Кери размаха пръст: Обвиненията към САЩ са вредни

Вашингтон нямал нищо общо с опита за преврат в Турция
17 юли 2016 11:42,
89
Кери размаха пръст: Обвиненията към САЩ са вредни
Снимка: архив Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че Вашингтон няма никаква роля в провалилия се военен преврат в Турция, пише Postimees.

Още по темата

По думите на Кери, публичните изказвания на турски официални лица по този повод нанасят вреда на двустранните отношения на двете страни-членки на НАТО.

По време на разговорите с външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу е определил като абсолютна лъжа обвинения от такъв род по отношение на Вашингтон, съобщи говорителят на Държавния департамент Джон Кърби.

По-рано Кери подчерта, че за разглеждането на въпроса за екстрадация на живеещия в САЩ проповедник Фетхуллах Гюлен са необходими доказателства от страна на Анкара, че Гюлен е извършил престъпление.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в разгара на опита за преврат, че разбунтувалите се срещу него турски военни може да са получили указания от САЩ.

Въоръженият метеж започна в Турция в нощта на 15 юли, когато група военни заяви, че взима управлението на страната в свои ръце, за да обезпечи съблюдаването на конституционните права на гражданите. На сутринта правителството възстанови пълен контрол над ситуацията в страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: превратСАЩДжон Кери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ами то и за ирак твърдяхте че нямате нищо общо , както и за либия и сирия но после си признахте , същото е и в украйна , преврат с подкрепа на сащ
46
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе, нямали нищо общо, тези глупости да ги разправя на друг. Всеки знае, че турската армия винаги е била близка със САЩ и често се е противопоставяла или бунтувала срещу управлението в Турция. Поредната ЦРУ-революция, на която обаче хората казаха НЕ. Заразлика от Украйна, Турция беше пълен провал. САЩ са толкова вредни за света, че не може да се опише с думи. Толкова войни направиха, толкова хора загинаха... Те са по-обезумели от всякога.
45
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Забравих да спомена, че и Янукович си беше избран демократично, но му спретнаха едно майданче...
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм! Ердоган е "демократично избран", поради което го подържат...(да не ги изреждам, че ми става неприятно!). Между другото, Асад е също толкова демократично избран! Но е "диктатор" и т.н. (така твърдят същите, които по-горе замених с многоточие!Тази ситуация явно намирисва...
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Важен резултатХехехе, че той това отдавна го е доказал, нали затова се опитаха да го бутнат. Обаче като не успяха, сега се правят на ударени:)
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анжела Ердфюрер"Ръководителите на Великите сили" обявяват за демократично всичко което им е изгодно в момента. Вярно, че Ердоган не им е изгоден, но все пак той ръководи мощна държава държаща в шах цяла Европа, от тази гледна точка няма да се учудя ако скоро го признаят и за султан.
41
1
 
8
 
! Отговори
Важен резултат преди 7 години
Важно е, че Ердоган показа и доказа, че е несигурен и непредвидим "съюзник", на когото не може да се вярва. Не мисля, че американците или руснаците са толкова наивни, че да се отнасят от тук нататък с доверие към него.
40
0
 
12
 
! Отговори
Анжела Ердфюрер преди 7 години
Това, което най-много ме безпокои в цялата тази патаклама е, че ръководителите на Великите сили обявиха Ердоган за демократ, а управлението му за демократично и законното. Ако те мислят така, значи и западната демокрация не пада по-долу от ердогановата, т.е. това е конспиративна, задкулисна и лъжливо-лицемерна "демокрация", прах в очите на народите.
39
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До голяма степен това което днес е Турция се дължи на САЩ, особено силна е американската подкрепа за турската армия. При засилващото се напрежение НАТО (разбирай САЩ) - Русия, изключително важно за американците на кормилото на Турция да е техен човек. Ердоган не е този човек, на 99% съм сигурен, че американците стоят зад преврата, но също на 99% съм сигурен, че Ердоган го е надушил много отдавна това и сега му е дюшеш. Сега жестоко ще се разправи с всички неудобни, без да са участвали в преврата
38
1
 
11
 
! Отговори
доган преди 7 години
За кво му е на путин да го организира той знаеше какво ще се случи с ердоган а и те и двамата имаха нужда един от друг случая с самолета ердоган не беше осведомен същите генерали и апапите от сащ му направиха подарък
37
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми прав е Кери. Обвинявате ли САЩ, те ще ви стоварят цялата сила на "свободата" и "демокрацията"!
36
4
 
8
 
! Отговори
доган преди 7 години
Всяко чудо за три дни предстои разпадането на турция аз така го виждам и просто няма друг начин иначе много повече кръв ще се лее.ердо трябва да си ходи
35
1
 
13
 
! Отговори
доган преди 7 години
Когато ердоган поеме еднолично власта ще настъпи истинския цирк но моментално остава сам самичък на кръстопът европа сащ или русия с сигорност в европа предстоят митинги и безредици а америка е съмнителна и кой остава.остава чичо Вова.неговите крака ша цунка но въпроса е каква ще е цената и кой ще се смее последен
34
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лермонтов ми е любимият руски поет.Обожавам "Мцири" -sorry, но нямам "еръй" на клавиатурата.Човешкият дух се стреми към свобода и извисяване, а не към послушание и имитация, Лермонтов-чо.И 6- официални езици в ООН да говори един човек може да си остане добре образован папагал до края на дните си.
33
0
 
5
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Аа, грешка на езика, не са "вредни" те са ВЕРНИ!!!
32
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""САЩ нямат нищо общо с опита за преврат"" . Така както нямат нищо общо и с преврата в Либия.
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Врабча и Посрано20 са се развихрили.Опорните точки хвърчат като куршуми в уестърн с Клинт Ийстууд.
30
4
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 7 години
До Одисей 1По-лесно бих преживял още едни 45 години,отколкото очертаващите се нови 500г!Това в личен план.Като гледам со*рос*оидите сте малко в шок-как да отразите поредния провал на ЦРУ,а и същевременно да не засягате "евроатлантика" Местан-пръв слуга на Ердоги!И все по-трудно ще ви става!Ама щом се препитавате по тоя начин-ще търпите!
29
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да отрека икономическите постижения на САЩ, но имам сериозно основание да се съмнявам в джентълменството на тези хора имайки предвид историческите факти.Всеки човек се определя чрез своите предци, а по-голямата част от успелите американци са потомци на европейци.Европа е Обетованата земя за американците и те ще направят всичко за да я асимилират.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 23по-добре българашка))