Руският посланик в Турция беше убит при нападение*

Въоръжен мъж стрелял в него на откриване на фотоизложба
Обновена: 19 дек 2016 20:08 | 19 дек 2016 18:42, Елка Василева
538
Руският посланик в Турция беше убит при нападение*
Снимка: Twitter

В Анкара беше застрелян посланикът на Русия в Турция Андрей Карлов.

Първоначално беше съобщено, че посланикът е прострелян и е откаран в болница. По-късно руското външно министерство съобщи, че посланик Карлов е починал.

Инцидентът е станал на откриването на фотоизложба. Въоръжен човек е нахлул в помещението на Галерията за съвременно изкуство в Анкара, където се откривала изложбата.

Според очевидци въоръженият човек е стрелял в гръб срещу посланика, докато той произнасял речта си. След изстрелите посланикът е паднал.

Нападателят на руския посланик крещял: "Алепо" и "отмъщение". Нападателят е говорил на и на турски, и на арабски и свидетели казват, че думите му били " Аз няма да изляза жив оттук, не ме доближавайте!". "Ние умираме в Алепо, вие умирате тук !"

Още трима души са били ранени при стрелбата срещу руския посланик в Анкара според турската телевизия Ен Ти Ви.

Турските специални части са обкръжили сградата. Министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу е пристигнал на мястото и е влязъл в сградата.

Според репортер на Си Ен Ен Тюрк нападателят е влязъл в сградата, показвайки документ, че е полицай. Има и твърдения, че нападателят е охранител на посланика.

Снимка, качена в Тwitter, показва мъж в черен костюм, държащ с пистолет, който стои близо до подиум в галерията. Четирима души, включително лице, което изглежда е посланикът, лежат на пода, предаде Ройтерс.

Нападателят е бил "неутрализиран" от силите за сигурност.

Терористът е на 20-25 години, според изданието Milli Gazete. Турските медии цитират руски източници, според които убиецът е радикален ислямист.

Карлов встъпи в длъжност през 2013 г.

Кремъл проверява информациите за стрелбата срещу руския посланик в Турция, съобщи говорителят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. "Президентът е информиран, проверяваме информацията", каза Песков.

Президентът Путин планира да изслуша доклад на руския външен министър и на ръководителите на специалните служби за случилото се, добави говорителят.

Охраната на руското посолство в Анкара бе подсилена след нападението срещу посланика.
 

Информацията е актуализирана в 20.08

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


538
Още по темата: посланикРусияТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕ ВСИЧКО Е СЪЮЗЯВАНЕ ... САМИТЕ НАРОДИ ТРЯБВА ДА СЕ ВДИГНАТ НА КРАКА ДА СА ЕДИННИ НЕ ТОЙ Е ТАКЪВ ДРУГ ОНАКЪВ НА ТОВА НЕ СЕ КАЗВА ДЪРЖАВА НЕ ТРЯБВА ДА СЕ НУЖДАЕШ ОТ ДРУГИ ЗА ДА СЕ ВДИГНЕШ НА КОГО ГО КАЗВАМ АЗ ПЪК НА СТЕНИТЕ
249
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Комунисти вече няма. Стига с тая безмозъчна атака. Не разбрахте ли. За разлика от това, има много други, да не казвам какви от които ще ви се изправят косите. Добре дошли в джунглата.
248
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
СЕГА НЯКОЙ МЛАД ДИПЛОМАТ ЩЕ СЕ ДОРЕДИ ДО ПОСТА, ИНАЧЕ НИКАКЪВ ШАНС.
247
11
 
7
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Големият въпрос сега е, дали Ердоган ефенди е знаел за покушението... - по мое лично мнение - да... - това означава само едно... - че си прави шутка с таварисшч Путин...
246
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рептилите искат ли да започне световна война убиват я някой монарх, я посланик. Така почна и ПСВ. Нооо, този път няма да стане, щото срещу тях е Путин. ХИТЪР КАТО БОГ!
245
2
 
7
 
! Отговори
Мечтател преди 7 години
Мечтая си за деня, в който България ще граничи с Полша, Хърватска, Адриатечско море, Средиземно море и Сирия
244
1
 
5
 
! Отговори
до 359 преди 7 години
Лесно ще срутят сатаниската джамия
243
2
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 7 години
На война - като на война. Започваш я някъде, завършва другаде.
242
11
 
6
 
! Отговори
HELLAS ARMED FORCES преди 7 години
КАКТО ДЯДО МИ ПАПАЗ ПАИСИОС КАЗА ПРЕЗ 1994 ГОФИНА. : '' РУСКИЯ БОТУШ ЩЕ ВЛЕЗЕ В СВЕТА СОФИЯ, СИНКО.''А РУСКИЯ ФЛАГ ЩЕ СЕ ВЕЕ ОТ МАВЗОЛЕЯ НА АЛБАНЕЦА В АНКАРА.ГРЪЦКАТА АРМИЯ Е С ВЕЛИКА РОССИЯ.СЛАВА РОССИЯНИ !
241
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След всичко това дали ще има " турецки паток"? Тоз на видеото който стреля по посланика на Русия личи, че не е арабин. Турските служби са проспали или си е алъш вериш.
240
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Соро.соидните бо.клуци във форума един по един окапват. Няма го вече оня топ ***.от Одисей, няма го и малоу.мника Говедарин...а скоро време от толкова трева, алкохол и амфети ще ги последват и мъ.ршите Странджата, Василев, Шоп и Старбъкс.
239
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Турция губи с всеки изминат ден международен авторитет и позиции. Срива се не с дни, а с часове. Има една българска пословица - "Голям залък ***, голяма дума не казвай".
238
9
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 7 години
Слушайте какво ви говори Професора...
237
0
 
13
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Убиеца веднага се оказа от уволнените наскоро гюленисти. Колко удобно, сега Муамар е с развързани ръце. Предстоят велики дела :)
236
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно, че русофилчетата още не са почнали да мятат Искандери и Калибри. Сигурно не са уверени коя е целта. Турция, ИД или някой друг в Сирия.
235
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е да изпъдим турците от Европа.
234
15
 
4
 
! Отговори
ПИТАМ преди 7 години
А някаква реакция от Путин и Ердоган? Или в момента са в кревата и си правят любовната игра?
233
7
 
2
 
! Отговори
Професор преди 7 години
МЕЧО ПУХ, ВОЙНА И МИР, КРЪСТНИКА, Покахонтас, Под игото - Това са все мои книги
232
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До JonТурция се готвят за голяма война.
231
2
 
17
 
! Отговори
до професор преди 7 години
"Автор съм на стотици книги и дисертации. Комунистите ме плюят защото могат да пишат само по тоалетна хартия. За писалка ползват *** си."С този речник, по-скоро си автор на стотици глупости, написани с маркер по стените на обществените тоалетни. *** за тоя, майката на оня е...