Разочарованият Ердоган: САЩ не се справят в Сирия!

Последиците от сирийската криза падали върху Турция
19 ное 2016 10:00,
140
Разочарованият Ердоган: САЩ не се справят в Сирия!
Снимка: БТА

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призна, че е разочарован от САЩ. Той заяви това интервю за американския телевизионен канал CBS, предаде ТАСС.

Още по темата

"Позволете ми да съм доста откровен, а и аз съм известен със своята прямота. Не би било истина, ако кажа, че не съм разочарован, защото се разочаровах", каза той в отговор на журналистически въпрос за отношенията му със САЩ.

Ердоган заяви, че американската политика в Сирия е предизвикала реална заплаха за сигурността на южната граница на Турция и му е попречила да защити страната си. Той каза също, че заради Вашингтон на турска територия са се озовали почти три милиона бежанци - два пъти повече, отколкото в Европа.

"Решавахме тези проблеми, обсъждахме ги с президента на САЩ Барак Обама и вицепрезидента Джоузеф Байдън. Те не се показаха в добра светлина и не разгледаха сериозно тези въпроси. Това доста ни натъжава", каза турският президент.

Той посочи, че САЩ не са решили проблема с гражданската война в Сирия и не са премахнали последствията й за Турция.

Ердоган също разкритикува Вашингтон, че предоставя убежище и затяга процеса по предаване на живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен, когото Анкара обвинява в пряка замесеност в опита за преврат от 15 юли.

"Не възнамерявам да обвинявам Съединените щати в опит за преврат. Но към такава позиция ще се придържа моят народ. Защо продължавате да държите при вас този човек? Докато му предоставяте убежище, съжалявам, не се обиждайте, но такова ще бъде усещането на турската държава и турския народ", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоз австралопитекус голям актьор се оказа. Защо не беше толкова разочарован, когато разпалваше войната в сирия. За никого не е тайна, че точно ти си в основата.
37
2
 
0
 
! Отговори
ТЕПЕГЬОЗ ЕРДОГАН преди 7 години
КАК ПЪК НЕ ГО Е СРАМ ДА ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА ЦЕЛИЯ ТУРСКИ НАРОД ! САЩ КАЗАХА -ДАЙ НЕОСПОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ,ЩЕ ТИ ПРЕДАДЕМ ГЮЛЕН ! ЕРДОГАН ДАДЕ 85 ДИСКА С " НЕОСПОРИМИ ДОКАЗАТЕЛСТВА - ПОКАЗАНИЯТА НА БИТИТЕ В СЛЕДСТВЕНИЯ АРЕСТ " ,НО НЕ ДАДЕ НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО НА БАНКОВИ ПРЕВОДИ ОТ ГЮЛЕН КЪМ ТЕРОРИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ ,НЕ ДАДЕ НИТО ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗАСНЕТО ОТ ТУРСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ НАПР. КАК ГЮЛЕН НАРЕЖДА НА СВОИТЕ ХОРА ДА ПРАВЯТ ПРЕВРАТ И ПР.! ЗА БЕЖАНЦИТЕ - САМ СЪЗДАДЕ ИД ,ЗА ДА ПРАВИ БИЗНЕС
36
2
 
3
 
! Отговори
хилари клинтън преди 7 години
Тръмп каза на Реджеп Иведик да взима ибриците и да заминава в Анадола за да развява знамето на ПКК . ПКК скоро ще има държава ,а Реджеба още не знае
35
4
 
0
 
! Отговори
РедДжепРус преди 7 години
Харема заедно с *** ли ще спасяват пак България? Ми то ни намръзна от бройлери в блокове и фоайета славови! *** какво да се прави като и те тикви носят на задниците, че Руси я!
34
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е как така, нали довчера бяха първи ортаци, вчера рече, днеска нече... Типично по турски всички са виновни, само те не са.Хубава работа, ама...
33
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Политиката на Ердоган е едно голямо пъpдене! Без сериозен гръб от САЩ или Русия, този е свършен отвсякъде! Султан щял да ми става...
32
7
 
