Сметки в Австралия: Почине ли Елизабет II, ставаме република

Премиерът с пътна карта за отделянето от британската монархия
18 дек 2016 08:47,
36
Сметки в Австралия: Почине ли Елизабет II, ставаме република
Снимка: Reuters, архив

Премиерът на Австралия Малкълм Търнбул поднови призива си за република, но едва след смъртта на кралица Елизабет II. Това той направи при представянето на пътна карта за отделянето от британската монархия, предаде AFP, цитирана от Фокус.

Търнбул – непоклатим републиканец, ръководил процеса преди провалилия се референдум през 1999 г. – каза, че подкрепата му за идеята за държавността в Австралия е от чист патриотизъм.

"Каузата на Австралийското републиканско движение (ARM) е кауза за Австралия", каза той в обръщение към ARM.

"Ние не омаловажаваме патриотизма на тези, които имат друга гледна точка, но ние нямаме други мотиви, други причини освен любовта към страната си", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
32
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРсъжелявам че ти си учил в някакви молове и шопинг центрове, но при мен Target-а се намира в съседния квартал, мола от където си купувам маркови маратонки. Теб ти личи че образованието ти е от весниците, но аз не познавам никакви Наковци и подобни Марсианци нито имам общо. Аз съм от София където съм учил и диплома ми от университета е степен магистър ИТ и не съм останал с впечатление да има трудности при наемането ми нито някой да ми е подбивал заплатата когато бях в БГ преди години
21
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нищо чудно премиера Търнбул да се спомине преди кралицата .
20
1
 
44
 
! Отговори
GENERAL GADORIAN преди 7 години
До УМЕН ГУЩЕРизмислиците ти дори няма да ги коментирам ти си някакъв ши3офреник на свободна шайба.. само ме разсмя от сърце. Ти да не пишеш от това село? И ако ме познаваше щеше да знаеш че часовници не нося. Само когато се гмуркам по необходимост трябва да нося. Когато ти разказвам за Новия свят ти все гледаш часовника ми или телефона ми. По развито култура сме от теб. Колумб като говорил на индианците а те само гледали манистата закачени на кръста му, за тях това било символ на благосъстояние
19
0
 
39
 
! Отговори
Ози преди 7 години
Австралийците имат комплекси, защото са накрая на света, но компенсират това със самочувствие и арогантност. По улиците има по-вече азиатци отколкото "бели" хора. Рано или късно ще бъдат превзети от Китай. Но засега Австралия прилича на смес от дълбока английска и американска провинция .
18
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сетиха се. Краварите откога са република.
17
3
 
36
 
! Отговори
онбашията преди 7 години
много се разпуснаха нещо колониите, да им пратят един гарнизон да всее респект!
16
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 1"Тъзи дъртата вещица да не би да смята да живее като костенурките?"---Майка й живя до 102 години. Така, че поне до 2028-*** теоретически. Не знам, изчакай, ще видим.
15
1
 
38
 
! Отговори
Един българин преди 7 години
Честно казано, Австралия е толкова далече от останалия свят, че може би има по-голямо значение за Антарктида (която е най-близо) дали ще станат република отколкото която и да е друга държава. Е, и освен Нова Зеландия.До: номер 16Какво лошо ти е направила кралицата? Ти изглежда си също така и русофоб. Защото навремето не кой да е, а самият Юрий Гагарин е бил поканен от нея и са си разговаряли приятелски, без да спазват никакви кралски протоколи и той е бил очарован от нея.
14
7
 
48
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Логично. Да не живеем в 18 век. Та тя сигурно не знае вече къде е Австралия.
13
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Почине ли Елизабет II.... Да, ама баба Елизабет НЕ смята да почива! Открила е серум, който ще й даде още поне 1000 години живот, така че мераците на австралийците могат да почакат.... :D
12
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Явно и в "Сидней" са си все така неграмотни, както и в България.
11
2
 
43
 
! Отговори
шегуваш ли се преди 7 години
Съпругът на бабата беше казал пред журналисти, че иска да се прероди като смъртоносен вирус, за да убие "ИЗЛИШНИТЕ ХОРА"! Мислиш ли, че хората с откровено фашистки мироглед, тебе те смятат за "необходима"?Така че, каквото повикало, такова се обадило.
10
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв крал Уилъм ви гони????? Първо ще има крал Чарлс пук после може Уилъм. Разбирачи
9
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тези още ли са колония бе,еми щом им харесва,ама местното население едва ли им харесва това(аборигените)
8
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 2По грозния ти коментар се вижда, че вещица си ти.
7
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен - А ние кога официално ще станем анархия!?че какво повече, а да, след като каката се качи на трона>
6
3
 
58
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Ако Австралия стане република, ще си влоши стандарта.>>>>И по какъв начин ще си влошат стандарта? Сигурно дъртата им дава пенсията си?
5
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ясно е за всички, че австралийците са с британски корени но никой не ги приема за англичани, ирландци, уелсци и шотландци. Просто няма спор, хората са си поели по свой път но си помнят корените. Чудно ми е ние какво спорим с македонците?!? Макар и не по своя воля отлъчени от нас, те са си поели по пътя. Дали ще си помнят корените, това си е тяхна работа. Та чудя се какво толкова им се впрягаме и се занимаваме още с този македонски въпрос. Който се припознае за българин ок, който не, жив и здрав!
4
4
 
47
 
! Отговори
до 4 преди 7 години
Крал Уйлям ще си управлява самотно островчето. На там отиват работите.
3
28
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елизабет II няма скоро да почине, God save the Queen,но когато това се случи, ще дойде King William на трона :)Пък и трябва да се организира референдум съгласни ли са австралийците да се отделят от монархията. Все пак Австралия е заселена от британците. Ако Австралия стане република, ще си влоши стандарта.