Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!

Тя трябвало да е начело на ООН, защото вижда света в неговата сложност
28 сеп 2016 15:30, Елка Василева
205
Кристалина Георгиева от Facebook: За мен е огромна чест!
Кристалина Георгиева. Снимка: архив, Reuters

За мен е огромна чест да бъда номинирана от българското правителство за генерален секретар на Организацията на обединените нации. Това се посочва в изявление на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева.

Приемам номинацията с пълното съзнание колко отговорна е тази позиция. И колко важна е тя за това светът да бъде по-сигурен, по-силен, по-справедлив и по-богат за настоящите и бъдещи поколения, добавя тя.

Като следваща стъпка Георгиева възнамерява да представи кандидатурата и визията си за ролята на генералния секретар на ООН на страните от организацията, се допълва в изявлението, разпространено от пресслужбата на ЕК.

Пред изданието "Политико" Георгиева заявява, че трябва да бъде избрана за генерален секретар на ООН, защото "вижда целия свят в неговата сложност и има способността да вижда как нещата са свързани".

Още по темата

Георгиева твърди също така, че нейната цел ще бъде да адресира нарастващото недоволство по света за това, което предстои в бъдещето.

"Хората навсякъде са гневни, дори младите, образованите, богатите и хората в градовете са гневни", коментирала тя.

Според изданието Георгиева е най-добрата възможност за страните от Източна Европа да имат свои представител начело на ООН.

От Европейската комисия вече съобщиха, че Кристалина Георгиева излиза в неплатен отпуск като зам.-председател на Европейската комисия. Временно длъжността й ще бъде изпълнявана от еврокомисаря Гюнтер Йотингер.

Самата Георгиева този следобед смени профилната си снимка във Facebook и ясно се нарече "кандидат за генерален секретар на ООН".

Следващото гласуване в Съвета за сигурност на ООН ще се състои в началото на октомври, а очакванията са, че до края на годината трябва да е ясно кой ще е генерален секретар на ООН през следващите 5 години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
36
 
! Отговори
Ганьо Ганев преди 7 години
Това е вероятно най-глупавата постъпка на настоящото и миналото българско правителство в дипломацията!!! Мисля, че никога досега по света на се е случвало подобно нещо. Казвам го без да съм адвокат на Бокова, но тази постъпка беше един НЕВЕРОЯТЕН ЦИРК. Мога да го сравня само с цирка около Белене.
106
0
 
35
 
! Отговори
nina преди 7 години
"Не може да бъде!" - може, разбира се, все пак ...българска работа! *** М !!!Едната /супер кадърна за поста/-потомка на членове на БКП-не може да е кандидатура,другата /назначавана на постове/-потомка на членове на БКП-може! Г-жа Бокова, не се отказвайте! България се подигра с Вас-колкото и да е грозно-върнете ни го!
105
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Отново шут в тиквата на джуджето... остава и алкохолиците и корвите да се посъбудят и да го обесят, та поне за хляб и вода пари да имат
104
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Айде пумпалите пак се завъртяха. Дума не обелваха за комунистическата закваска на бокова, а сега оревават навсякъде, че Кристалина била комуниста. Жалки пумпали.
103
2
 
35
 
! Отговори
НЕМОЖЕ ДА БЪДЕ преди 7 години
ЖАЛКО ЧЕ, БЪЛГАРИЯ ГУБИ ШАНСА ЗА ООН БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПОЛИТИЧЕСКИ КОНЮКТУРНИ ЗАДКУЛИСНИ БОРБИ. КАКВО НАПРАВИ СТАЛИНКА ЗА ПОСТРАДАЛИТЕ ПЕРНИЧАНИ СЛЕД ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО.
102
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На тая в ръцете и може да отива само една метла, и досущ баба яга. Каквато си е между другото
101
2
 
32
 
! Отговори
!! Несериозно преди 7 години
за нея било чест..., толкова е несериозно..., така не се прави!
100
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бокова, не се отказвай! Козовете са в твоите ръце.
99
0
 
15
 
! Отговори
До ДРУГАРЯ преди 7 години
До Анонимен: Алоу то модела КОЙ е на Компартията, така че такива високопоставени другарки като Георгиева не може да не са знаели за модела КОЙ, все пак компартията и греб имат много общо. Пък и от вече 26 години народна власта, пардон демокрация на 25% от времето е власт на греб, така че компартията пак се е проявила правилно!!!!
98
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов да си даде оставката, ако не стане! Стига с тези селски номера!
97
24
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало другарю вашата максима че като се *** и всички са пос**ковци, като вас вече сме я слушали. И между другото Боковица беше кандидатура на модела КОЙ вашия модел , не този на България
96
1
 
29
 
! Отговори
26g.,голяма чест преди 7 години
Затова и България постоянно ПОТЪВА с всеки изминал ЧАС!
95
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ
94
1
 
21
 
! Отговори
AXE преди 7 години
От горе на всичко прилича малко на Георги Първанов!!!
93
1
 
33
 
! Отговори
2342344 преди 7 години
чест не чест нема да те изберат!
92
2
 
18
 
! Отговори
izvoza преди 7 години
До Анонимен: Алоу, то от Другарката Бокова до Другарката Георгиева май разликата е само в годината на получаване на Членската книжка за БКП, така че пак БКП ще управлява ООН, ако се вържат на тая.....:)
91
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не другари вие надминах те и този път себе си след като беше ясно че във ООН комунистически отпадъци не искат. Защо беше нужно да им натрапвате тази другарка ООН не ви е България та да им потхвърляте образи като орешарски и да си мислите че номера ще мине. Е можеше и повече да се изложите ако бяхте издигнали ПЕЕВСКИ
90
2
 
26
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Лелее, че тва-р!
89
0
 
16
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 7 години
"*** *** НЕ хваща" - народна поговорка !
88
1
 
15
 
! Отговори
izvoza преди 7 години
От една комунистка та на по голяма КОМУНИСТКА, моля Ви Г-н Борисов, айде стига:):):) Пък и ми харесва тънката фраза, че "....бюджета мина в германски ръце...", т.е.бюджета на нейния сектор като еврокомисар:):):). П.С. Това не е антибългарско. Ако ще се отърваваме от комунисти, трябва да се отървем от всички, вкл.тази женица!