Русия да не се меси в изборите в САЩ? Не е възможно!

Москва ще се опита да влияе, смята Барак Обама
27 юли 2016 08:17,
103
Русия да не се меси в изборите в САЩ? Не е възможно!
Снимка: архив, Ройтерс

Президентът Барак Обама заяви, че е възможно Русия да се опита да повлияе на президентските избори в САЩ, по повод хакерските атаки на имейлите на Националния комитет на Демократическата партия, зад които според експерти стои Русия, предаде Ройтерс.

"Всичко е възможно", заяви Обама в интервю по NBC нюз в отговор на въпрос дали Русия ще се опита да повлияе на изборите на 8 ноември.

Президентът на САЩ съобщи, че ФБР разследва изтичането на повече от 19 хиляди имейла от комитета, от които се вижда, че той е фаворизирал Хилари Клинтън за сметка на Бърни Сандърс за кандидат-президентската номинация.
"Това, което знаем, е, че руснаците извършват хакерски атаки срещу системите ни, не само правителствените, но и частните", каза Обама.

"Какви са мотивите не мога да кажа със сигурност. Знам само, че Доналд Тръмп неколкократно изрази възхищение от Владимир Путин, наричайки го силен лидер."

Смятам също, че в Русия има доста благоприятни писания за Тръмп, допълни Обама.

Вчера кремълският говорител Дмитрий Песков отхвърли обвинението, че Русия стои зад хакерската атака срещу Демократическата партия, припомня Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: Обамаизбори в САЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Путин КГБ работи добре само какьв сценарии им спретнаха браво Путин вперед чукай обезяната от Вашингтон
13
3
 
38
 
! Отговори
Килъри е лузърче преди 7 години
Килъри губи и се чуди как да се оправдае. Русия им виновна, че правят далавери в жалката си партийка. Ако бяха честни хора, нямаше да ги е страх от изваждане на информация.Путин им виновен, че от партията са играли мръснишка игра и са подкрепяли Килъри задкулисно, прецаквайки другите кандидати.
12
4
 
34
 
! Отговори
Zlatka преди 7 години
На калпава ракета облаците и пречат! За всичко на всички е виновен ПУТИН!
11
6
 
33
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Да допълня мисълта на Айнщайн за човешката глупoст: не само е безгранична, ами и за всичко лошо в България е виновен Станишев, а в САЩ Путин :)
10
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво мисли американският президент за вероятното участие в случката разбрахме. А какво мисли за демонстрираната документално практика на ДП да се играят задкулисни игри в кампаниите на СОБСТВЕНИТЕ й кандидати за президент, какво мисли за доказаният опит ръководители на партията да играят СРЕЩУ единия от кандидатите, че нещо не стана ясно в данданията около Русия?
9
4
 
30
 
! Отговори
SS преди 7 години
*** защо не коментира факта , че изобщо се случило нещо нередно, ами гледат да изместят фокуса на темата към външна заплаха от страна на Русия.Тея американци ще излязат доста *** ако се закачат на тая кукичка.
8
4
 
32
 
! Отговори
хххааахахххааааааааа преди 7 години
Тоя даже в Белият Дом ходи със памперси-и по цяла нощ сънува само петолъчки.....
7
8
 
40
 
! Отговори
По Точно преди 7 години
САЩ да не се меси НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТААМЕРИКАНСКА НАГЛОСТ и ЛЪЖИ.Американските МЕЧТИ вече ги няма.
6
6
 
46
 
! Отговори
Нико преди 7 години
АУУ ПАК РУСИЯ И ПУТИН ГОЛЯМ СТРАХ ГИ ГОНИ АМЕРИКОСИТЕ
5
6
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нова американска лъжа. Интересно защо версията за руските хакери се появи след като сайта Уикилийкс публикува над 20 000 писма на демократическата партия, свидетелстващи,че тя е работили против Сандърс за Хилари Клинтън. Ако утре избухне вулкан в САЩ твърдо съм убеден,че руснаците ще бъдат обвенени и за него. Параноята против Русия в САЩ достига страшни размери. Това ли е първата сила в света? И по какво е първа- по лъжи, и манипулации ли?
4
5
 
40
 
! Отговори
хм преди 7 години
Гузен негонен бяга, мейби?
3
5
 
57
 
! Отговори
nina преди 7 години
На крива ракета-космосът и пречи... Каквото и да става по света, все РУСИЯ им е виновна!
2
3
 
24
 
! Отговори
Ут къдя нъ къдя преди 7 години
Такава..аа, пак недоразследвано!Не руски, български са хакерите! Не ни разгледайте, като руска република, вече УЖ не сме!!!
1
7
 
68
 
! Отговори
ьььььььььььььььььььь преди 7 години
Абе на Обамчо даже брат му ще главува за Тръмп--той седнал пак да говори за Русия....ами огледай се докаде докарахте целият свят бе--палмов алпинист......