Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!

Тя трябвало да е начело на ООН, защото вижда света в неговата сложност
28 сеп 2016 15:30, Елка Василева
205
Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

За мен е огромна чест да бъда номинирана от българското правителство за генерален секретар на Организацията на обединените нации. Това се посочва в изявление на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения, добавя тя.

Като следваща стъпка Георгиева възнамерява да представи кандидатурата и визията си за ролята на генералния секретар на ООН на страните от организацията, се допълва в изявлението, разпространено от пресслужбата на ЕК.

Пред изданието "Политико" Георгиева заявява, че трябва да бъде избрана за генерален секретар на ООН, защото "вижда целия свят в неговата сложност и има способността да вижда как нещата са свързани".

Още по темата

Георгиева твърди също така, че нейната цел ще бъде да адресира нарастващото недоволство по света за това, което предстои в бъдещето.

"Хората навсякъде са гневни, дори младите, образованите, богатите и хората в градовете са гневни", коментирала тя.

Според изданието Георгиева е най-добрата възможност за страните от Източна Европа да имат свои представител начело на ООН.

От Европейската комисия вече съобщиха, че Кристалина Георгиева излиза в неплатен отпуск като зам.-председател на Европейската комисия. Временно длъжността й ще бъде изпълнявана от еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

Самата Георгиева този следобед смени профилната си снимка във Facebook и ясно се нарече "кандидат за генерален секретар на ООН".

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН през следващите 5 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
2
 
8
 
! Отговори
Тико преди 7 години
Дано Русия не се противопостави - да вземе впредвид пърноначалното и име - Сталина !
126
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ми то по-добре да я там и да не я виждаме. Че ако припне да става президент....
125
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе то хубаво си се излагаме като простаци в България, ама сега герб ни направи световно посмешище! Пълни ***. Нямам думи.
124
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кога ще има НАРОДЕН СЪД за герб, Бойко Методиев Борисов, Росен Асанов Плевнелиев, Николай Нанков Ненчев, Петър Стефанов Москов, Николай Евтимов Младенов, Цветан Генчев Цветанов и други подобни, продали България, продали земята, небето, водите, образованието и всичко? КОГА, КОГА, КОГА?
123
1
 
22
 
! Отговори
Омерзен преди 7 години
Не им стигна на герб, че унищожиха България, а сега искат да унищожат и света! Толкова ме е срам днес, че има такива "българи". Сега никак не е чудно, че 500 години са правели с нас каквото си поискат. СРАМ И ПОЗОР!
122
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** от класа
121
0
 
11
 
! Отговори
christo_m преди 7 години
Вероятно Сталинка забравя, че в надпреварата участва и бившия премиер (жена) на Нова Зеландия.
120
1
 
15
 
! Отговори
пл преди 7 години
dolna istoriq!!!безсрамна кариеристка!! организираха и орезиляването на другия ни кандидат!!срамме е 4е съм българин!!!!
119
0
 
15
 
! Отговори
Затворко преди 7 години
До АнонименСамо човек който няма връзка с главния мозък може да мисли така, достатъчно е Русия да каже, че не иска Георгиева и веднага е отсвирена.
118
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля, че "управляващата" партия СТРАШНО МНОГО ЩЕ ИЗГУБИ от този си акт на предстоящите избори! Това е най-големия позор от доста дълго време! ПЪЛНО ДОКАЗАТЕЛСТВО на приказката за казана и дяволите!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
117
1
 
19
 
! Отговори
вижте някои заглавия преди 7 години
в eprcenter.bg от днешншя ден и ще разберете какво е сътворило правителството на герб.С номинацията на георгиева се постигат няколко антибългарски цели: дискредитира се България с провалената "дипломация"; изваждат георгиева от ЕК, и парите на Европа се поемат от германия; провалят България за поста в оон и така всъщност принудиха България да играе в полза на кандидат от друга държава; с България вече никой няма да се съобразява и да я приема сериозно - след този резил светът ще ни смее завинаги
116
1
 
22
 
! Отговори
ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ преди 7 години
ЗДРАВЕЙТЕ ЦИРКАДЖИИ ..... беше казал някой преди време. И не е сбъркал!!!!!
115
0
 
19
 
! Отговори
cat преди 7 години
А не те ли е срам, че те намества българското правителство неправомерно на чуждото място?!?Чест?Каква чест?!Народът ще се произнесе..
114
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПРОСТАЩИНА
113
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
*** така като я гледаш, точно на Сталинка мяза!
112
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе кръгли, полукръгли и тиквунести ***.ч.е.т.а., след като с неистови усилия съсипахте хубавата държава и докарахте най-тежката национална катастрофа на България, сега ни докарахте и най-големият срам! Скрийте се някъде и никога повече не се показвайте!
111
1
 
28
 
! Отговори
фейс преди 7 години
Много неприятна муцунка. Пък и името - Сталинка...
110
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сталинке, тука те насадиха на пачи яйца!
109
1
 
36
 
! Отговори
Геро преди 7 години
Кристалина да се готви за номинация за НАЙ-МРАЗЕНАТА ЖЕНА В БЪЛГАРИЯ-СИГУРНО Е, ЧЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ ТАЯ ТИТЛА ЗА РАЗЛИКА ОТ ПОСТА НА ГЕНСЕК НА ООН. Но явно това не я интересува-доказала е, че я интересува само кариерата и, по възможност-по-далеч от България.
108
2
 
33
 
! Отговори
Atom преди 7 години
Леле каква простотия е заляла държавата ни! Не е за вярване! Аз съм *** и вие сте прости! Философията на шопа: я не сакам да съм добре, сакам Вуте да е зле! Затова Стамболов е искал да върне столицата в Търново!Срам за България и за нас като народ!