Флиртът продължава - непринуденост и шеги на срещата Путин - Ердоган

Преживявате нелеки времена, ще се справите, увери руският президент
Обновена: 3 сеп 2016 21:31 | 3 сеп 2016 21:27, Анисия Иванова
203
Флиртът продължава - непринуденост и шеги на срещата Путин - Ердоган
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че турското ръководство ще успее да нормализира напълно ситуацията в страната, включително в сферата на борбата с тероризма, предадоха агенциите ТАСС и Ройтерс.

"Виждаме, че Турция преживява нелеки времена, бори се с тероризма и се сблъсква със сериозни терористични престъпления", каза Путин на среща днес с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в китайския град Ханчжоу.

"И двете страни вече неведнъж са изказвали позицията си по борбата с тероризма. Сигурен съм, че ще успеете напълно да нормализирате ситуацията в страната", каза Путин.

Още по темата

Двамата президенти обсъждат въпроси на възстановяване на сътрудничеството между двете страни в пълния им формат и напредъка в сътрудничеството в сферата на енергетиката, съобщава ТАСС.

Ердоган на свой ред също изрази готовност за обсъждане на всички въпроси от двустранното сътрудничество, поставени на петербургската среща на двамата президенти през август.

В началото на срещата Путин и Ердоган се поздравиха и се ръкуваха с всеки от участниците в преговорите от двете страни. ТАСС отбелязва, че протоколната част на срещата е преминала в непринудена обстановка.

Така след като двамата лидери представиха членовете на делегациите си и Ердоган посочи ръководителя на турската разузнавателна служба, Путин се пошегувал: "Щом ръководителят на разузнаването е тук, няма за какво да говорим, той вероятно вече ви е информирал".

Путин се пошегувал също, че министрите на външните работи на двете страни на тези преговори могат да се съревновават по красноречие. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АМЕРИКАНСКАТА ДРАГЛИВА ЦКАШЕРНА КРАВА УМИРА ОТ ГЛАД,ЗАЩОТО КРАВЕГЕРМАТА ИМА ДЪРЖАВЕН ДЪЛГ ОТ НАД 12 ТРИЛИОНА ДОЛАРА. В ТАЗИ КРАВЕФЕРМА БЛИЗО 40 МИЛИОНА КРАВИЧКИ СА БЕЗДОМНИ,А 2/3 ОТ СЪЩИТЕ КРАВИ СА БЕЗ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ.И ЗА ДА Е ПЪЛНА КРАВЕШКАТА ИДИЛИЯ ВСЯКА КРАВА Е НАБАРАБУЦАНА С КРЕДИТ И ИПОТЕКА И И СЕ НАГАГА ДА БАЧКА НА ПОНЕ 2-3 МЕСТА ,ЧЕ ДА СИ ОБСЛУЖВА КРЕДИТИТЕ.ТОЛКОВА ЗА (БОГАТАТА И ПРОСПЕРИРАЩА) ЦИОНИСТКА КРАВЕФЕРМА
94
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руския мечок е много страшен. Това, че една кадъна му наби *** отзад не е от значение.........:)
93
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На руския мечок му опадаха зъбите от глад.
92
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руския мечок забавлява с казачок по панаирищата.
91
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 151Руския мечок е рахитичен. Силичките са му колкото една италианска жаба. Справка -БВП
90
0
 
3
 
! Отговори
Мхм преди 7 години
Всеки тук обсъжда флагчета, кой е по-голям ю ес ей или Русия, газта и прочие неща, които така или иначе ги има под почти всяка независимо дали става въпрос за Белене, Турски Поток, Сирия и тнт... Аз пък се питам относно Путин с шеговитото си коментарче за шефа на разузнавателните служби, гаргара ли си прави или нещо му намеква. Подобна закачка предвид уж не информираността на службите за гласящия се преврат има сериозно символично значение.
89
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахолите не разбраха че тяхната кауза да изнудват ЕС че Русия ще ги заграби вече се изтърка и Путин не е *** а че е нисък всички диктатори за били същите : Франко , Пиночет , Наполеон , фюрера
88
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ние що не сме поканени на тази среща в Китай?
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
То пък Днес явно цензурира линкове. Както и да е, снимката е как Ердоган и Меркел седят пред същите две големи турски знамена, а германското флагче стои на масата пред тях.
86
3
 
7
 
! Отговори
ашоле голям кеф преди 7 години
като им свалиха самолетчето се направиха малко на разсърдени но гладът е по силен от тока така че турските братушки са много важни за русия защото без тях икономиката им ще фалира
85
4
 
14
 
! Отговори
бум преди 7 години
Европа е политически окупирана от САЩ а икономически и ресурсно от Русия никой не може да изолира и заобиколи Русия.
84
2
 
19
 
! Отговори
ясно преди 7 години
След 2-3 години през Турция ще минава половината газ за Европа,Украйна ще бъде изключена като транзитна страна и няма да може да краде повече газ и ще закъса,Северен поток 2 става все по реален проект и дане забравяме че тази газ идва от Русия.
83
1
 
2
 
! Отговори
До 135 преди 7 години
Така ти се иска да бъде, но и сам знаеш каква е истината.
82
7
 
6
 
! Отговори
Сминдух енд чесън преди 7 години
Тези двамата да не делят вече постелята
81
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
щом се обичат младите,да се вземат вече. евразия ли ще се кръстят...азия ли...
80
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Реакцията на Ердоган към песничката беше само тест за влиянието му над Германия, докато жужи знае, че номерата му не вървят и не се и пробва. Затова ти изглежда спокоен и апатичен. Те му свалят самальот, той заради едни тръби мълчи и преглъща.
79
8
 
8
 
! Отговори
Иригатор преди 7 години
Когато за последно руският цар,и турският султан си беха стискали ръцете,българия беше разделена на две.*** добре че по време на съединението султана си затвори очите.ИНАЧЕ .......???????????????????????????????????????????????????????? нали се сещате.
78
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е добър стратег, с шегички или с натиск той ще постигне, това което е решил... Няма да се изненадам, ако Ердоган му позволи да използва Инджирлик след изнасянето на американците оттам.
77
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОСВОБОЖДЕНИЕТОси е било освобождение. Хората са си мрели, турците сс си клали /преди в Стара Загора да влязат повторно руснаците половината град е изклан/. Шипка си е там, и костите на загиналите са там. Или може би смяташ, че ако Путин и Ердоган се ръкуват сега, Освобождение не е имало?
76
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво! Като едни стари добри приятели.