Меркел очаква трудни избори, ще се бори с популизма

Тя заяви, че ще защитава демократичните ценности и единството
20 ное 2016 21:42,
105
Меркел очаква трудни избори, ще се бори с популизма
Снимка: БТА

Ангела Меркел заяви след заседание с висши представители на партията й, че е готова да се кандидатира отново, за да защитава демократичните ценности в името на единството на обществото. Тя допълни, че е обмисляла решението "безкрайно", предаде Ройтерс.

Още по темата

По-рано днес стана ясно, че германският канцлeр ще се кандидатира за четвърти мандат на парламентарните избори през 2017 г. Тя има амбицията да бъде преизбрана начело на съюза на конгреса през декември, след което да се кандидатира отново за канцлерския пост.

Меркел каза, че очаква много трудни избори догодина заради надигането на популизма.

"Тези избори ще са много трудни - като никои други досега след обединението", заяви тя и добави, че битката за демократичните ценности, както и за опазване на сегашния начин на живот пред лицето на популизма ще бъдат ключови елементи от нейната програма.

Същевременно тя нарече абсурдни твърденията на онези, които я обявяват за "последния защитник на свободния свят" и на демократичните ценности пред надигането на популизма, изразило се в избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ и победата на привържениците на Брекзит. Подобна задача не е по силите на един човек, подчерта тя.

Баварският консервативен съюзник на Християндемократическата партия - Християнсоциалният съюз, приветства решението на канцлера Ангела Меркел.

"Ние искаме доверието на населението за още един четиригодишен мандат и е добре, че имаме вече яснота", заяви ръководителят на ХСС Хорст Зеехофер.

ХДС и ХСС, които формират единен блок в германския парламент, са в обтегнати отношения напоследък заради политиката на Меркел на отворени врати за имигрантите.

Ако 62-годишната Меркел спечели четвърти мандат, ще стигне рекорда на своя някогашен покровител Хелмут Кол, който беше 16 години канцлер на Германия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много вода донесе Баба Меркел с немската стомна, вярно е , но стомната се счупи, когато покани милионите ислямски имигранти в Европа.След тези изстъпления е трудно отново да й се вярва. Не заслужава доверие. Националистите се надигат и въпреки че те са мaлoyмни oлuгoфpeни, те ще управляват. Махалото на историята достигна върха на толерантността и пое обратно към национализма. Народите имат инстинкт за самосъхранение все пак.
53
0
 
10
 
! Отговори
Пламен Русев преди 7 години
Първо:-претендирам, че следя немската преса и твърдя, че никъде Меркел не е обявявана за последен защитник на демократичните ценности! Напротив-след сключения търговски договор с Канада ще пострадат много средни фирми. Второ :-самите германци не могат да я понасят!
52
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това десетилетие е фатално за бабичките кандидатки да управляват.
51
1
 
9
 
! Отговори
Американ преди 7 години
До Анонимен(60)Искаш да кажеш, че немските медии не смеят или не искат да напишат нищо срещу нея. Ми ще видиме.То и тукашният бабишкернбик ужким щеше да спечели нечувана победа, ама и то се чу, де..
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изборен шамар я чака, като кака й Килъри.
49
2
 
18
 
! Отговори
БАЙХУЙ преди 7 години
в Германия ако говориш срещу бабето те чака глоба или затвор !Еврейския нео-либерален терор ще затъмни и наи-черните години на комунизма
48
2
 
11
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 7 години
Един пич по-долу беше написал, че хората намразили ЕС заради Меркел.Пич, всъщност Меркел е ЕС и ЕС е Меркел. Ако не е Меркел ще е друг слуга на Новия световен ред.Това е глобализма - политиката на Новия ред.Бъдете срещу Системата, а не срещу нейните марионетки като Меркел !
47
0
 
21
 
! Отговори
Гошу преди 7 години
Х-ха-ха-ха, ако те изберат отново, значи германците си заслужават съдбата. Абе бабо, брекзита и Тръмп не ти ли показаха, че вече писнахте на целия свят с притворството и лицемерието на измислената ви либералност? Хората искат нещата да се наричат с истинските им имена - исляма е заплаха за европейските ценности, всяка жаба да си знае гьола, щом си на гости се съобразяваш с правилата на къщата, а не искаш домакините да станат като теб. Мaлоумна бабичка
46
2
 
