От Русия: Знае ли Борисов колко ще загуби България?

Руски медии: По българското рамо все по-болезнено потупва Вашингтон
8 сеп 2016 08:44, Елка Василева
515
От Русия: Знае ли Борисов колко ще загуби България?
Снимка: архив, Reuters

"Властите в България упорито подкрепят политиката на санкции" към Русия от страна на Европейския съюз, пише "Росийская газета".

Наред с други вестници московският официоз коментира изявленията на българския министър на външните работи Даниел Митов пред Ройтерс. Митов каза, че страната му няма да подкрепи вдигането на европейските санкции, наложени на Русия, която по думите му не спазва международните закони в украинската криза, пише руският вестник.

Още по темата

Германските власти и външните министри на Великобритания и на Полша също заявиха по-рано, че още не е дошло време да се отменят санкциите срещу Русия, отбелязва "Комсомолская правда".

"Росийская газета" припомня, че съдейки по изявленията на украинския президент Петро Порошенко, "антируската му външна политика вече е струвала на страната 15 милиарда долара".

Вестникът се пита дали българският премиер Бойко Борисов има данни колко губи и предстои да загуби България "от санкционната война с Руската федерация". "Вероятно обаче националните интереси минават на втори план, щом по българското рамо все по-красноречиво и явно болезнено потупва Вашингтон", пише изданието.

България се обиди заради "Южен поток" и подкрепи антируските санкции, пише на сайта си "Експрес газета".

България много се надяваше да поднови сътрудничеството с Русия по този проект, но руският президент Владимир Путин заяви, че София още не е представила пълни юридически гаранции. Освен това строителството в тази посока временно или завинаги изгуби актуалност във връзка с размразяването на проекта "Турски поток" - тази информация едва ли е зарадвала българското правителство, смятат аналитици, цитирани от агенция ВИСТАНЮЗ.

От разпадането на Съветския съюз политическият елит в България "е ориентиран към Запада и се ръководи на първо място от сигналите от Брюксел и Вашингтон, а по тези от Москва - на второ" място, коментира мрежовото издание "Ридус".

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Златото изнесено в Русия е равностойно на 550 млн. долара по днешен курс. Унищожената икономика по съвети на презокеанския голям брат е в пъти повече.
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смешен плач ! На джуджето изобщо не му пука за България и е жалко театро загрижеността му за загубите. Откакто е на власт жужи няма нито един случай за приятелско действие относно родината ни!
31
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само че проспериращият ЕС се разпада по шевовете и първите изритани от там ще бъдат нашите "успели българи".Кактосе случва във Великобритания.
30
10
 
9
 
! Отговори
ubriaaa преди 7 години
Минаха времената, когато подвивахме опашка пред другарите от Кремъл! Рисофилските *** още не могат да го осъзнаят! сигурно искат да обявим -Ден на всенародна радост!
29
5
 
4
 
! Отговори
володя улянов преди 7 години
До АнонименБрат ми е генерален търговски директор на Бьорингер и Ингелхайм в САЩ, а най-добрия ми приятел прави музика и има Грами. ТИ миеш чиний!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 31Така е успелите са единици защото единици са образованите и кадърните в тази пропаднала държава. Вие май искате с 3 годишен техникум да взимате яките пари а? Пробвайте в Русия да видим там какво ще правите.
27
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да живее мада раша... или мада фака... всеки сам си преценява...
26
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Преките загуби от руските санкции са 20 милиона евро. "Братушките" отдавна отрязаха нашите стоки от руския пазар. Затова русофилския плач е повече от смешен. тези национални предатели по-добре да запитат господарите си кога ще върнат 26 тона българско злато изнесено "за съхранение" в Москва през 1959 г. под предлога, че БВБ не можела да издържи на ядрен взрив.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не България, а Русията ритна България и всичките си соц-сателити, след като се разпадна системата им. Не забравяме глада и тъмнината през 80-те и 90-те. Руските агенти у нас, заграбиха държавната собственост и унищожиха индустрията за целите на руския империализъм. Сега се проливат крокодилски сълзи и се продължава със заплахи срещу малката ни държава, с унижения и всякакви наказания, включително и унищожение.
24
9
 
9
 
! Отговори
до 26 преди 7 години
Да, изискванията на запада, е да миеш тоалетните по-бързо, за да можеш да свършиш нещо и в кухнята. Защото ако се моткаш, ще намерят други. А успелите са единици. Които и тук биха се реализирали.
23
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Случи се най-лошото във външната ни политика. И Москва и Вашингтон не дават пет пари за нас. Все им е тая дали ни има или няма. А светът е, и ще продължава да бъде двуполюсен. Всеки се е вързал за някой от големите! Ние обаче сме нежелани от тях. Към днешна дата сме в много неприятна безизходица. Свети Иван Рилски да ни е на помощ!
22
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Су 34Защо не прочетеш малко руска криминална хроника да видиш за какво става дума пък там?
21
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 23Чиниите ги мият тези които за друго не стават. За разлика от източно-европейската ***, на запад хората има други стандарти и изисквания. Като не ти харесва отивай да ставаш директор в Русия да видим как ще стане.
20
6
 
15
 
! Отговори
Су 34 преди 7 години
Да, виждаме разликата - на Запад всеки ден убиват или изнасилват по няколко напреднали в БВП граждани в резултат от идиотската проамериканска политика насъщият напреднал Запад.
19
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 18Да понеже е "страна на русофили" за това всички отиват на запад :)))))))))) ох смешен
18
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Свободата която получихме, ни позволи да видим Запада, за да му мием чиниите, тоалетните и да бършим старчески ***. За какво друго ни пуснаха, щом тази работа вече не я вършат и турските гастабайтери, които са вече над 50 години там.
17
25
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия от 30 години не е мръднала нито икономически нито цивилизационно. Манталитета им е толкова примитивен, че като видиш руснак веднага го разпознаваш дори без да е обелил дума. Пропаднала нация, а ви е ми я хвалите.Тази русия която ни освободи от руците я няма още от 1918-а. Комунистите се погрижиха за това.
16
24
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо няма да загуби. Фирмите, които изнасяха за Русия си намериха нови пазари. Росийска гъзета да са еват в газетата!
15
16
 
8
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 7 години
Последните нЕколко години рускоговорящите туристи спасяваха летния сезон,но сега са обеднели и отвратителни!Дори билета си в автобуса отказват често да платят!
14
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България-страна на русофили, управлявана от американски отреепки.