Русия разположи модерни ракети в Прибалтика

САЩ: Това дестабилизира европейската сигурност
21 ное 2016 22:58,
391
Русия разположи модерни ракети в Прибалтика
Снимка: Архив, Reuters

Руските въоръжени сили разположиха модерни противокорабни ракети в Прибалтика, предаде Асошиейтед прес, като се позова на руската агенция Интерфакс.

Този ход бе предприет в обстановка на засилено напрежение между Русия и Запада, отбелязва АП.

Ракетните установки "Бастион" са били базирани в анклава Калининград, който граничи със страните членки на НАТО Полша и Литва.

Бойното кръщение на модерните ракетни комплекси бе по-рано този месец в Сирия, припомня АП.

В събота руското министерство на отбраната каза, че Балтийският флот на Руската федерация се превъоръжава с нови ракетни установки, но не даде подробности.

По-рано днес председателят на комисията по отбраната в горната камара на руския парламент - Съвета на Федерацията, Виктор Озеров каза пред РИА Новости, че Русия ще разположи в Калининград ракети "Искандер" и зенитни комплекси С-400 в отговор на американските планове за противоракетна отбрана.

Държавният департамент на САЩ заяви, че разполагането от Русия на система за противоракетна отбрана С-400 и на балистични ракети "Искандер" в руския анклав Калининград "дестабилизира европейската сигурност".

"Русия е заплашвала неведнъж през изтеклите десет години, че ще разположи ракети "Искандер" в Калининград в отговор на различни събития в Европа, нито едно от които не е налагало подобни военни ответни действия", заяви говорителят Джон Кърби пред журналисти.

"Призоваваме Русия да се въздържа от думи или действия, които са в противоречие с укрепването на сигурността и стабилността", добави той.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
240
5
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
Киевската хунта провежда избори, където хунтата печели 3% от гласовете. Изборите са признати от цял свят, включително и от министър Лавров.
239
3
 
6
 
! Отговори
факт преди 7 години
Всички държави съседни на Русия желаят да са членки както на НАТО така и на ЕС ! Нито една от тях не обича окупаторската си съседка Русия ! И хубавото е ,че не само правителствата на тези страни желаят да са в НАТО и ЕС ,а и народите на тези страни също са за НАТО и ЕС като изключим няколко хиляди платени *** и руски мекерета пръснати в цяла Европа да правят руска прапаганда !
238
2
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
През 7 ноеври 1917г. имаме въоръжен преврат. Тогава матроси свалят с оръжие правителството. Това е хунта. Петербургската хунта начело с Ленин избива милиони хора в Русия и по света.
237
7
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До БобиКалашници на Майдана имаха Беркут, с тях застреляха сто души. Калашници и ''по-тежки оръдия'' в ръцете на Десен сектор нямаше. На Майдана имаше 1млн. души, но без оръжие.
236
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До юбералес,Е ама много спонтанен този майдан, страшно спонтанен! Само дето и в тубата има качени клипове за предварителната военна подготовка на майданските метежници в страни от НАТО в източна Европа!
235
4
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До Анонименааааааааа Кузя зимата е на топло в средиземно море, понже нямал отоплителна инсталация и водата замръзвала.
234
6
 