12
 
! Отговори
САЩ НАПАДАЙ ТУРКИТО преди 7 години
САЩ трябва да нападне тая турска *** да отърве света от тия.....
31
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмпа си го е преместил.
30
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ФАКТфакт е че имаш нужда от психиатър.
29
2
 
18
 
! Отговори
криза на два стола преди 7 години
тоя сега вечна дружба с Русия зад Асад ли е, или още е превратаджия ислямист срещу Асад?
28
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Циганинаа реве, защото САЩ изтеглиха ядрените глави от Турция.Сега вече е господин никой, за силните дето им подскача.
27
2
 
5
 
! Отговори
Леле мале... превода преди 7 години
"Не би било истина, ако кажа, че не съм разочарован, защото се разочаровах"...Туй изречение от нашият редактор...!!! Как го преведе бе!?
26
4
 
39
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
Ердоган казва това което Бойко ,Меркел и други европейски лидери не смееят да кажат ,а то е :САЩ разпали тези земи и беженската вълна те я създадоха , но нито взимат мерки да се урегулират нещата , но пък на това и заставят васалите си в Европа да приемат бежанци ,а Тръмп ще въвежда забрани за "мекскиански бежънци " . Това показва как САЩ се "добре" се справя с ролята на световен жандарм .
25
9
 
6
 
! Отговори
ФАКТ преди 7 години
В ерата на интернет са смешни московските опорни точки! Всеки който чете това в момента, значи е интернет грамотен и САМ може да провери истината. И всъщност ще разбере, че ВИЕ САМИ ДОКАЗВАТЕ, кои са мекерета и лъжци!..Преди две години бе отбелязана 1000-годишнината на град Казан, основан от българските канове на Волжка България/Ленин и Сталин преименуват Булгария на Татарстан/ .
24
4
 
17
 
! Отговори
ДО 29 преди 7 години
Ти май владееш турския език добре .Защо не научиш избирателите в Турция на БГ език ?Станахте смешни - когато има избори в България отивате в Ромската Махала на Истанбул и събирате *** и ги карате под строй да гласуват . Очаква се на следващите избори в България да има повече гласове от Турция отколкото са Избирателите .Турските Служби фабрикуват фалшиви документи за гражданство .
23
3
 
23
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
До "TOZI": Сигурно си прав, че трябва да съдят Ердоган в Хага, но не вярвам да стане. Досега този международен съд не е осъдил нито един американски съюзник.
22
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В България познавам много турци. Много от тези турци учат турски в България или в Турция, защото не го владеят... не го владеят така, както не го владеят техните родители, нито пък техните баби и дядовци. На въпросът ми как така са турци, а не знаят турски ми разказват, че през вековете живеене с българите, технире родители и роднини са го "забравили", та сега си го "припомнят"...Турция отделя сериозни средства в това, приобщаването на потурнаците към турската общност. Необратим процес.
21
6
 
20
 
! Отговори
TOZI преди 7 години
Ердоган ще бъде съден в ХАГА след 5 години , като организатор на ИДИЛ и Милионите убити деца и майки в Сирия .Русия се отказа от договора с Международния СЪД заради Корупцията в него . Този ще го осъдят като Милошевич и Хитлер за военни престъпления .
20
27
 
7
 
! Отговори
Султан преди 7 години
Референдум трябва да има не само за връщане на Румелийския вилает и на Русчукския вилает. Всички територии населени с турци го заслужават!!!!!
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някои народи просто имат нужда от по-здрава ръка и очевидно турците са един от тях. Кемал Ататюрк, светла памет на делото му, е знаел добре това и се е опитал да го използва в опита си да ги направи цивилизовани хора. "Връщането" към османизма на Ердоган има своите корени в играта на "аз ме лъжа,ти ме лъжеш" с ЕС и ще продължи дотогава, докогато се прокарат веднъж завинаги по-правилни,по-коригирани разделителни линии между Турция,Русия,Източна и Западна Европа респективно. Сегашните не работят.