С поглед в историята: Ердоган оспори Лозанския договор

Трябва да четем втория план на историята, посочи Ердоган
23 ное 2016 19:30,
286
С поглед в историята: Ердоган оспори Лозанския договор
Снимка: архив Reuters

Турския президент Реджеп Тайип Ердоган никак не крие носталгията си по имперските времена. В последните месеци това става още по-ясно.

Сега Ердоган за пореден път оспори валидността на Лозанския договор, който урежда границите на днешна Турция, съобщава германското издание на "Хъфингтън пост".

"Какво би станало, ако Турция не се намеси в Сирия и другаде? Ще има ли мир и сигурност в тези региони", пита Ердоган.

Турският президент преди време заяви, че не би приел страната му да бъде "затворник на 780 000 кв. км. площ".

"Необходимо е да четем втория план на историята и така да планираме бъдещето си“, посочи Ердоган и припомни, че винаги при споменаването на Лозанския договор "някои се чувстват некомфортно“.

"Лозанският договор не е съвършен текст, не е и свещен. Естествено, ние ще го обсъждаме, ще се опитаме да постигнем по-добро решение", посочи турският президент.

Ердоган дори посочва и срок, в който страната да се опита да договори по-добри условия - това трябва да се свърши до 2023 г.

"Знаем, че ще нарушим интересите на много страни. Но ще работим по въпроса. Решени сме да насочим Турция напред", отсича Ердоган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
[1:21] Понеже те, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха, а се заблудиха в своите помисли, и неразумното им сърце се помрачи; [1:22] наричайки себе си мъдри, те обезумяха, [1:23] и славата на нетленния Бог измениха в образ, подобен на тленен човек, на птици, на четвероноги и на влечуги, - [1:24] затова и Бог, според похотите на сърцата им, предаде ги на нечистотата, за да се безчестят телата им сами в себе си; [1:25] те замениха истината Божия с лъжа, и се поклониха и служиха на творението повече, отколкото на Твореца, Който е благословен вовеки. Амин.
145
0
 
2
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Изобщо не ме *** къде е раждан прадядото. Да се е раждал в Африка.
144
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
[1:14] Аз имам дълг към елини и варвари, към мъдреци и невежи; [1:15] тъй че, колкото зависи от мене, готов съм да благовестя и вам, които сте в Рим. [1:16] Не се срамувам от благовестието Христово, понеже то е сила Божия за спасение на всеки вярващ, първом на иудеин, сетне и на елин. [1:17] Защото в него се открива правдата Божия от вяра във вяра, както е писано: "праведният чрез вяра ще бъде жив". [1:18] Гневът Божий се открива от небето върху всяко нечестие и неправда на човеците, които държат истината в неправда; [1:19] тъй като онова, що може да се знае за Бога, тям е явно
143
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
[1:11] защото копнея да ви видя, за да ви предам някой духовен дар за ваше укрепване, [1:12] сиреч, като бъда между вас, да се утешим взаимно чрез общата вяра - ваша и моя. [1:13] Не искам, братя, да не знаете, че много пъти се канех да дойда при вас (но срещах пречки дори и досега), та да имам някой плод и между вас, както между другите народи. [1:14] Аз имам дълг към елини и варвари, към мъдреци и невежи; [1:15] тъй че, колкото зависи от мене, готов съм да благовестя и вам, които сте в Рим.
142
3
 
7
 
! Отговори
Мислещият преди 7 години
До феса И мен ме е срам Прадядо ти е бил роден в България Неблагодарни селяниТака и не научихте езика
141
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
[1:5] чрез Когото получихме благодат и апостолство, та в Негово име да покоряваме на вярата всички народи, [1:6] между които сте и вие, призваните от Иисуса Христа, - [1:7] благодат и мир от Бога Отца нашего и Господа Иисуса Христа на всички вас, които сте в Рим възлюбени Божии, призвани светии. [1:8] Преди всичко благодаря на моя Бог чрез Иисуса Христа за всички вас, дето за вашата вяра се говори по цял свят; [1:9] Бог, Комуто служа с духа си, като благовестявам за Сина Му, ми е свидетел, че непрестанно си спомням за вас [1:10] и винаги се моля в молитвите си, дано с Божия вол
140
5
 
2
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Нека аз да бъда интернет героя като оня с водния пистолет "стрелящ" против доган?Докога мислите, че ще продължава така.????Мислите, че ще продължава ли? В голяма грешка сте.
139
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
[1:1] Павел, раб на Иисуса Христа, призван апостол, отреден за Божието благовестие, [1:2] което Бог от по-напред бе обещал чрез пророците Си, в светите Писания, [1:3] за Своя Син (роден по плът от Давидово семе [1:4] и открил се за Син Божий чрез силата на чудесата, по духа на освещението, чрез възкресението от мъртвите) Иисуса Христа, Господа нашего, [1:5] чрез Когото получихме благодат и апостолство, та в Негово име да покоряваме на вярата всички народи,
138
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"- Осанна на Давидовия Син! Благословен, Който иде в име Господне! Осанна във висините!"
137
6
 
4
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Аз вярвам на Ердоган. Други не ме вълнуват.Над бг трябва да се проведе миротворна операция. бомби над парламента, цацаров трябва да бъде изнасилен а бойко в антарктида и ще се оправят нещата. Другия вариант е бомбарсировки на Ф16 над София. Турски Ф16.
136
0
 
3
 
! Отговори
Апостол (Филип. 4:4- преди 7 години
"Братя, радвайте се винаги в Господа, и пак ще кажа: радвайте се. Вашата кротост да бъде известна на всички човеци. Господ е близо. Не се грижете за нищо, но във всичко чрез молитва и моление с благодарност откривайте пред Бога своите просби, - и Божият мир, който надвишава всеки ум, ще запази вашите сърца и мисли в Христа Иисуса."
135
8
 
7
 
! Отговори
Мислещият преди 7 години
Може да е клозет, но е в Европа и Нато Турция никога няма да бъде в Европа А Шанхай е бая далече от Турция и там са се събрали азиатци и те хората с вас нищо общо нямат и много сте им притрябвали Вас никой не ви иска защото сте лъжци и нагаждачи .Ще станете като арабите и ще ви режат главите че сте пили една бира Русия ви мрази искрено Краят на Турция е предсказан от Ванга и Библията
134
12
 
2
 
! Отговори
турчина преди 7 години
За мен България вече не съществува.
133
3
 
6
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Бях на 5 години когато баща ми започна да ми бърка в задницата ама кво да праиш традиции
132
1
 
5
 
! Отговори
В мир преди 7 години
Сбогом турски гомна.Почивайте си.
131
0
 
3
 
! Отговори
Али Кемал преди 7 години
До Турчин нете ли кефи Бьлгария вече
130
3
 
1
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Ако започна да пиша за Борисов с всички подробности ужас........,,,,,
129
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тактиката на дявола е добре известна: когато нямал какво да прави си таковал децата...Та и турската работа същата...
128
3
 
7
 
! Отговори
турчина преди 7 години
Аз ще съм първия родил турчин и ще прославя турция во век и веков
127
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво решиха я кажи аркадаш