Mafiozo Italiano: На Ботуша без глоби с BG номера

Регистрират возилата си у нас, защото радарите им не ги ловят
7 сеп 2016 07:37,
18
Mafiozo Italiano: На Ботуша без глоби с BG номера
Снимка: Reuters

Италианци масово бягат от глоби на пътя в родината си, като си регистрират колите в България. Причината е, че италианските радари не ловят BG номерата и така собствениците на возилата отърват санкциите на пътните полицаи.

Новата мода беше разкрита от най-влиятелния италиански всекидневник "Кориере дела сера", който започна истинска кампания на нетърпимост срещу автомобилите с българска регистрация, които циркулират между Алпите и Сицилия.

В обширен репортаж изданието мотивира инициативата си с факта, че през миналата година от общо неплатени в страната 740 хил. глоби и актове за нарушения на правилника за движение на МПС 21 994 на стойност над 5 милиона евро са били джиросани на автомобили с нашенски номера.

Пари, които за разлика от тези от другите наказателни постановления полицейската фирма за събиране на кредити Nivi credit Srl въобще не можела да възстанови поради куп причини. Като започнеш от бавната и скъпа бюрократична машина на Италия, преминеш през все още не добре регулирания обмен на информация между двете вътрешни министерства за нарушенията на правилника за движение и свършиш с невъзможността да събираш сам парите си на територията на чужда страна.

С други думи, заключава "Кориере дела сера", колите с регистрация в балканската държава са имунизирани срещу глоби, радари, скоростни ограничения, зони с режимен трафик и въобще срещу изискванията на италианския правилник за движение на МПС.

Авторитетният всекидневник изрично подчерта, че огромното мнозинство от въпросните автомобили с българска регистрация не са шофирани от нашенци, а от стопроцентови италианци. Просто защото те са пожелали да се възползват от чистата аванта, която не се състои само в това да нехаеш за глобите и актовете, които ти се правят, но и да пестиш сериозно от застраховки, пътен данък, такси за луксозни автомобили и т.н.

Според сметките на вестника, залагайки на българския номер, всеки хитрец от Апенините може да икономиса до 85% от налозите, които трябва да плати в страната си за същото. И съответно тарикатът търси помощта на нароилите се напоследък десетки посредници, които срещу 1500 евро откарват колата ти в България и ти я връщат с имунизирани срещу всякакви наказания български номера и документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
гл."редактор" на този пропаднал сайт си заслужава съдбата
14
0
 
1
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До АнонименЦитирам ти статията, която може би ти е трудно да осмислиш, както и коментара ми. Да ти потретя та барем схванеш тоя път - не е проблема в софтуера, че не ги глобяват италианците и да в статията става дума само за България. Не ми дреме как е по света описани сме само ние - факт.
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До gtfТо на теб трябва да ти се пише бавно. Всяка територия извън границите на дадена държава е чужда за нея. Пък и съмнявам се ти да си направил труда да събираш информация за страните например от ЕС, преди тази статия, дали са се разбрали министерствата. Или викаш, само ние сме криви от цяла Европа? :))) С всички други се разбират лесно. :))) Щото е много трудна работа. Иначе UK идва тук да им продаваме система на НАП за длъжници, ама според теб само ние не ги ловим. Те са си наши, затова!
12
0
 
3
 
! Отговори
gtf преди 7 години
да ти напиша бавно ако не си разбрал : "между двете вътрешни министерства" и "територията на чужда страна" показват ясно, че става дума само за България.
11
0
 
2
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До Анонимен 13 - ей, *** то голям философ се извъди бе капацитет, сигурно знаеш дали е така и с другите страни от ес, пророческа дарба имаш може би или пък данни си събирал. Ходи образовай журналистите от вестника, че да не очернят само нас.
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До gtfНали се сещаш, че това не се отнася само за номерата регистрирани в България. Той не може да чете, а ти не можеш да мислиш.
9
1
 
6
 
! Отговори
gtf преди 7 години
До програмиста:ми щото не можеш , или пък не вдяваш написаното. Не е проблема, че номерата не могат да се разпознатят а : "бавната и скъпа бюрократична машина на Италия, не добре регулирания обмен на информация между двете вътрешни министерства за нарушенията на правилника за движение, невъзможността да събираш сам парите си на територията на чужда страна."
8
1
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 7 години
Не са пропуснали "пак" да го кажат, а дори изрично са подчертали, че това са "100%-ови италианци", АМА КОЙ ДА ЧЕТЕ?!?!
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Програмисте, не знам дали можеш да пишеш (код), но със сигурност не можеш да четеш."И що пък да не мога?
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Програмисте, не знам дали можеш да пишеш (код), но със сигурност не можеш да четеш.
5
1
 
7
 
! Отговори
Невен преди 7 години
Оставяйки цялата простотия, обясняваща как не могат на чужда територия да си съберат глобите (нали уж твърдят, че тези си карали главно в Италия ..., е толкова ли са *** някъде да ги спрат и да ги ...), значи от неплатените глоби, тези на хора с БГ номера са 3% (23xил/760 хил), и за някакви 3% това е новина и практика ...
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По-голяма TЪПОТИЯ не бях чел отдавна. Лично аз съм програмирал подобен софтуер за разпознаване на надписи от камера и по-нататъшната им обработка и просто не мога да си представя колко *** трябва да е някой програмист, за да допусне такава глупост. Даже не знам как е станало. Единственият начин е, ако проблемът не е свързан със софтуер, а се отнася до технологията на създаване на самия номер - ламарина, боя, лак, цветове, отблясък т.н. Но тук в BG няма проблем, значи и там не трябва да има.
3
0
 
8
 
! Отговори
??? преди 7 години
Радарите нямат никаква вина , проблема е в невъзможността да се съберат дадените глоби. Имам познат и от3 години в България си кара с табелите от Англия и не са го търсили за нищо.
2
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страшна новина!!! Никой не обяснява защо и как става това и има ли нещо незаконно в цялата история. Едно обаче е ясно и то е, че, горката Италия страда от лошата България!!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И пак пропуснахте да пишете че по голямата част от тези Водачи са Румънци и Нашенци Разбира се Само че ако те спрът при НарушениеМоже даже да си Ал капоне *** нарушението го плащаш на мястото на Акта Щото ти откарват колата на Общинският паркинг и от там е малко по трудно и скъпо да се ИзмъкнешХххххххгггг