Примирие ли? Бомбите над Сирия не секват

Силите на режима удариха контролирани от бунтовниците райони
12 сеп 2016 14:07,
15
Примирие ли? Бомбите над Сирия не секват
Снимка: Reuters

Силите на сирийския режим бомбардираха няколко контролирани от бунтовниците района на страната днес, часове преди влизането в сила на примирието, договорено между Русия и САЩ, предаде ДПА.

Още по темата

Бойни самолети са нанесли удари срещу контролирани от опозицията райони на Алепо, важен фронт в сирийския конфликт, съобщи Сирийският център за наблюдение правата на човека. Силите на режима са обстреляли и контролирания от опозицията град Анадан, намиращ се на север от Алепо, добави центърът, без да съобщи данни за жертви.

През нощта е имало тежки сблъсъци между силите на режима и бунтовници в югозападната част на Алепо. И двете страни са дали жертви, отбелязва БТА.

Абдел Менейн Джунеид, активист от контролираната от бунтовниците източна част на Алепо, заяви че въздушните удари от неидентифицирани бойни самолети местните жители не са могли да излязат от домовете си, за да отбележат започващия днес мюсюлманския празник Ейд ал Адха (Курбан Байрям).

Примирието в цяла Сирия е част от амбициозния руско-американски план и трябва да влезе в сила днес след залез слънце, припомня ДПА. Сирийското правителство подкрепи плана, а опозицията изрази съмнения в успеха му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Или Елха или Борряна ще копнат поредната западна гнус Премирие с бандити - НЕ , нали така е по хамерикански - дори преговори - НЕ
12
0
 
39
 
! Отговори
Да се знае преди 7 години
Асад управлява 13 млн народ в териториите под властта на правителството и там за него гласуват 80% от хората, включително и жените, повечето от които ходят с поли, а не с бурки. Асад е законноизбран президент на Сирия! И войските затова са правителствени, а не на някакъв "Режим на Асад" Това е истината.
11
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Асад не е подписвал никакви споразумения, споразумението е между Русия и ФАЩ, Асад може да си пуца по който си иска, изобщо не е длъжен да се съобразява с капризите на краварите.
10
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
При бай Асад нема лабаво!
9
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно Американските терористи се преорганизирът и им свършват Оръжейните и Продоволствени ЗапасиИ за това им е Неоходимо ПримириеЯвно техните хора яко са я окъсали в Алепо тоя път
8
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До bluesky1А какво пише в не-бгсайтове?
7
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хм, терористите в Сирия били ударени от Сирия. То така си и трябва.
6
0
 
32
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Ето, който може нека чете: france24/en/20160911-syrian-rebels-ahrar-al-sham-reject-truce-groupИ още: https://almasdarnews/article/largest-rebel-group-rejects-syrian-ceasefire/
5
0
 
46
 
! Отговори
това е преди 7 години
Не може да има примирие за убийци и терористи,те трябва да бъдат избити за да може в Сирия да настъпи мир!
4
1
 
49
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Еееее, чета БГ новинарски сайтове, само, за да видя колко пристрастни и некомпетентни са! Първо, бомбардировките са преди обявения час на влизане в сила на примирието.Второ, примирието не важи за терористичните групировки ИД, Ал Кайда и подразделенията им, Трето, мирният план бе приет от сирийското правителство и всички негови поддръжници, но не бе прието от най-голямата умерена /терористична/ военна група, която заяви, че няма да се цепи от братята си от Нусра/ Ал Кайда....ха сега...
3
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Точно след като бе публикуван призива на САЩ към ВСИЧКИ опозиционни на Асад групировки да прекратят военните действия, 80% от тях започнаха офанзива. Чудно, защо авторката на статията е спестила това на читателите... Какъв да е отговора на Сирийската армия? А и с терористи не се преговаря - стар принцип, въведен от САЩ. Преговаря се колкото да пристигне тежката артилерия, която да ги избие. Но в случая те започнаха офанзивите и сега си жънат последствията.
2
0
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво? Даже се споменава, че сраженията са били ПРЕДИ самото примирие...
1
0
 
55
 
! Отговори
Боби преди 7 години
Поредната новина от "Сирийския център за НАБЛЮДЕНИЕ на ПРАВАТА НА ЧОВЕКА"1. Примирие има между тъй наречената "Умерена Опозиция" и САР не между ИД и сие и САР2. Въпросния център най-малкото проспива че "Свободните" не спазват хартата на ООН за Правата на Човека - Според тях "Правата на Човека" са според Корана - Тоест само Човеците от Мъжки пол имат някакви права - Жените ... що ли се хабя да пиша пак и отново.