Турция на протест: Властите искат да помилват изнасилвачи на деца

Според правосъдният министър мярката не легитимизира изнасилването
Обновена: 19 ное 2016 12:03 | 19 ное 2016 12:01,
123
Турция на протест: Властите искат да помилват изнасилвачи на деца
Снимка: архив Reuters

"Изнасилването не може да бъде легитимирано“. Това скандираха хората, които излязоха на улиците в Турция в знак на протест срещу предложение за законодателни промени, които предвиждат помилване на злоупотребилите сексуално с деца, предава Deutsche Welle.

Съгласно промените, предвидени от управляващата „Партията на справедливостта и развитието“, мъжете, осъдени за посегателство срещу деца, ще бъдат освободени от затвора, ако сключат брак с жертвите си.

Предложението, което бе одобрено на предварителните четения в парламента, ще бъде гласувано в законодателния орган следващата седмица.

Според министерството на правосъдието проектозаконът е предвиден да освободи мъже, които са взели за съпруги непълнолетни момичета в религиозни церемонии, за което са били съгласни момичето и родителите й. Властите посочват, че законът няма да облагодетелства изнасилвачите.

В Турция бракът с лица под 18 години е незаконен, но съдебно решение, основано на "изключителни обстоятелства" може да разреши на 16-годишни лица да минат под венчилото. Въпреки това ислямски религиозни церемонии са често срещани в селските райони на страната, особено в югоизтока.

Правосъдният министър Бекир Боздаг заяви, че онези, които протестират преекспонират проблемът с твърдението, че законът легитимизира изнасилването. По думите му управляващата партия е направила множество стъпки за предотвратяване на браковете с деца и изнасилванията по време на 12-годишното си управление.

Според премиерът на страната Бинали Йълдъръм предложението е насочено към семейства, които са сключили рано брак и вече иммат деца, но не са знаели за съществуващия закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
23
 
! Отговори
White Wolf преди 7 години
До ТурчинаТочно в турция опитите мъж да забременее продължават с пълна скорост, не преписвайте вашите си извращения на други го....
41
2
 
8
 
! Отговори
ФАЩ РУСИЯ преди 7 години
Ей такъв онбашия управляваше БГ до преди седмица!Затова най-много гласове получи от Анадола!
40
22
 
8
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
До 52Кое е по доброто това че сте на първо място по производство и износ на прос.титуткили. Това че за девета поредна година правите гей паради докато нормалните народи правят деца.И намаляте като за световно после най нахално се мъчите вашите ценности да ги приписвате на други народи. Не след дълго както повечето европейски страни и тука ще озаконят гей браковете тогава повече свадби ще правите от колкото сега. Вие за това намаляте. Опитите ви продължават мъж да забременее
39
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хахаха тея вървят назад в еволюцията
38
3
 
28
 
! Отговори
АнтиИслямист преди 7 години
Е вие какво искате от религия на която пророка е пeд0фил. Някое мюсли ще го отрече ли, че мохамед е пeд0фил. Ако го отрече значи не е чел кУрана и е редно да го прочете и тогава да се прави на мюсли. То само с рЕзAна карабина не става да се правиш на мюсли. Те и юдеите са рЕзани, като вас м***лоумници с м***лоумна религия, която не е никаква религия, а секта за подчинение на хора и народи. Секта, която е преписала Библията и я е нагласила така, че да могат хората да се манипулират по-лесно.
37
4
 
28
 
! Отговори
Циник до турчина преди 7 години
Мълчи - башибозук..мълчи, чети, и се срамувай! Ганьовско е в ПЪТИ по-добре от турско!
36
1
 
30
 
! Отговори
White Wolf преди 7 години
На тия ди.ваци трябва им се забрани да припарват Европа.
35
0
 
28
 
! Отговори
Просто питам преди 7 години
Ако е изнасилил малолетна козичка, което е практика по анадолските поля уговорката важи ли?
34
24
 
4
 
! Отговори
Турчина преди 7 години
Баси комплексираното ганьовско стадо какви ли не глупости хвърчат от коментарите им. А този сухойчо също е голям фантазьор къде ги видя тия публично обезглавени 260 войници бе измислен? Щом са пиблично обезглавени трябва да има доста материал по нета дай линк да ги видим
33
0
 
27
 
! Отговори
Ердо преди 7 години
Ще настъпи мотиката тоя път. След операция ,,Чук'' му се размина(опандизи над 100 висши турски офицери).Инсценира си преврат (неговите хора клаха невинни войничета като овце по площадите),сега и това.Народът ще го окачи на ченгела.Както и ние трябва да направим с нашите мекерета.
32
1
 
8
 
! Отговори
пещерна епоха преди 7 години
До Честиттова подлежи на други изискуемости и за двамата, но повечето четат Корана, както Дяволът чете Евангелието.
31
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А нещо за българските 12 годишни майки????
30
3
 
38
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
затворете папката за присьединяването на турция кьм ес това е дивашка териториязападьт не знае какво представлява турция но бьлгарите знаем какви са имценностите 500 години стигат
29
2
 
31
 
! Отговори
вера преди 7 години
В Турция има много свестни и светски ориентирани хора. Жал ми е за тях. Но мисля, че този акт на ислямисткото турско правителство е шанс за онези немислещи овци да се осъзнаят най-после и да се усетят накъде ги води Ердоган.И, "Турко", какви кръстоносци какви пет лева. За такива като тебе пък, ***, най ми е жал.
28
1
 
10
 
! Отговори
е де преди 7 години
До ЗАЩОалИллях не е казвал нищо подобно. според легендите, Джибрил (Гаврил) бил пратен на Мохаммад и десетилетия му говорел нещо от пещерата до покоите на Аиша, която 10 години след *** на пророка се сетила като грамотна да запише каквото си спомнят с Али-чичото от преразказаното, накрая махнали или преработили някои от по-неполиткоректните сури. и това с райските девици също е измислица, иначе как ще надъхват баламурниците.
27
2
 
18
 
! Отговори
Берлин преди 7 години
Какво мислят червените коментатори за Ердоган сега?
26
5
 
22
 
! Отговори
недалеч в бъдещето преди 7 години
След разпада на НАТО,което е неминуемо в геополитически аспект предстои залеза на Турция ознаменувано със създаването на Кюрдска държава,което е неизбежно!
25
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"мъжете, осъдени за посегателство срещу деца, ще бъдат освободени от затвора, ако сключат брак с жертвите си."Я пак Ердоган да ни лече лекции за човешките права??да се смееш ли или да плачеш??
24
6
 
34
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Турция е просто една голяма отврат! Всичките им претении са за ***! Под лустрото на светска държава се крие средновековна изостаналост....мечти за султанат....какво да очаква човек от държава ръководена от исляма?! Като изключим държавите от ОПЕК , които трябва да се молят на изобретателя на ДВГ всички останали такива са г*нус! Меркел и приятели им станаха и*брикчии, и ***!
23
0
 
28
 
! Отговори
до Турко преди 7 години
Кръстоносците поне не узаконяват изнасилването на деца. Все е нещо.