Oбезопасиха тенджерата-бомба в Манхатън

Подобна бе използвана при атентат през 2013 г.
18 сеп 2016 11:58, Александър Попов
14
Oбезопасиха тенджерата-бомба в Манхатън
Снимка: Twitter

Сапьорският отдел на полицията на Ню Йорк безопасно отстрани подозрителното устройство, което бе намерено на четири преки от мястото на експлозията в Манхатън, в която са ранени 29 души, предаде Асошиейтед прес.

Устройството представлява тенджера под налягане, свързана с жици и мобилен телефон и поставена в пластмасова торба. То ще бъде занесено на полицейския полигон в Бронкс.

Още по темата

Тенджери под налягане, пълни с експлозиви и задействани с часовникови механизми, бяха използвани от двама братя в щата Масачузетс при бомбените нападения срещу Бостънския маратон през 2013 г., в които бяха убити трима души, а над 260 бяха ранени, припомня Ройтерс.

Експлозията в Манхатън се разследва. Засега няма данни да става дума за терористична проява, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио.

Повечето пострадали при експлозията са с леки наранявания от охлузвания и натъртвания, един човек е със сериозна прободна рана. Не се е наложило районът да се евакуира.

Кандидатът на Републиканската партия за президент Доналд Тръмп побърза да обяви, че "в Ню Йорк е гръмнала бомба", но в официалните изявления на властите и полицията на града засега се говори единствено за умишлена експлозия с неустановен произход.

По-рано пожелал анонимност източник от правоохранителните органи заяви, че експлозията е дошла от сандъче за инструменти, поставено пред жилищна сграда за незрящи хора, отбелязва АП.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Мучачос преди 7 години
Тенджерата с жици,мобилен телефон,но се изяснява ли???Напомни ми вица,къде Киркор казал на Гарабет,че жена му се целувала на гарата с любовника си.Гарабет отвърнал. "То една гараааа"...
9
0
 
5
 
! Отговори
гошо тъпото преди 7 години
интересно , в Бостон преди години на маратона също гръмна тенджера.Явно готвачите се преквалифицирват.
8
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
ами нека ги гьрмят краварите гьрмят по целия свят и нищо печалбите оторьжието се трупат изобщо не ми пука за тях
7
0
 
14
 
! Отговори
Хенде Хох преди 7 години
Ми,те си ги слагат,те си ги гърмят,те си ги обезопасяват... Краварска му работа!Един ден,когато истинските бради дойдат да отмъщават за милионите жертви,веднага ще се усети разликата..и този момент наближава.
6
0
 
2
 
! Отговори
Черния кос преди 7 години
Щом казваш пич
5
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Жена ми вари боб - планира химическа атака в градския транспорт!
4
1
 
3
 
! Отговори
ххаха преди 7 години
До Черния косчовече, тероризмът работи върху теб :)
3
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЙШЕТО Е ВАРИЛА БОБ С КОКАЛИ НА МЕХМЕДА А ПАРАНОИЧНИТЕ ЛАМБОВЦИ СЕ УПЛАШИЛИ!
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искам да сигнализирам за терористична заплаха. Жена ми през ден бърка нещо в една такава тенджера. Определено терора е към мен. Засега е само посредством съдържанието на тенджерата но виждайки че от това няма резултат съм сигурен че ще използва тенджерата по друг начин.
1
0
 
11
 
! Отговори
Черния кос преди 7 години
В Европа нещо се кротнаха засега! А и само франсетата и дойчовците опитаха от тюрлюгювеча. Но гаранция че скоро пак ще има пукотевици. А това че европейците не пратиха пехота в Сирия, показва какви шушумиги са станали. Така или инак войната ще дойде и в Европа. И ще е бая доходоносна за някои люде.