили 1,669,711 души. Това е последната община, която трябваше да обяви своите резултати от референдума.

Тези резулатати напълно преобръщат първоначалните прогнози на социолозите, които сочеха победа на поддръжниците на оставането в ЕС с 52-54 процента.

На този фон лирата се срина спрямо курса на долара с 11 процентни пункта.

Междувременно се заговори за бъдещето на останалите части от Великобритания. На Северна Ирландия трябва да й бъде позволено да гласува за обединяване с република Ирландия, след като управляваната от Великобритания провинция гласува за оставане в блока, коментираха от партия Шин Фейн в петък, предава AFP, цитирана от "Фокус".

"Имаме ситуация, в която северът ще бъде завлечен заради вота в Англия“, коментират от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
3
 
4
 
! Отговори
98741 преди 7 години
ДА СЕ МАХАМЕ ОТ ЕС З СЕГА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
186
2
 
18
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Да ви припомня, че през 1876 г когато в английският парламент се разглеждаше петицията на Уилям Гладстон срещу зверствата на башибозушка Турция Лорд Дизраели, външен министър се изпрсвя и казва, че убийства на мирно население не е имало и турците са съюзници на англичаните!Да знаете кои са ни враговете всъщност - те заедно с германците и австрийците ни разделян на Берлинският конгрес 1879 г.!
185
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин се замисли, после премести пешката от D4 - шах и мат.
184
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Добрютру, варим боб стрино Гице!
183
1
 
4
 
! Отговори
Kiko преди 7 години
Местя ....
182
4
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Да не би българите да искат?Референдум направете,пребройте/дали не пропускам едни кавички?/гласовете,па пейте химна на не знам каква си Гейропа!
181
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Видяхте ли, не изманипулираха вота на гласувалите за излизане!! Това е, защото в тази страна УВАЖАВАТ. правилата и законите си, и не само на книга !Волята на народа ще бъде зачетена и всички процедури.по излизането ще бъдат спазени - не като в България -едно говорим друго става: ( На такъв народ може да се вярва и аз четох вчера такива призиви като: Go save our country, people, vote leave! -това са хора, които наистина ГИ Е ГРИЖА за добруването на страната им! И наистина има решения които трябва да се вземат със СЪРЦЕТО!
180
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Провинциалистите са в основата на всички беди на земята.
179
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Човек за човека е вълк.Няма такива работи като равенство, братство и мир щом са намесени световните богатства.Стига глупости и наивност, че Гюнтен го е грижа как живее бай Иван, тва са глупости.Всеки да си строи кочинка и квот си посее тва ще яде.
178
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 260България трябва да гради собственната си страна със собственните си средства и сили, а не да бъде като европейски просяк! Българското членство в ЕС е изгодно за корумпирания български елит, а не за хората.
177
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 259Не казвам, че само те са експлоататорите, но сега за тях става въпрос....то в интерес на истината и другите европейски държави като Франция, Испания , Холандия имаха сума колонии и що маса народ избиха в третия свят, а от тогава и 10 поколения не са минали от тези кръвожадни конкистадори.Тааа генофонда си е генофонд, каквито са били преди 100 год, такива са си и сега.
176
2
 
12
 
! Отговори
I преди 7 години
Западният западнал свят цял живот колонизира и цоца от останалата част на света. После рИвът, че имало емигранти. Доста нагло и "цивилизовано".
175
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Българите са много объркан народ, който си мисли че разпадането на европейската идея за обединение ще е за добро....за България би било фатално и нецивилизовано. Общо взето ще останат мутрите и смуглите да вилнеят.Този референдум е пълна глупост, то се вижда че резултатът е 50/50 и какво от това? Няма как да се вземе едностранчиво решение. Просто САЩ не искат силен ЕС. Но аз лично искам да живея, пътувам и работя в обединена Европа, тя ми дава много повече отколкото *** България.
174
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 257Да, да, да! Можеш да им набиеш идея за общност само ако те са експлоататорите!
173
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УРА товарищи!
172
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само до преди 40 тина години големите UK демократи водеха политика на апартейд в РЮА, сега големи защитници на човешките права станаха.Великобритания е богата само заради експлоатацията на колониите си....но свърши вече хахахаха
171
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
252 ти сериозно ли? индийци и пакистанци, всякви араби и чернокожи, пак ще си ходят във Великобритания. България дори и да излезе от Ес, пак ще е зле, защото ние вътрешно ментално сме си крадливи и продажни, и който да дойде все си тая. Въртим се на изток или запад, без да се виждаме къде сме. Някои хора повече милеят за Русия, отколкото за родната си държава. Нито сам русофил, нито русофоб, ама предпочитам да се разхождам из Ливърпул, вместо из Сиктивкар.
170
2
 
31
 
! Отговори
............ преди 7 години
Никой от нашите "политици" няма да поиска подобен референдум. Всички са се настанили удобно около европейската ясла и кротко преживят това което им подхвърли Европа.
169
0
 
0
 
! Отговори
всички гледни точки преди 7 години
До анонимен 234,Глупости, какъв кютек те гони? Това да не ти е хунтаджиите в Украйна! Руските власти само преди референдума ще им кажат, че с излизането от състава на РФ автоматично им спират дотациите и ще видим след това колко процента местни ще гласуват за излизане от състава на федерацията!
168
5
 
3
 
! Отговори
dl преди 7 години
До т.н.Адолф ХитлерКакто и да злорадствате,никога Великобритания няма дя "пристане"на явно любимата Ви Русия,бъдете сигурен.Тази злоба си я запазете за себе си,престанете с рисунки на образа на врага.То ще се разбере кое какво е,да сме живи и здрави,ще видим.