Стъпка накриво: Берлинската полиция хвана грешния човек

Истинският нападател все още е на свобода, твърдят властите
Обновена: 20 дек 2016 15:51 | 20 дек 2016 15:44,
111
Стъпка накриво: Берлинската полиция хвана грешния човек
Снимка: БТА

Берлинската полиция подозира, че пакистанецът, който е задържан, не е шофьорът на камиона на смъртта, а истинския виновник все още е на свобода и въоръжен.

Още по темата

"Хванахме грешния човек", твърдят от берлинската полиция, съобщава "Велт", като се позовава на собствени източници.

"Сега имаме нов проблем, защото истинският извършител е все още въоръжен и може да извърши ново престъпление", твърдят властите.

Информирани са спецслужбите и полицията в Берлин. Вече няма съмнение, че ужасното събитие снощи е умишлено нападение, заяви на пресконференция министърът на вътрешните работи Томас де Мезиер. Той съобщи, че 12 души са убити.

По-рано днес стана ясно, че задържаният отрича да има нещо общо с атаката.

Заподозреният, 23-годишният Навед Б., е бежанец, вероятно от Пакистан, който е пристигнал в Германия преди година и е живеел в приют за бежанци.

Източници от силите за сигурност заявиха, че Навед Б., който е използвал два псевдонима, е бил известен на полицията за дребни престъпления, но не се знае да е имал връзки с радикален ислям.

Вътрешният министър подчерта, че няма никакво съмнение, че вчерашното нападение е атентат. Той отбеляза, че до момента групировката "Ислямска държава" не е поела отговорност за акта по известните на властите канали.

Заподозреният за атаката в Берлин е бил известен на полицията във връзка със сексуално посегателство, извършено през юли.

Очевидец на атаката в Берлин гонил на разстояние два километра предполагаемия шофьор на камиона, което помогнало за задържането на заподозрения, посочи полицията.

"С помощта на този човек стана възможно арестуването на заподозрения. Този граждански кураж ни носи днес известна утеха", отбеляза говорител на берлинската полиция, цитиран от "Велт".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Спиридон преди 7 години
Ако "Очевидец на атаката в Берлин гонил на разстояние два километра предполагаемия шофьор" този съвестен гражданин имаше оръжие щеше да спести цялата тази бумащина и глупостите на берлинската полиция!
65
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Берлинската полиция хвана грешния човек"Дали? Или просто човека има права и не могат да го задържат, гостенин на мама все пак... Жалко за Германия, беше една прекрасна и подредена страна. Жалко за хората, които живеят там - съсипаха им живота.
64
0
 
1
 
! Отговори
Циник до 80 преди 7 години
Спокойно - теб кога те изтърваха от Карлуково? Мъчи ли те медикаментозната абстиненция? Кво викаш - толкова коментари, и нито един за теб? Е....сега си имаш! Шемет безподобен :-)
63
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Швабите са тотално сбъркани!Пърделницата кукуферкел покани всички терористи, запали Европа, а полицията им е неадекватна!На тероризма отговарят с плюшени мечета!Третополови мало**умници!
62
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А-а, затова ли света Меркелица - я нЕма цяло денонощие?! Набивала е канчетата на "органите" да кажат, че не са сигурни дали терористът с "дребните престъпления" е едър терорист!!! Браво, Мути. Трябва да те канонизират "Света Меркла закрилница на убийци и изнасилвачио". Случват се такива неща - изнасилено и умъртвено красиво като ангел момиче и смачкани на кайма 12-15 немци - СЛУЧВА СЕ! *** фашистка. Пък и в черно се издокарала фарисейката!
61
2
 
15
 
! Отговори
Меркел преди 7 години
Ааа, не! Бежанците не си ги давам, вреди ми на имиджа! Накиснете някого, само да не е бежанец. Този го пуснете и му върнете експлозивите.
60
3
 
7
 
! Отговори
дончо преди 7 години
Не разбирам защо полицията не е арестувала меркел
59
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Фрау Меркел е разпоредила терористът да бъде пуснат и да се намери някой по-подходящ, например източноевропеец.
58
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до там ви докараха американските цветни революции и демокрация ..да минавате през пропосквателни пунктове в сред европа ,,, ама и по лошо иде докато не спрете да се кланяте на Сорос и Мекел нема да се оптават нещата ..само терор ви чака в собственните ви квартали и домове
57
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
По времето на социлизма се били промивали моцъци!Да,донякъде може да се каже,че беше така!Но партийните функционери,направо бледнеят,пред сегашнити мили еУроатлантици!!! :-) :-)
56
10
 
11
 
! Отговори
УДЖАСТЪ! преди 7 години
Баси тъпия народ - 90% от постовете са бълвоч, а в същото време имат 10 пъти повече лайкове от ънлайкове! Баси тъпата нация сме - реве ми се!
55
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Знаейки как досега немските власти прикриваха престъпленията на мигрантите, това, което ще се случи сега е да намерят някой германец с психични отклонения и да му лепнат престъплението, след което да си измият ръцете. Че избори идват, Меркел трябва да е в добра светлина.
54
3
 
34
 
! Отговори
някой преди 7 години
ето сега Брейвик беше ли прав?
53
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Еми ние затова лалосваме. Защото хора, като меркел ще унищожат Германия.
52
3
 
3
 
! Отговори
Дедовия преди 7 години
Те хубаво лалосват анонимните, защото на чужд гръб и 100 тояги са малко, но не знаят, че свърши ли Германия идва техния ред...
51
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Стъпка накриво: берлинската полиция хвана грешния човек. Спешно се търси подходящия да обере пишкира.
50
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Da sabirat ot vsichki chernokosi dnk material!
49
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Само остава да е някой нашенец като онзи, дето ритна момичето в метрото! Тогава няма да пуснат един българин да припари в Германия.
48
2
 
12
 
! Отговори
бежанец преди 7 години
До Мелихапомислил, че ходжата го гони - няма право да пие алкохол, пък за присъствие пред коледна елха и весели песни десет камшика ще отнесе
47
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да жевеят евроатлантическите ценности. В името на спасяването на демокрацията ще накиснем някой изперкал немец. Няма как. За всяко нещо се иска жертви. Да живеят евроатлантическите ценности. А и мултикултуризма разбира се.