Флиртът продължава - непринуденост и шеги на срещата Путин - Ердоган

Преживявате нелеки времена, ще се справите, увери руският президент
Обновена: 3 сеп 2016 21:31 | 3 сеп 2016 21:27, Анисия Иванова
203
Флиртът продължава - непринуденост и шеги на срещата Путин - Ердоган
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че турското ръководство ще успее да нормализира напълно ситуацията в страната, включително в сферата на борбата с тероризма, предадоха агенциите ТАСС и Ройтерс.

"Виждаме, че Турция преживява нелеки времена, бори се с тероризма и се сблъсква със сериозни терористични престъпления", каза Путин на среща днес с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган в китайския град Ханчжоу.

"И двете страни вече неведнъж са изказвали позицията си по борбата с тероризма. Сигурен съм, че ще успеете напълно да нормализирате ситуацията в страната", каза Путин.

Още по темата

Двамата президенти обсъждат въпроси на възстановяване на сътрудничеството между двете страни в пълния им формат и напредъка в сътрудничеството в сферата на енергетиката, съобщава ТАСС.

Ердоган на свой ред също изрази готовност за обсъждане на всички въпроси от двустранното сътрудничество, поставени на петербургската среща на двамата президенти през август.

В началото на срещата Путин и Ердоган се поздравиха и се ръкуваха с всеки от участниците в преговорите от двете страни. ТАСС отбелязва, че протоколната част на срещата е преминала в непринудена обстановка.

Така след като двамата лидери представиха членовете на делегациите си и Ердоган посочи ръководителя на турската разузнавателна служба, Путин се пошегувал: "Щом ръководителят на разузнаването е тук, няма за какво да говорим, той вероятно вече ви е информирал".

Путин се пошегувал също, че министрите на външните работи на двете страни на тези преговори могат да се съревновават по красноречие. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
5
 
! Отговори
а какво преди 7 години
ще кажеш за основаната вчера османска партия претендираща турция да се върне в границите на османската империя ??? ако говориш за турция на ататюрк...светска държава...мога да се съглася , че не беше толкова опасна...просто военните не позволяваха на религията да управлява, сега обаче нещата са доста различни. освен това виждайки как турците в България работят срещу бъгарите...дпс,дост са етнически партии насочени срешу България дали не би трябвало да се притеснявам???
14
2
 
16
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Политиката на тези двамата нагледно може да се покаже така: Въртат се в кръг и всеки дебне да сложи пръст в г"ъза на другия!
13
12
 
7
 
! Отговори
smej преди 7 години
И докато се шегува Путин ще завре Турция в *** ***. Той никога не прощава. Ердоган се умилква и също гяволува, но няма шанс да се хареса на руснаците. Гледали сме много филми за мафията - прегръщат се, целуват се и се поръчват взаимно.
12
9
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
пожелаваме здрави нерви на путин дано знае какво вьрши още единудар на ердоган и путин пада от власт
11
17
 
17
 
! Отговори
До 7 преди 7 години
Русия да те защити от Турция???С какво те е заплашила Турция? От основаването си Турската република е била най-приятелски настроеният ни съсед.
10
5
 
5
 
! Отговори
ФЛИРТА, преди 7 години
за това е флирт ,защото е кратък и не траен,не го мислете товарищ Путин,има повече разум от целия МС
9
5
 
4
 
! Отговори
и къде са преди 7 години
до 12 тогава тези уж руски,славянски ценности ?? с какво русия и путин са по-добри от запада ?? политиката би трябвало да отразява и народоспихологията...виж японците например...но духът на защитниците на ленинград го няма според мен !!
8
2
 
2
 
! Отговори
и защо преди 7 години
до 8 ес трябваше да си промени принципите които са добри !!! беше достатъчно русия да позволи в 50 % от капацитета който ние щяхме да платим и трябваше да е наш да си пускаме каквато газ ни е изгодна . този принцип е валиден в европа дори и за домакинствата...т.е една фирма стопанисва газо и електропреносната мрежа но НЕ МОЖЕ да откаже достъп до нея на друг доставчик !!
7
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПУТИН, ДОБРИЯТ? ВЯРВАШ ЛИ СИ? ))))))))))))
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до не искам, Колега това е политиката, особено световната политика! Не се прави на неразбиращ!
5
8
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Вече станахте банални с тия двамата.Нас какво ни интересува Путин и Ердоган какви ги къдрят Имаме си наши проблеми.Тях оправихме,че с другите да се занимаваме.
4
21
 
18
 
! Отговори
не искам преди 7 години
да съм на мястото на роднините на убитият руски пилот когато видят тази задушевна атмосфера между приятели !!! явно я няма тази русия водила толкова войни срещу турците !! спор няма , че политиката е *** работа и пари но над всичко това би трябвало да стои националната гордост ...та до там с вярата , че русия би ни защитила някога си срещу турците...щом предава собствените си хора
3
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само най-големите приятели на кюрдите са тъжни и умислени...
2
2
 
23
 
! Отговори
Комшулар преди 7 години
ЕеейййййййЩо го нямаше Бойко да се включи и той В конушмакът Язъкккк
1
6
 
33
 
! Отговори
zeus преди 7 години
Време ли е вече да поздравим Путин с това, че измести САЩ като покровител на Турция?