14
 
! Отговори
Калин преди 7 години
Хора, гледайте Цветан Василев в предаването на Сашо Диков да видите мутро и сие, как рекетират бизнеса в България. Как Сталийски е налапал десетки милиони, как са слагали поставени лица да получават дялове във фирми. Бруталните кражби на Пеевски и сие. Как същите тези рекетьори, натрупали десетки милиони, никой не ги закача. Няма съд и присъда за тях! Къде е мониторинга на ЕС?
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живея в Германия и из немските медии настроенията са, че тая ще бъде преизбрана. Дори немците казват, че "НЯМА АЛТЕРНАТИВА" и остава само тя. Нищо, че я псуват и ругаят (ама прилично) защото иначе нали... глоба или пандиз ако говориш срещу политиката на Мама. Нали все пак това е вид диктатура и се действа против волята на хората и се правят неща, които никой от народа й не иска. Хитлер е действал по същия начин между другото - намерете разликите. Двама диктатори на кантар...
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези немци са почти толкова загубени, колкото и българитеатлантици, не ги разбирам
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен"Хитлер не е пуснал и един арабин в Германия"---Да, ама в замяна на това е разрешил на си.га.ни.те свободно да се настаняват в областите Заксенхаузен, Аушвиц, Трелбинка, Майданек ... :):) Откривал им е и нови рчаботни места, безработицата е била 0%. Е, малко по-висока смъртност, ама то постоянно са идвали нови попълнения.
42
3
 
24
 
! Отговори
Циник преди 7 години
Всички преди мен са прави - Мурксел ханъм - е гробокопача на Европа! Ако догоддина я изберат пак - ще пуснем кепенците на Европа, и ще се наложи да се спасяваме поединично, и с прибежки! Нагростта на тази бездетна вещица не знае граници.Не съм особено вярващ, но се надявам господ ( нашия християнския ) да я накаже! Болното пр*асе ни влече в пропаст от която излизане няма! Сега щяла да събира разделени семейства( тарамбуки) към тези 3 милиона - още поне 6! Га*дина
41
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как тези двете партии в управляващата коалицията не ги е срам да носят "християни" в името си.Какви християни сте,бе,дяволски изчадия,напълнихте Европа с *** и всякакви други безбожници.От Фридрих II до Карл Велики управниците ви,и католици и протестанти,се въртят в гроба от фалшивите ви християнски ценности.Глобалистки кучета.
40
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Думата популизъм е измислена от едни политици да навредят на други такива. Всяко едно политическо обещание е популизъм.
39
4
 
3
 
! Отговори
Върбанов преди 7 години
На нашите популисти от бешипету ще кажа само едно: Другаре, повече пари за данъци от това което ви плащам в момента и гъзо да си скинете нема да ви дам. Колегата си премести бизнеса в Румъния(пак продава на нашия пазар, но плаща данъци и заплати на румънците), а аз съм на кантар да го направя
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е атлантическо, а просто Обама и Меркел са евреи, (Сорош също) които смазаха Европа заради Холокоста. След 20 години Европа ще е в руини и пепелища, а от кулите на катедралите ще се носи Алаху акбар.
37
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
какво е попилизъм срещу които щяла да се бори тая кофа, някой може ли да ми обясни , или е пак нещо евроатлантическо и ние не го разбираме още
36
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кайзера, Хитлер и СССР не успяха да затрият Германия, но тази проклета бабичка ще успее!
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не са противоположни, Адолф е незаконен внук на барон Ротшилд. Целият нацизъм е просто част от Талмуда. Те, евреите, много добре знаят, че когато толерастията се наложи със закон, идва геноцидът над пришълците. Защо го правят??? Защото искат ЗЛОТО да иде далеч от тях, а точно по този начин го привличат като магнит върху себе си! Братя евреи, ОСЪЗНАЙТЕ КАКВО ПРАВИТЕ, ЯВНО НЕ СТЕ ТОЛКОВА УМНИ, КОЛКОТО ГЛАСИ РЕКЛАМАТА.