Не, не е Виетнам, а Сирия... Жертвите на напалма (18+)

Бомбите не подбират жертвите си, а често страдат най-невинните
2 сеп 2016 21:24,
126
Не, не е Виетнам, а Сирия... Жертвите на напалма (18+)

Снимка: Twitter

Докато в западния свят се вълнуваме за бежанската криза и дискутираме как да спрем продължаващата вече над 5 години война в Сирия, то там растат деца, видели само лицето на войната. Деца, за които не само детството, а и целият им живот, минава под знака на тътена на оръжията.

Всекидневно в Сирия загиват деца. И сякаш годината не 2016 г., а сме се върнали назад във времето и изскачат образи от виетнамската война. Причината - поредните бомбардировки над провинция Хама, които отнеха живота на 25 цивилни и пратиха редица деца в болница.

В Twitter д-р Захер Сахлул споделя снимки от ужасните последици, които бомбите с възпламенителна течност, оставят върху крехките телца. Дете, седнало на легло. Без коса, без дрехи, с ужасни рани и обелена кожа.

Коментарът на доктора е недвусмислен: "Това не е жертва на американски напалм във Виетнам, а сирийско дете, жертва на напалма на Асад в Хама".

Други снимки показват още деца, също засегнати от бомбите.

Сирийската обсерватория за човешките права твърди, че серия бомбардировки са убили най-малко 25 цивилни, сред които 6 деца. Според тях именно бомби с напалм са били спуснати над провинция Хама.

След атаките в мрежата се разпространи и видео, на което местни третират раните на малко дете, налагайки го с бяла кал.

Липсата на медицински консумативи налага лечението с подръчни материали. Един активист разказва пред британския "Телеграф", че местните вече знаят, че трябва да се действа с кал, а не вода, защото така става по-зле.

А бомбите с напалм си падат. Хората ги наричат "огнени топки", защото те се възпламеняват още във въздуха.

Течността гори при 2200 градуса по Целзий, а огънят трудно се потушава. Изгарянията... можете сами да видите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
5
 
! Отговори
Петко преди 7 години
Терорист N1 са ФАЩ! Какво правят в Сирия кой ги е викал? Единствено Русия е поканена от законното сирийско правителство!
79
3
 
5
 
! Отговори
Тоти преди 7 години
Сега ли почнахте да гледате реалните събития в Сирия ,сега ли почнахте да описвате реалните събития ,къде бяхте цели 5-6 години да запознаете аудиторията със реалните събития където всички без изключения си пробваха модерните оръжия в Сирия върху мирните жители. Сега като влезе Турция всички мирни жители ги посрещат като освободители ,това ли трябваше да стане ,това население да поднесете на тепсия на Турция .
78
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко познато! Източникът, подстрекателят, поддръжникът е един и същ - той изгаря, опожарява, възпламенява - неговият хит е изгарянето, без значение, какво - къщи, деца в училище заедно с учителката, градове, живи хора, войници, мирни граждани - просто унищожава с живи клади, побърканост - запазена марка. Няма ли Господ да накаже най-после тези ***.
77
3
 
18
 
! Отговори
Boyko преди 7 години
УСА И ЗАПАДНЯЦИТЕ СА МНОГО ЦИНИЧНИ-ТЕ ПРАВЯТ ЦЯЛАТА ТАЗИ ГНУСОТИЯ И Я ПРЕХВЪРЛЯТ НА АСАД.....КОЛКОТО САДДАМ И КАДДАФИ СА ИМАЛИ АТОМНИ БОМБИ.....Е ИМАХА ЛИ?НЕ.....
76
0
 
15
 
! Отговори
началото на края преди 7 години
58 000 убити американски войници във Виетнам, 2000 безследно изчезнали, 320000 ранени, 85000 с ампутирани крайници, 30000 ослепели, 10000 оглушали и 150000 самоубили се в последствие американски ветерани.
75
18
 