5
 
! Отговори
ТЪП РУСОФИЛЬ преди 7 години
До АнонименРУСНАЦИТЕ РЕШИХА ДА НИ "ОСВОБОДЯТ" СЛЕД 500 Г. ЗАЩОТО ВИДЯХА ,ЧЕ ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ СЕ РАЗПАДА И МОЖЕМ ДА СЕ ОСВОБОДИМ САМИ КАКТО БЯХА ЗАПОЧНАЛИ ВЕЧЕ ДА СЕ ОСВОБОЖДАВАТ САМИ И ДРУГИТЕ ПОРОБЕНИ СТРАНИ КАТО РУМЪНИЯ ,АЛБАНИЯ И Т.Н.! РУСНАЦИТЕ НЯМАХА ИНТЕРЕС НИЕ САМИ ДА СЕ ОСВОБОДИМ ,А ИМАХА ИНТЕРЕС ТЕ ДА НИ "ОСВОБОДЯТ" ! КАКТО КАЗАХ ОСМ. ИМПЕРИЯ ВЕЧЕ СЕ РАЗПАДАШЕ И РУСНАЦИТЕ ЗНАЕХА ,ЧЕ ЩЕ Я ПОБЕДЯТ БЕЗ ДА ДАДАТ МНОГО ЖЕРТВИ ! ЗАЩО НЕ НИ ОСВОБОДИХА КОГАТО ОСМ. ИМПЕРИЯ БЕШЕ СИЛНА ?!
233
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Важното е да не разположат Кузя, щото от пушеците му и най-съвременния радар на ПРО няма да може да види ракетите :)Е ще има и минимален страничен ефект - рашките ще заприличат на ***, но ще свикнат.
232
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тъпь русофил,Ай стюга уе, да не вярва човек! А коя беше основната причина за "пръкването" на твоята и моята България на бял свят- припомни ми, че нещо съм позабравил!
231
1
 
3
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
До БобиЗнам Боби, майтапя се. Думите на Нюланд бяха '' За развитието на демокрацията в Украйна, САЩ са инвестирали 5 милиарда $ от 1991г. до сега. А за Майдана, не сме плащали нищо. Това беше спонтанен процес".
230
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До моята хипотеза,И аз това се чудя! Защо аджаба 500 години тези мързеливи руснаци са се назландисвали, а не са дошли да ни освободят от досадното ни османско присъствие? Нали така наричаха османското владичество в одобрените ни от новия ни задокеански брат учебничи по История!
229
2
 
1
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До бгНяма нужда ''УкраIна це Европа''. Въпросът е затворен.
228
4
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 7 години
До МишоНяма как войната да се казва ''Руско-турска'', защото през 1877г. не е имало държава ''Турция''. Имало е Османска империя. В руската армия са мобилизирани всякакви народи, които са под руска окупация - финландци, балтийци, украинци, поляци и пр. руснаците са около 30%. Отделно съюзници на Русия са Сърбия, румъния и Австро-Унг., която окупира Босна, отделно Британия окупира Кипър от Осм. имп. Русия печели Бесарабия и Батуми. И всичко това заради априлското въстание на БЪЛГАРИТЕ.
227
2
 
3
 
! Отговори
до 280 ТЪП РУСОФИЛЬ преди 7 години
Извинете, на колко " дози " сте в момента ?.
226
2
 
7
 
! Отговори
бг преди 7 години
Защо Виктория Нюланд не е на Майдана тази вечер?
225
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 7 години
Смее ли да си отвори очите?Неговата клетва е да служи пълноценно на господарите си.
224
0
 
4
 
! Отговори
бг преди 7 години
Хаваите са американски от 1947-*** година.
223
1
 
7
 
! Отговори
Мишо преди 7 години
До мазепаТи чел ли си историята? Що за празно изявление. 1877 - 1878 се води война, която се казва Руско-Турската освободителна война на Балканите. Във Войната на страната на Руската империя участват Румъния, Сърбия, Черна Гора и българското опълчение.Що не си отвориш очите.
222
4
 
5
 
! Отговори
до 259 моя хипотеза преди 7 години
А, моята хипотеза е : Вие сте с повърхностно мислене, следователно използвате дрога. От това следва, че сте с евроатлантическа настройка и пронатовска ориентация, привърженик на РБ ( гей групата на Рада Д.......). Това значи, че сте нежен, със снежно бяла кожа , добре разработен софийско п......сче с трансексуални влечения. Убичъм та.
221
0
 
0
 
! Отговори
бг преди 7 години
Разбира се че го е казала,но те са получили заповед да го отричат.