Атентаторът от Ансбах бил половин година у нас

Пребивавал е в София до средата на 2014 г.
25 юли 2016 20:02, Александър Попов
41
Атентаторът от Ансбах бил половин година у нас
Снимка: Reuters

Сириецът, който се самовзриви в германския град Ансбах, е пребивавал в България от края на 2013 г. до средата на 2014 г., съобщи МВР.

В този период не е попадал в полезрението на полицията с противообществени прояви. През последните две години няма данни да е влизал и пребивавал в страната, съобщи главният секретар на МВР комисар Георги Костов.

Още по темата

Председателят на Държавната агенция за бежанците Петя Първанова поясни, че мъжът е регистриран през есента на 2013 г., когато е подал молба за закрила. През месец декември същата година получава хуманитарен статут, който дава право за свободно придвижване на територията на нашата страната и на ЕС.

Пребивавал е в столицата.

През септември 2014 г. е получено запитване от компетентните власти на Германия във връзка с подадена и при тях от същия човек молба за закрила и те желаят по процедурата на Дъблинския регламент да го върнат обратно в страната.

Българските власти са информирали партньорските служби, че мъжът вече има предоставен статут и съответно не спада към категориите лица, които подлежат на връщане по Дъблинския регламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека, нека немската пат ка да види какво кани в Европа, хак да й е. Нека да видят и *** *** в Брюксел, дето заплашват със санкции държавите, които не приемат бежанци. Ченгетата ни тупат мигрантите още на границата за добър ден, ето че е имало за какво.
8
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ей това е - за арабите, живота в БГ е по страшен и от самоубийство :)Да се смееш ли, да плачеш ли...
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пардон, главен секретар, не министЕр...
6
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не им е попаднал в полезрението, щото не са знаели за него изобщо, не е бил регистриран, драги зрители. Те зат'ва. Нелегалците никъде не се регистрират, капиш гусин министер?Не сме забравили още как едни весело нaпyшeни момчета от Германия искаха да махнем оградата с турция, затова не дрънкайте сега, че влизат през България мили шваби-човеколюбци...
5
3
 
21
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Хубаво че пича така се е отчаял от нашата държава , че е предпочел да се самоубие навън вместо тук ... Тъй де , дъното сме го стигнали ...и в случая по добре
4
0
 
10
 
! Отговори
Неа преди 7 години
Ама нали ви казах , че данни няма да има , защото няма заинтересовани че да има такива ...
3
0
 
8
 
! Отговори
454554 преди 7 години
Важното в статията е возилото зад "маската" в ляво на снимката .
2
4
 
33
 
! Отговори
Боже,господи !!! преди 7 години
Сириецът от Ансбах е трябвало да бъде върнат в бегето. ДНЕС В БЪЛГАРИЯ СЕ ЖИВЕЕ ТОЛКОВА ЗЛЕ, ТА АТЕНТАТОРЪТ Е ПРЕДПОЧЕЛ СМЪРТТА ПРЕД ЖИВОТ6А В БЪЛГАРИЯ. Който за него е нещо по-страшно дори от смъртта. Чудесна реклама на България и нейните управляващи и на цялата днешна политическа класа като цяло!
1
1
 
22
 
! Отговори
чоко бо преди 7 години
Ква полиция. Ама то има ли такава. А колко като тоя са тук и се разхождат? И кога ли ще почнат да действат. Милите и изтрадали невинни жертви на собствената си назадничава култура и бит. Кво праим саа питам аз,? Отговор не чакам щото знам отговора. Приказки, приказки и пак приказки. Нищо другооооо