Русия праща самолетоносач към Сирия, на борда – Су, МиГ-ове...

Това ще е отговор на заплахите в района, обясняват от руския флот
Обновена: 16 окт 2016 10:40 | 16 окт 2016 10:39,
349
Русия праща самолетоносач към Сирия, на борда – Су, МиГ-ове...
Снимка: архив, Ройтерс

Руският самолетоносач "Адмирал Кузнецов" се насочва към Сирия, за да засили военното присъствие на Русия в този регион, съобщи руският флот, цитиран от Франс прес.

Разполагането на самолетоносача, както и на крайцера "Петър Велики", ескадрения миноносец "Адмирал Кулаков" и на кораби за борба с подводници ще позволи да се "отговори на всяка нова форма на заплаха, като пиратството или международния тероризъм", заяви руският флот, цитиран от агенция "Интерфакс".

"Адмирал Кузнецов" обикновено е базиран в Североморск, в Баренцово море. Корабът ще бъде разположен в Тартус, където Русия се готви да създаде постоянна военноморска база. На борда му ще има няколко бойни самолети и хеликоптери, включително изтребители Су-33, МиГ-29 КР и МиГ-29 КУБР, както и хеликоптер Ка-52К. Те ще подсилят вече разположените в Сирия руски военновъздушни сили, предаде BTV.

Около 4300 руски военни са разположени в Сирия, повече от година след началото на военната интервенция на 30 септември 2015 г. и Русия продължава да засилва военното си присъствие, въпреки че през март президентът Владимир Путин обяви, че изтегля част от контингента.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


349
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
1
 
6
 
! Отговори
един там преди 7 години
Кораби от калибъра на Кузнецов и Петър Свелики(еле пък заедно) няма как да не се съпровождат от поне една падводница. На практика, това са най-силните руски кораби...Нешо ше става.. Дано разумът надделее
143
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изпраща ЕДИНСТВЕНИЯ самолетоносач!
142
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не дай си боже, руснаците с цялата си тъпотия да не решат да се доближат близо до американски самолетоносач. Вълната от маневрите на американския кораб може да доведат отново до 'упс' при руското корито и той да потъне скоропостижно, с което ще докара дипломатически скандал :))))
141
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 190Нещо което трябва да знаете за Паротурбинните / Парните установки.Работят с извънбордан вода която се обесолява но не на 100% нерентабилно е. В момента в който кораба отиде в район с различна соленост в Парния котел или се появява вода с повече сол или обратното - последното не е фатално но с отпушване/запушване на тръбопроводите за подгряване на вода в пара се излиза от безопасен режим - автоматиката спира кислрода на котела за да не гръмне. Следва чистене на тръби и настройки
140
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия прати самолетоносача си. Защото други няма.
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БобиМани мащаба :))) Русия се наложи да се извинява на Шотландия. Не стига че Шотландия ги приюти в залив за да не кажат пак руските силови установки 'упс' :)) ами и руснаците оср**а положението. :)))Та, Кузя е заплаха за НАТО. Най вече екологична заплаха :))))
138
2
 
6
 
! Отговори
пенко преди 7 години
,Не мога да разбера "израз" : "Теоретично може да се НАРЕЧЕ" ???Не забравяйте ,че когато САЩ решиха да атакуват Сирия с ракети /с твърдения като тези за Садам/ два крайцера китайски и руски ,се доближиха до Тартус и после се чудеха, всички, как да избършат щатската посирка !
137
3
 
3
 
! Отговори
гледате ли CNN? преди 7 години
Русия даже не я и споменават, просто това е нищожна държава точно като Северна Корея.
136
2
 
2
 
! Отговори
Фронто преди 7 години
Уточнение:Не *самолетоносач*,а *самолетоносачА*! И сега както няма да го има наблизо/не говоря за воини, дори не за възпиране, а за присъствие!/ако Германия спомене Кьонигсберг, или Япония Курилите, или Китай ... !Може и да не се ходи до Китай-да видим Швеция как може да отговори на наглите провокации! Нищо си няма Москва! Дори като бройка!
135
1
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 193Мноооого по-малко от Колкото Златни Пясъци като обърна течението заустената тръба на километър и нещо в морето докара за ужас на летуващите собственото им бубу да се плацикат заедно с децата им.Пак екстраполираш без да си взел мащаба в предвид
134
3
 
