Руски изтребител прехванал US самолет над Черно море

В случката са участвали Су-27 и самолет П-8 Посейдон
Обновена: 7 сеп 2016 22:12 | 7 сеп 2016 21:53, Красимир Ангелов
367
Руски изтребител прехванал US самолет над Черно море
Снимка: Reuters, архив

Пилотът на американски разузнавателен самолет на редовен патрулен полет над Черно море е съобщил за "опасно и непрофесионално" прехващане от руски изтребител, съобщиха двама служители на Пентагона, цитирани от Ройтерс.

Служителите пожелали анонимност, са казали, че руският изтребител се е приближил неколкократно до американския самолет - единия път на опасно разстояние.

В инцидента са участвали Су-27 и самолет на американския флот П-8 Посейдон, съобщава БТА.

От САЩ реагираха и осъдиха "опасното" прехващане на техен военен самолет, патрулиращ над Черно море, от руски изтребител Су-27, предаде АФП.

По време на процедурата по прехващане, продължила 19 минути, руският изтребител се доближил в един момент на 3 метра от американския апарат, което според американското министерство на отбраната е било "опасно и непрофесионално".

Руското военно министерство обаче заяви, че руските пилоти са действали в строго съответствие с международните правила за въздушни полети. Според говорител на министерството разузнавателният самолет на САЩ Р-8 Посейдон два пъти се е опитал да доближи държавната граница на Руската федерация над акваторията на Черно море без включени транспондери, предаде ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


367
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
0
 
0
 
! Отговори
Антидот преди 7 години
А чий го дирят краварите над Черно море!
218
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой лети без транспондери? Само терористите и то само ако имат наземно обслужване. От къде е било наземното обслужване на този us-каралайнер? Май май от българска територия!
217
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До МорскиПутинофилията е неизлечима болест и води до тежки ментални увреждания!
216
1
 
15
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Какво прави US изтребител в Черно море какво става тези във война ли искат да ни вкарат ....кой пита народа за НАТО защо сме там от какво ще ни пазят какви са тия измислени врагове
215
0
 
1
 
! Отговори
Dgfjfskl преди 7 години
"прИхванал" се пише, неграмотни некадърници такива! И вие ми се пишете журналисти...
214
1
 
2
 
! Отговори
kl62 преди 7 години
Опаа, аз май нямам работа тук. Мислех си , че Форумът е място за сблъсък на мнения и аргументи , а то само Лозунги и Ругатни. Моля, да бъда извинен от неколцината опитващи да бъдат комуникативни. За другите, бъдете си Самодостатъчни , Живи и Здрави.
213
5
 
16
 
! Отговори
Морски преди 7 години
САЩ си намериха майстора.Слава на Русия!
212
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
следващия път на един метър и краварските пилоти да поддат оставки от страх.да живее русия
211
2
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
Защо въпросното американско пилотче не са го пратили при черноморските делфини малко да се разхлади докато му изтрезнее главата. Чии го дири в Черно море и то над руска територия?Човек е Путин , че не е наредил да му пръснат черепа. Краварите си мислят че цял свят е техен.
210
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руснаците и самолетите им са си у дома в черно море ,а мястото на краварския /американския/ самолет е на дъното на морето.краварите нямат абсолютно никаква работа тук
209
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"...руският изтребител се доближил в един момент на 3 метра от американския апарат, което според американското министерство на отбраната е било "опасно и непрофесионално"."Много ясно, че пилотите от хамериканския самолет ще изцапат гащите. Да управляваш самолет и да се доближиш при скорост над 1000 км/ч на три метра до друг самолет не е майтап работа. Но това показва само колко са професионални руските пилоти. Непрофесионално друг път. Опасно може би но не и непрофесионално, щом са живи всички
208
1
 
12
 
! Отговори
НЕДКО преди 7 години
До Анонимен: КАКТО ВИЖДАШ ,РУСНАЦИТЕ РЕДОВНО НАДРИСКВАТ АМЕРИКАНЦИТЕ В ЧЕРНО МОРЕ-КОЕТО ЗНАЧИ ,ЧЕ ЧЕРНО МОРЕ Е И ТЯХНО.МЕЖДУНАРОДНИТЕ УБИЙЦИ ОТВЪД ОКЕАНА НЯМАТ ПРАВО ДА СА В ЧЕРНО МОРЕ И РУСНАЦИТЕ ЗАТОВА ИМ ОБУХА ПАМПЕРСИТЕ-ДА НЕ ОДРИСКВАТ ХУБАВОТО ЧЕРНО МОРЕ.
207
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОБЯВА: ВВС на САЩ продава много изгодно 1 бр. самолет П 8 Посейдон, с незначителен дефект - голямо кафяво петно на пилотската седалка, предизвикано от "непрофесионална" среща с руски изтребител Су-27. Пилотът, управлявал самолета П 8 Посейдон търси работа като детегледачка или градинар в Средния Запад.
206
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Действията на руския пилот били непрофесионални. Да ти минат на 3 метра било непрофесионално. Американеца като е професионалист защо не се е измъкнал /кравара/.А за това колко руски самолети са свалени зависи и от опита на пилотите. То и стелт беше свален, ама малките краварчета си траят.
205
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пилотът на американски разузнавателен самолет на редовен патрулен полет над Черно море...Хайде пак US пропаганда от Днес-БГ...Ало, какво точно дири тоя US самолет в Черно море?Къде е САЩ - на 10 000 км. И то правел тук редовен патрулен полет?!?Каква ирония и наглост струи от краварите!Сега ще затрият нашето ВВС, за да се натресат тук да ни правят редовни патрулни полети, докато отнесем някоя руска ракета.Хич и не ни питат, качили са ни се качили на главата.
204
1
 
14
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Хайде Журналята да напишат за разнообразие истината а?1. Р-8 Посейдон е летял без включен транспондер(ХАмериканците могат но всички други не могат да летят така заплашвали международното въздухоплаване)2. Опитвал се е да си играе на "криеница" с руските Су-27 и за това прехвата не е 5 мин а над 19 мин3. Шпионирал е Руските учения Кавказ-2016 - за да го разкарат рашките не само ТОП ГЪН маневри ще правят, а направо ще спрат двигателя на Посейдона с попътната турболенция на Суто - Това е ОПАСНО
203
0
 
2
 
! Отговори
kl62 преди 7 години
До АнонименАми, за водите не знам, не съм специалист по отходните въпроси. Явно знаете повече за това....Респект.
202
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почти година измина от последното сваляне на руска щайга.
201
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До kl62Дано не стане някоя беля, че ние сме по бели ***.най-много да текнат кафеви реки в морето около крим
200
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хотели по-лучше, получилось как всегда :)