Великобритания, Австралия и Дания съжалиха за удара в Сирия

Коалицията нанесла удар по сирийските военни по грешка
19 сеп 2016 18:00,
64
Великобритания, Австралия и Дания съжалиха за удара в Сирия
Снимка: Архив, Reuters

Британското министерство на отбраната потвърди, че е участвало във въздушния удар на международната коалиция южно от сирийския град Дейр аз Зур в събота, при който загинаха десетки сирийски войници. Ведомството изрази готовност за пълно съдействие при разследването, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Министерството подчерта, че никога не би взело на прицел части на сирийската армия умишлено.

Американските коалиционни партньори Австралия и Дания изразиха днес съжаление за загиналите и ранените при въздушния удар, информира ДПА.

Австралийският премиер Малкълм Търнбул заяви, че операцията на коалицията е била прекратена веднага щом Русия е съобщила на командването, че са засегнати сирийски сили. Министърката на отбраната Марис Пейн информира, че страната ще участва в разследването на ударите.

Дания също се включи в разследването, след като въоръжените сили на кралството признаха, че два негови изтребителя F-16 са участвали в атаките. Министърът на отбраната Петер Кристенсен изрази "дълбоко съжаление", че коалицията е нанесла удар по сирийските военни по грешка.

Атаката застраши крехкото примирие, постигнато с посредничеството на САЩ и Русия, което като цяло се спазваше.

По данни на сирийския Център за наблюдение на правата на човека в нападението в района на град Дейр аз Зур са загинали 90 сирийски войници, съобщава още ДПА.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Грешки няма. "Грешки" са за тия дето още вярват в Дядо Коледа. Целите се локализират от американците и към тях се насочват ударите все 1 от кои самолети.
45
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
" погрешка"лиХаха..Тия "сили" откога се обризват за сирийския петролИмпериалисти
44
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От вслизане на примирието в сила до момента има над 600 ТЕЖКИ нарушения от страна на ислямистите. Отделно и същзниците удариха Асад. Какво примирие? Това си е избиване на антиислямиските войски в Сирия без да им се даде право да отговарят!
43
3
 
31
 
! Отговори
лопо преди 7 години
А сега де.Великобритания отваря собствен фронт в Сирия и то сгръм и трясък.Руснаците този път ще се озорят.Това отговаря на въпроса на Путин,каква външна политика ще води Великобритания след БРКЗИТ.
42
0
 
32
 
! Отговори
Косвен Жертвников преди 7 години
ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ?Жертвите на US армията от собствен огън към жертвите от вражески огън са 4 към 3 (сценарий поне на 3-4 филма). Постследвоенния синдром е основно породен от разликата между представата за "безопастността и високотехнологичността" на съвременната война и действителното положение, което сочи слаба подготовка на състава,главно цветнокож и технически пропуски(бъгове) в силно компютъризираната техника.Времето,в което електрониката победи "социалистическия строй" отмина.КОРЕКОМ СЪЖАЛЯВА
41
0
 
46
 
! Отговори
мнение преди 7 години
де-бе! Вя,но .и съжа.яват? Ами като е така да им платят обезщетение както се прави при такива случаи.... А иначе целта е постигната. Сирийската армия обяви, че не вижда основание да продължава примирието. След като не са получили обяснение от САЩ за 300 случаи на нарушаване на примирието от "умерената" опозиция, не виждат смисъл от него.....
40
0
 
39
 
! Отговори
НИКО преди 7 години
е сега из европа ще се случат тук там и даже в дания малко така взривове е убитите ще са от улицата които хабер си нямат че правителствата им са направили уж грешка и толкоз да му мислят убитите
39
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ами ако С-400 "Триумф" погрешка беше разпарчалосал глутницата? Днес онова уж-журналистче Мохамед Халаф каза, че САЩ "предупредили" Асад и Русия! Той е върл противник на Асад и затова всекидневно ликът му краси нашите медии.
38
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Брей, дотук 3 страни признавт, че са участвали в бомбардировките, и крайният резултат е между 60 и 90 загинали. Не бих казала, че са особено ефективни. Единственото, което е очевидно е,че са особено ***. САЩ са им казали "айде да бомбардираме" и те юруш на купона вместо да потвърдят от независими източници разузнавателната информация. Безумна история. Да бяха пуснали бомби и над 1-2 болници, училища и т.н. като са почнали. Другият път може и това да им спретнат "съюзниците".
37
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Божке, Божкеее...ревнали за извинение тези които още не са се извинили за хилядите цивилни жени и деца загинали от "умните" им безаналогово високоточно бомби.
36
2
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега руснаците да ги избомбят тия и после да им се извинят. Всички злини на света идват от алчното и нагло англосаксонско племе!!!
35
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
38 какви ги говориш.Първо ме изтриха 2-ро не си противоречим. Дадох пример за държава пале/военно/ като нас ,която може да бъде лесно използвана. Езика не им е много подобен а и стандарта се различава -но това е друго.
34
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Useless Stupid Assholes
33
0
 
57
 
! Отговори
ивчо преди 7 години
извинили се те, ама свършиха поръчката на американцитв
32
3
 
41
 
! Отговори
До 37 преди 7 години
По изказването разбирам че не си българин. Разликата е че Дания винаги е била зависима от Германия и езикът им е подобен. А България стана зависима насила от турция последните 27 г. Не ми пука за тъпата Турция. Един чорап не ми трябва от там. Анадън му
31
3
 
73
 
! Отговори
Ислямска Държава преди 7 години
Благодарим на САЩ за помощта, удариха сирийската армия точно когато настъпваше и ни изтласкваше от района. Винаги можем да разчитаме на американските си приятели в труден момент.
30
0
 
61
 
! Отговори
Българина преди 7 години
Най доброто за сащ предстои. Ще им скочат от Венецуела до Китай и Русия.няма да забравя след налагането на санкциите срещу Русия как обама се похвали колко бързо и успешно тяхната дипломация успяла да подчини всички на решението. Това им беше за последно. Да Видим кой ше е с тях в гафовете
29
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аве нещо соросидите са се пойзкрили никви ги нема!
28
0
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Грешка" е, че британците дадоха независимостта на САЩ, а убиването на 100 човека е "военно престъпление".
27
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
а американците мълчат , макар че те са главните виновници за всичко