5
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Ще седне довечера дядя Стьопа на масата и ще си налее самогончика. Тьотя Маша ще му настърже салата от ряпа щото друго няма. Ще пусне Стьопа телевизора. От всички канали ще го залеят захаросани клипчета как "великия руски авионосец отива да громи мръсния капитализъм в Сирия". След третата водка вече е горд и щастлив, че е гражданин на "най-великата" държава. И леля Маша няма да смее да се обади, че хладилника е празен щото ще я нахока:)) той е щастлив, Путин -също.
133
1
 
0
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 182Същото Важи и за Американските(и на всички други страни) Самолетоносачи - Решението на Америка АУАКС Е-2 ХоукАйСССР Ка-25ЦСССР/ РФ / Китай/ Индия АУАКС Ка-31 ВБ АУАКС Сикорски Сеа нещо си
132
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Кузнецов ако беше кон, щях да го гръмна да не се мъчи повече.
131
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В Шотландия се е случило следното. 2500 моряка има кораба. Те естествено папат и акат. акото не се преработва по никакъв начин а просто се изхвърля в морето. Сега представете си 2500 човека какво могат да произведат като ако за няколко дена и на какво е заприличал залива след тях :)))))
130
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
декември 1995 - Средиземно море. Отново силовите установки казал 'упс'. Корабът започнал да се движи с 2-4 възела.февруари 1996 г. Средиземно Море, Малта. Руски офицер докладва: "вятърът се усилва до 30 м/с. На кузнецов не работи нито един котел. до скалите има само 250 м". 1998г Пултът за управление на стрелбата залят с .. 60 тона мазут :)))200-2009 г - 6 пожара (за толкова се знае)
129
2
 
1
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 185Когато САЩ започват да се чудят след 2СВ да правят ли самолетоносачите ядрени или класически спецовете се разминават в мненията си.Ако е Ядрен е БЕЗУМНО СКЪП(особенно за 60 години на миналия век) но може да плава без зареждане. Но пък при 5000+ човека на Борда и ако води бойни действия презареждане му трябва на 5 дни макс с гориво и бомби в мирно време 15Храна и Дизел за класическа енергетична установка все ще се докара заедно с бомбитеДа нямат рашките тр самолети не са нужни
128
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По време на всичките си плавания, Кузнецов сериозно е застрашавал всички.1995 г Покрай Нова Зеландия излизат от строя над половината от силовите установки. Цяло чудо е че не е заседнал по бреговете.Заплахата - екологична катастрофа в района.декември 1995 - Средиземно море. Отново силовите установки казал 'упс'. Корабът започнал да се движи с 2-4 възела.февруари 1996 г. Средиземно Море, Малта. Руски офицер докладва: "вятърът се усилва до 30 м/с. На кузнецов не работи нито един котел.
127
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За цялата си история този 'самолетоносач' нее плавал повече от 5 години :))) Да, пет години. През останалото време е бил на ремонтРемонти : 1992-1994, 1994-1995, 1996-1998, 2001-2004, 2008....
126
6
 
3
 
! Отговори
Боби преди 7 години
До Анонимен 173Гранит още по СССР време е сертифициран за носене на спец заряди(Ядрено оръжие) Сори може да кажеш че е стар комплекс на 30 години но не казвай че е ненадежден.
125
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
У РФ нет транспортников, способных садиться на палубу авианосца. Нет как класса. А это значит, что о быстрых ротациях команды, подвозе боеприпасов, лекарств можно забыть. Да что там обычные продукты на 2,5 тысячи человек подвезти то же проблема. Хотя, российскому ВМФ возможно это не страшно. Пусть мол матросы брюкву сушную едят!+++++Цирка продължава ! За тези които не знаят руски като Боби :)) да позлват гугъл транслатора.Но, този кораб е направо руско технологично чудо ! ааххахахахахах