5
 
! Отговори
. преди 7 години
А Путин помага на Асад. Коментари ?
74
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Башар беше личен приятел на Ердоган и запада го хвалеше в пресата си, публикуваше снимки на семейството и ги хвалеше.... докато не им резна петролопровода! След което стана диктатор, спретнаха му "цветни" вълнения, в Сирия управлението стана "режим", появи се наемна умерена "опозиция" и започна хибридна война по системата "риба се лови в мътна вода" Страдат обикновените хора, корпорациите трупат печалби от човешката кръв! Чакайте продължението с Клинтън с военнопромишления комплекс зад гърба си!
73
24
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
А сега кажете пак, че Башар Ал Асад бил законно избран президент и нямал никаква вина за това което става в държавата му, и никой не трябва да даде косъмче да падне от главата му!А сега кажете пак, че в Сирия няма такива оръжия, че това било измислица на американците, които искат да направят ceчeнo на Путин!
72
2
 
4
 
! Отговори
за пернатото преди 7 години
А Европа колко милиарда е изхарчила за да настани, изхрани, лекува "бежанците"??? Тук са вече над два милиона, какво се биете в гърдите като единствени потърпевши? Че при нас пристигат и от цяла Африка!
71
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стига глупава пропаганда. Точно така беше и във Виетнам! Всички чужди войскови части и наемници, маскирани като "опозиция" нямат място в Сирия. Сирия е суверенна държава със законно правителство, жертва на агресия, плащана от международните корпорации за да наложат волята си и изкарат печалби от контрола върху петрола в тази част на света. Войната е мръсно нещо, а сантиментите са бабешка реакция.
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е лицето на исляма - смърт, разруха, смърт, реки от кръв, смърт, бомби, смърт, масово изтребление, смърт.
69
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АСАД И ПУТИН СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО!!!!!!!!!!АСАД Е НЕЗАКОНЕН ПРЕЗИДЕНТ НЕ ПОЖЕЛАЛ ДА ПРОВЕДЕ ЧЕСТНИ ИЗБОРИ СЪС МЕЖДУНАРОДНИ НАБЛЮДАТЕЛИ ДОРИ!ТЪЙ, ЧЕ ЗА ВСИЧКО Е ВИНОВЕН САМО И ЕДИНСТВЕНО ПУТИН В СИРИЯ!
68
22
 
4
 
! Отговори
Османлията Ястреб преди 7 години
Тюркийе досега е похарчила близо 20 милиарда долара за изхранването на над 3 милиона сирийски бежанци в страната, голяма част от които са кюрди. България с няколко хиляди бежанци клекна и почна да плаче със сълзи и сополи че не може да се грижи за толкова много бежанци!А госпин гай *** тръгнал да храчи гнусотии срещу Тюркийе и турците! Много бързо забрави, че и него сме го хранили и поили, вардили и множили в продължение на 500 години!!
67
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Покайте се, защото наближи царството небесно.""Аз съм пътят и истината и животът."Иисус Христос- Бог и Спасител на човеците"Бог е дал Единородният Си Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот."Хора, събодете се! Бог ви обича толкова много, че е дал Своя Единствен Син, който е поел нашите грехове на кръстта. Благата вест е, че Иисус Христос идва скоро и ще съди всеки според делата му. Исус ще прости всички ваши грехове!!! Търсете го и ще го намерите.
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Демократичната външна политика на САЩ няма нищо общо с войната в Сирия тероризма и бежанската криза.
65
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не, не е Виетнам там *** на диктаторите от САЩ които диктуват на цял свят кой, къде какво да прави беше по-демократичен. Mачкай Асад, мачкай терористите.
64
36
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ето какво вършат руснаците в Сирия. И всички, които ги защитават са съучастници.
63
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Значи като прочета за човешки права и веднага се сещам за малки организацийки платени от ЦРУ. Така е, бомбите не подбират, но там хората трябва да избират - да се крият от бомби или да ги обезглавява ИД.
62
3
 
27
 
! Отговори
фен преди 7 години
Ами то и Садам беше избил 1000 кюрди, Кадафи изнасилваше девици, и т.н. Но сега, след рестарта, който САЩ биха на целият регион, тези хора имат шанса след има - няма 1000 години да изградят нормални държави. Като преди това съсипят Европа.
61
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До fenАха .. в Сирия Асад е невинен че изби стотици хиляди от собствения си народ - САЩ са виновни. Яко!