Русия да не се меси в изборите в САЩ? Не е възможно!

Москва ще се опита да влияе, смята Барак Обама
27 юли 2016 08:17,
103
Русия да не се меси в изборите в САЩ? Не е възможно!
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът Барак Обама заяви, че е възможно Русия да се опита да повлияе на президентските избори в САЩ, по повод хакерските атаки на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия, зад които според експерти стои Русия, предаде Ройтерс.

"Всичко е възможно", заяви Обама в интервю по NBC нюз в отговор на въпрос дали Русия ще се опита да повлияе на изборите на 8 ноември.

Президентът на САЩ съобщи, че ФБР разследва изтичането на повече от 19 хиляди имейла от комитета, от които се вижда, че той е фаворизирал Хилари Клинтън за сметка на Бърни Сандърс за кандидат-президентската номинация.
"Това, което знаем, е, че руснаците извършват хакерски атаки срещу системите ни, не само правителствените, но и частните", каза Обама.

"Какви са мотивите не мога да кажа със сигурност. Знам само, че Доналд Тръмп неколкократно изрази възхищение от Владимир Путин, наричайки го силен лидер."

Смятам също, че в Русия има доста благоприятни писания за Тръмп, допълни Обама.

Вчера кремълският говорител Дмитрий Песков отхвърли обвинението, че Русия стои зад хакерската атака срещу Демократическата партия, припомня Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Обамаизбори в САЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
33
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
Укротете Обамата, с неговите налудничави идеи да владее и да управлява света, и тогава всички световни кризи ще бъдат преустановени.
33
0
 
31
 
! Отговори
ХА ХА ХА ! преди 7 години
"Москва ще се опита да влияе, смята Барак Обама"Цитат от един български филм:"За кучета и котки може! А за прасета не може?!"
32
1
 
31
 
! Отговори
палмовият алпинист-- преди 7 години
На колене бе--на колене пред Властелина ВЛАДИМИР........
31
1
 
44
 
! Отговори
Смешници преди 7 години
Путин в сравнение с тези американски "бок--ци" е великан недостижим. Затова е и непрекъснатите опити да бъде извадена от равновесие Русия. САЩ не могат да съществуват без враг защото иначе няма как да оправдават 700 те си окупационни бази по целият свят и натиска да им се купува безумно скъпото им оръжие.
30
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До русский - слава БОГУ что у нас Путин!Иначе бомбили бы нас уже!Ужас! Как е възможно такова нещо! Не може да го бъде! Вие сте велики! Путин е разпрострял ръце и отбива гнусните бомби
29
0
 
34
 
! Отговори
До 38 преди 7 години
Поради тази причина ли шефката на ДП си подаде оставката а ? Изтеклите писма са много показателни за Американска гнусотия. Аз проблем нямам с тази гнусотия нека си стоят в нея. Въпросът е ,че същите гадове окупирали България ме учат как да следваме техният пример. Yankee go home
28
1
 
30
 
! Отговори
SS преди 7 години
тоа много-много да не парпанисва за Русия, ами да почне да си стяга бохчите за Кения - там, откъдето е дошъл и се заврял в Хамерика
27
0
 
27
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
Америка да не се меси във вътрешните дела на една държава, не е възможно!
26
0
 
27
 
! Отговори
Драма обязянова преди 7 години
САЩ се управлява от стадо алчни гадове, които са причинили нещастия на стотици милиони хора по света. Това с Русия е кризесен ПР и реално е опит да се маскира корумпираната им система която работи за гнусният им елит. Съдаржанието на писмата на Клинтън са гнусотия и се вижда ясно как ДП е фаворитизирала Клинтън срещу Барни.Още гнусотии ще излизат. Само незнам защо никой не публикува писмата на Килари
25
11
 
1
 
! Отговори
шизофренични тролове преди 7 години
Бърни Сандърс е ултра либераст. Освен това големия "скандал" е просто че не са му организирали дебати няколко щата. Дори и да имаше такива, Сандърс пак нямаше шанс за номинация при 2814 срещу 1893 делегата и граница от 2383.Троловете нали уж мразеха ***, транссексуалните, бежанците и другите. Сандерс толкова ги обича, че направ спрямо него БХК са ККК.
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как пък пропуснаха да отбележат, че Путин е писал речта на г-жа Тръмп!
23
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сякаш чувам професора по конституционно право! Ти го хващаш че ,,покрива'' Мишо Бирата, той ти говори, че ,,незаконно'' си го хванал. Скъпоцинности евроатлантически!
22
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Що да не се месят бре, м...м.у.н? Значи САЩ могат да се месят навсякъде където си решат, но другите не могат?!Наглост до безобразие!
21
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ще бъдат най-мръсните избори в САЩ откакто се помня. Елитът се чувства застрашен и няма да има предел за манипулациите, дори и за фалшификациите... Истинска гербаджийска организация против Тръмп.
20
0
 
24
 
! Отговори
българина преди 7 години
С кое да влияе бе лицемери?! Чрез Русия за Америка ли? Или американски Хелзински комитет или чрез базирани в сащ или чрез майдан пред белия дом
19
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Крадецът вика: дръжте крадеца :)
18
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това зло рУСИЯ трябва да се унищожи с ядрена бомба !!!
17
2
 
9
 
! Отговори
шщд преди 7 години
Сноудън в действие
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Усещам как Тръм ще прекара много хора, с тия любвеобвилни трептения към Русия.Да не станат после прекалено много измамените камили.
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На девети другия месец Ердоган отива при путин. Там резняка ще се опита да продаде Америка на руснаците но, ако Путин е умен мъж може да сложи динена *** под краката на ислямиста.