Форбс: Путин пак е най-влиятелната личност

В класацията го следват Доналд Тръмп и Ангела Меркел
14 дек 2016 20:56, Петя Славова
64
Форбс: Путин пак е най-влиятелната личност
Снимка: БТА

Руският президент Владимир Путин остава за четвърта поредна година най-влиятелната личност в света в годишната класация на сп. "Форбс".

От своята родна страна до Сирия, като се премине през американските избори, руският лидер продължава да постига целите си, се казва в аргументацията на изданието.

Конвенционалните световни стандарти не могат да възпрат неговото влияние, което се увеличи през последните години. През 2016 г. руски хакери бяха обвинени, че са проникнали в имейл акаунти на членове американската Демократическа партия в опит да подпомогнат кампанията на Доналд Тръмп, който редовно хвалеше лидерския стил на Путин.

Кремъл отрича обвиненията, Тръмп също изключи възможността за външна намеса в изборите, въпреки че анализ на ЦРУ, за който медиите съобщиха, твърди обратното, се казва още в аргументацията. В нея се отбелязва, че влиянието на Путин може да се засили в идните години с влизането на вероятен негов съюзник в Белия дом.

На второ и на трето място в класацията са съответно новоизбраният американски президент Доналд Тръмп и германската канцлерка Ангела Меркел.

На четвърто място е китайският президент Си Цзинпин, следван от папа Франциск на пета позиция. На шесто място е Джанет Йелън, ръководителката на американската централна банка, пише БТА.

Местата от седмо до десето са за съоснователя на Майкрософ Бил Гейтс, за ръководителя на Алфабет и Гугъл Лари Пейдж, за индийския премиер Нарендра Моди и за създателя на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Европейският централен банкер Марио Драги е на 11-о място. Новата британска премиерка Тереза Мей е на 14-о място. Милиардерът Уорън Бъфет е на 15-о място.

Президентът на петролния гигант Ексън Мобил Рекс Тилърсън, който Тръмп номинира вчера за държавен секретар, е на 24-о място, точно зад президента на Франция Франсоа Оланд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на В.Путин! Истински държавник!!!
26
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 32Лошото , че България пак е на страната на булката, ама то с външни министри като къдравата Сю и президент като Чехлю *** какво друго да се очаква ? ...
25
3
 
9
 
! Отговори
Дедо Гого преди 7 години
Абе, всички сте зяпнали във Владимир Путин...Що не кажете нещо за любимата ви канцлерка ?
24
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сняг се сипе вече вън. От далеч се чува траурен звън.Тропат с малки крачетаРуските грозни джуджета -ту-наляво, ту-надяснобързат с автомати , ясно!Тръгват с тежката шейна,да обходят те света.Не ги спират студ и мраз,и във празничния час те гомната си оставят,кой е слушал *** не забравят.
23
5
 
4
 
! Отговори
Пич преди 7 години
Многоо яснооо
22
21
 
12
 
! Отговори
THE JOKER преди 7 години
Путин е долен лицемер, продажник и мижитурка.
21
5
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
dobre 4e e Putin ako be6e ostanal Elcin Rusiq 6te6e da e v polujenieto na Balgariq,vsi4ko uni6tojeno i razgrabeno,i smenq6ti se kradlivi pravitelstva koito koleni4at na Evrosaiuza i Amerika
20
21
 
12
 
! Отговори
руски кенеф преди 7 години
учудвам се на акъла на тези,как може комунист да е най влиятелната личност в света .Нима не знаят ,че комунизъм е=на фашизъм , този фашист военно престъпник трябва да трие наровете в зандана А не да се възхвалява .Това показва ,че колкото си и по нагъл престъпник получаваш повече овации Забравиха ли престъпленията на лилипута в ГРУЗИЯ ,МОЛДОВА и УКРАЙНА ,забравихте ли договора с който РУСИЯ гарантира теритотиалната цялост на Украйна!!!Плюя на такива които не спазват дадената си дума !!
19
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Путин...и по-войни на глава от диктаторите е на първо място !
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кученцето показва каква роля отсега нататък ще играят пред Путин, Нео-либералните Педетолерасти от Брюксел, след прогонването от Доналд Тръмп на африканските обезьяны от семейство Хюсейн Обамови от Чичо Томовата Колиба/ Белия Дом.
17
25
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин е жалъкк Хобит.Форбс изобщо не го е посочвала никъде, това е поредната лъжа на руските сайтове и ***.
16
7
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Дори и кученцето му е фен!
15
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако беше лидер на свободния свят, може би щях малко да му завиждам, но той е лидер на световната идиотия.Не мога да му завиждам, че трови хората с полоний, или че им организира авиокатастрофи, или че плаща сметките на *** от сорта на Кадирови Ассад, нито че слуги са му такива клоуни като Чуркин.
14
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До това е.В Украйна ли е свободния свят,или в Сирия или преди това в Нагорний Карабах или в Чечня.И за Балтийските републики не може да се примири и все рови и копае,и в останалите бивши СССР републики.Да си световен лидер,значи да носиш името ЧОВЕК,а не Убиец.В Русия мафията е над 500 000 души.Не може да се справи с проблемите в собствената си страна бил`лидер на свободния свят`, на обратно!Икономиката на Русия върви към дъното,Путин бил известен но Никоя държава не желае да инвестира в Русия.
13
14
 
30
 
! Отговори
това е преди 7 години
Путин е лидера на свободния свят и добър президент на братска Русия,колкото и да го плюете не може да промените истината.
12
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хаха :)))И за какво да му завиждам на тоя фъстък?Затова, че жена му отиде при 15 години по-млад ли?За това, че половината свят го псува?
11
10
 
29
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Вярно е! Путин е най-влиятелния човек за пореден четвърти път.
10
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 9,10,11,13Обикновена бг завист,нали
9
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ЗападноевропеецХАХАХАХАХАХХАХХАХААА........
8
26
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Та с какво е влиятелен?Народът му се чуди от най бедния до най богатия се чудят на къде да избягат от Русия.Продава най стратегическите си предприятия,100 евро-10 000 рубли,защото води военни действия първо в Украйна,после в Сирия.слухти навсякъде по света, и създава интриги,подмазва се на всеки,който не му играе по свирката.Русия е назад с икономиката си,защото там до обяд се работи,след обяд се пие.Важно е за пиещите руснаци и рускини,които са на всеки ъгал да има водка и агарцьй