Нови професии в Русия: Медийни полицаи

Новите технологии в страната служат за укрепване на контрола
8 авг 2016 09:37,
40
Нови професии в Русия: Медийни полицаи
Снимка: архив Reuters

Руският опозиционен в. "Новая газета" коментира съобщение на Федералната служба за контрол на комуникациите Роскомнадзор, че в страната може да се появи нова професия - медиен полицай.

"Предполага се това да е специален държавен човек, който бди за реда в медиите и ако стане нещо, пресича нарушенията", пише изданието.

Но щом в Русия има свобода на словото и свобода на печата и те са затвърдени в Основния закон, не може да има никакви медийни полицаи, отбелязва всекидневникът, цитиран от BBC.

Сериозното в тази история е, че държавните служители в Русия не крият: Появата на нови технологии и ново социално пространство е само повод за укрепване на държавния контрол, изтъква "Новая газета".

"Интернет съществува само, за да се усвоява бюджетът за надзор върху него. Щом новите медии са заели важна част от живота на гражданите, държавата няма как да остане настрана", добавя вестникът.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Уточнение преди 7 години
До Един българинСамо да уточня, че ВЕФ беше естонско производство. И той не беше не руски.
28
1
 
3
 
! Отговори
Ехххххх! преди 7 години
Хит на пазара на труда е Събирач на брезови кори.4 сменно.Ценна Еко суровина за прочутите руски колбаси,агнешко,шоколадови бонбони,тапетиавтомобилни тапицерии и разбира се безаналогово гориво за подземно космическите...
27
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за 200 години Щатите направиха огромен скок, а Русия още е в средновековието.Затова руснаците бягат в САЩ (когато успеят да избягат де).
26
6
 
11
 
! Отговори
За инфо преди 7 години
Ушанките и *** са изобретение на китайците.Русия нищо не изобретява, само крадде, присвоява и копира.
25
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименСамо забрани, забрани...Руснаците да изобретят някой по-добър интернет. Или някаква конкурентна стока. Стига сме ги хрантутили-пак увеличиха цената--------Няма как да изобртят интернет,най- много някоя нова у шанка....
24
8
 
10
 
! Отговори
реалито е такова преди 7 години
Има такъв закон в САЩ от 1968г.-и сега работи и за интернет.Как мислите че САЩ подслушва цял свят??? Или само си спамите тук.
23
10
 
10
 
! Отговори
Прекрасна статия! преди 7 години
Прекрасна статия! Благодарение на нея всички ние намразихме САЩ, НАТО и обамовата Хилъри, станахме русофили и заобичахме Путин, Тръмп и Русия!
22
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У нас медиите са на Пеевски, сиреч руски.Затова така ярости се плюе България. Само лоши новини се пускат.
21
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лада е чудесна кола!Ама само в мечтите на Путин :)
20
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия кога ли е произвеждала нещо хубаво, никога.Китайските калашници са предпочитани пред руските, а Макаров никой не иска да ползва.
19
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че то отдавна има "медийни полицаи" не само в Русия, а и навсякъде другаде по света, под всякакви възможни форми. Руснаците просто са решили да облекат това в определена власт и със специфична данъчна тежест, в което няма нищо лошо. Просто това, както отбелязаха колегите отдолу, не е новина. И при нас в България си имаме "медийни ченгета", разбира се, ама нещо не ги харесваме.
18
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинЕ добре бе-американски лиз...ачо,а защо тогава Е.С. не обвини САЩ в тяхната алчност и арогантност по целият свят--войни и убийства.Значи и Европа не е толкова цивилизована-или забрави че точно Франция започна войната в Либия-откъдето са голяма част от емигрантите......
17
8
 
9
 
! Отговори
Пиночет преди 7 години
А при нас няма?!?!?! Или нашите медии не съобщават материалите изборно????? - Само удобните!!!
16
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв американски проект работи в САЩ от края на 60 те години.Нищо учудващо.Законът е приет във връзка със студената война,а в последните 20 години е разширен с още няколко позиции включващи и интернет.
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само за 200 години Щатите направиха огромен скок, а Русия още е в средновековието.Затова руснаците бягат в САЩ.
14
5
 
7
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ТЕЗИ "МЕДИЙНИ ПОЛИЦАИ" АКО БДЯТ ЗА ДА ЗАСИЧАТ ТЕРОРИСТИ ,ДОБРЕ ,НО ВЕРОЯТНО КАКТО В ТУРЦИЯ РАБОТАТА ИМ ЩЕ Е ПО-СКОРО ДА ЗАКРИВАТ САЙТОВЕ И ДРУГИ МЕДИИ ЗА ДА ДЪРЖАТ НАРОДА В ИНФОРМАЦИОННО ЗАТЪМНЕНИЕ ! НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ ИМАШ ПУШКА ,ВАЖНО Е ЗА КАКВО Я ИЗПОЛЗВАШ ,ТОЕСТ НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ ИМАШ ВЛАСТ ,ВАЖНО Е ЗА КАКВО ИЗПОЛЗВАШ ВЛАСТТА СИ !
13
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Такъв закон има в Русия от 1917 - за тотален контрол над масмедиите.
12
7
 
5
 
! Отговори
Нали преди 7 години
Може да се появи?как да коментираме не появила се нещо?
11
4
 
12
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
До: до 3Ми де го чукаш, де се пука, ете туй ще ти кажа аз!Ние тук сме Европа, алоу! Не сме ти някакфи кравари, *** или потомци на търговци на роби!Тука сме цивилизация.Ходим на ресторанти където се храним с нож и вилица, не ядем бургери и пържени картофи с пръсти.Със Щатите решил да ми дава пример!Той и Ердоган каза същото като тебе.
10
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия и Турция са двете страни на една монета.И в Турция има голям контрол над медиите.Русия води медийна война чрез троловете и сайтовете си в другите държави - това е една стъпка пред Турция.Гнуссни хорица