Русия разположи модерни ракети в Прибалтика

САЩ: Това дестабилизира европейската сигурност
21 ное 2016 22:58,
391
Русия разположи модерни ракети в Прибалтика
Снимка: Архив, Reuters

Руските въоръжени сили разположиха модерни противокорабни ракети в Прибалтика, предаде Асошиейтед прес, като се позова на руската агенция Интерфакс.

Този ход бе предприет в обстановка на засилено напрежение между Русия и Запада, отбелязва АП.

Ракетните установки "Бастион" са били базирани в анклава Калининград, който граничи със страните членки на НАТО Полша и Литва.

Бойното кръщение на модерните ракетни комплекси бе по-рано този месец в Сирия, припомня АП.

В събота руското министерство на отбраната каза, че Балтийският флот на Руската федерация се превъоръжава с нови ракетни установки, но не даде подробности.

По-рано днес председателят на комисията по отбраната в горната камара на руския парламент - Съвета на Федерацията, Виктор Озеров каза пред РИА Новости, че Русия ще разположи в Калининград ракети "Искандер" и зенитни комплекси С-400 в отговор на американските планове за противоракетна отбрана.

Държавният департамент на САЩ заяви, че разполагането от Русия на система за противоракетна отбрана С-400 и на балистични ракети "Искандер" в руския анклав Калининград "дестабилизира европейската сигурност".

"Русия е заплашвала неведнъж през изтеклите десет години, че ще разположи ракети "Искандер" в Калининград в отговор на различни събития в Европа, нито едно от които не е налагало подобни военни ответни действия", заяви говорителят Джон Кърби пред журналисти.

"Призоваваме Русия да се въздържа от думи или действия, които са в противоречие с укрепването на сигурността и стабилността", добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
2
 
! Отговори
Еей какво стана преди 7 години
Сега мъртвеца натО се опитва да сумулира мощ, страх ги е от изненатата че РУСИЯ пак се завърна на сцената, пак е най Велика и Мощна Русия Бог с Вами.
259
5
 
1
 
! Отговори
слава на НАТО преди 7 години
Благодарение на Путин всички съседи на руската *** искат да са в НАТО.
258
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг сказал, что новоизбранному президенту США Дональду Трампу не стоит сейчас отказываться от партнерства с НАТО.В интервью изданию The Guardian КВИИИИИИИИК-ГРУХ-ГРУХ
257
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Много ме кефи, какви палячоввци има. Сложила Русия три танка до Украйна -Браво. Сложила 5 ракети от Сталиново време - Браво. ХахахаххахахахйайайаСАЩ е разположила войски по целия свят, не знам дали сте чували :d Едвали ***,грухтят,ехтят ...това го правите само вие тука из форумите.
256
6
 
2
 
! Отговори
Чарлз Дарвин преди 7 години
"Колкото и парадоксално да звучи но квиченето на крави е мехлем за ушите ми..."Кравите не ***, млади момко. Вероятно квиченето, което достига до ушите ти, са звуците, които издава твоето собствено семейство.
255
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колкото и парадоксално да звучи но квиченето на крави е мехлем за ушите ми КВИИИИИИИИК-КВИИИИИИИК-ГРУХ-ГРУХ
254
8
 
1
 
! Отговори
Айзенхауер преди 7 години
Ех, как ще му хареса на Тръмп цялата тази работа !Няма да мине много време и Путин ще разбере с кого си има работа.
253
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Bravo na rusnazite samo taka usa da si satvarat ustata sa eu nischto nanat s eu stranite samo konflikti ivoini tarsat sa da si prodavat orajieto
252
3
 
9
 
! Отговори
ABU BAKAR AL BAGDADI преди 7 години
БРАВО НА РОССИЯ !
251
1
 
4
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До юбералесДа, ама Калашников е ''красавчик'' с руска фамилия и ''добро'' потекло
250
3
 
8
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До АнонименРазбира се Шмайсер с още 70 инженери от неговата 200годишна компания за стрелково оръжие са били в Ижевск по незначителни въпроси. Главния мозък е Калашников - 27 годишен, без никакви изобретения преди това в стрелковото оръжие.
249
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русия е най-злобната държава на Земята!Това са азиатски плъххове.
248
9
 
4
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До БобиНито в Щурмгевера нито в Калашника има болтчета. Частите са осем и са едни и същи. А Хюго Шмайзер е бил на почивка в Ижевск през 1946-1953г. Просто е. А кой е стрелял с автомати в ръцете на Беркут срещу хората на Майдана, е все едно да питаш : ''кой ми *** в гащите'', след като си се посрал
247
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До *** РУСОФИЛЬВерно си много ***. Всички балкански народи са освободени от Русия. Без изключение. Само дето ние като най голям народ по територия и население сме били разположени в сърцето на империята за нас е било по сложно от политическа и международна гледна точка. никой не е искал голяма и силна държава на балканите. По късно и Русия се е светнала, че голяма и силна страна в бъдеще може да стане конкуренция на балканите. Както и става.
246
5
 
3
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До факт-За рассия няма никакво значение какво искат съседните държави...Според собствените им представи не можеш да бъдеш велик без собствени сателити. Един вид -какъв бандитски главатар ще си ако нямаш собствена банда???
245
4
 
3
 
! Отговори
един там преди 7 години
До шоп, До там ли я докара ве,неандерталец седер***стичен, като нямаш други аргументи- обиождаш на майка! Допускал съм, че ще паднеш ниско, ама чак пък толкова ниско! Айде, избери си терминал и гоу то страната на неограничените възможности! Там поне ще подаднеш сред свои или пък не!
244
7
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До БобиРазбира се че не са Калашници. Това са МП-43 ''Щурмгевер'', който през 1947г. става ''Калашник''. Ама това е друга тема. Толкова ли е важно с какво са застреляни хората на Майдана?
243
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юбералес,Все още е спорно кои точно застреляха тези 100души! Няма абсолютно никаква логика това действие да бъде извършено от "Беркут"! По-скоро логично е този акт да бъде извършен от специални агенти, чиято цел е допълнителна ескалация на конфликта!относно Майдана- намери в гугъла размерите на площада и околните улици и ми сметни по колко души на квадратен метър трябва да застанат- за да стане тази цифра 1млн.? То с тая пропаганда и 3млн. може да кажете че са били там!
242
4
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До БобиА после каква "ВАЛХАЛА" е станала няма думи.------------Идьоте мамин, ти да не би да искаше да кажеш ВАКХАНАЛИЯ?
241
4
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 7 години
До Анонименв тубата има качени клипове за предварителната военна подготовка на майданските метежници в страни от НАТО в източна Европа!---------------- В Тубата има и клип, където двама църни арапи таковат мъртвата ти майка, не си ли го гледал?