Анис Амри се учил как се прави бомба в интернет

Имал е връзка с ИД, бил в забранителния списък на САЩ
Обновена: 22 дек 2016 08:16 | 22 дек 2016 08:01, Камелия Цветанова
23
Анис Амри се учил как се прави бомба в интернет
Снимка: БТА

Основният заподозрян за нападението с камион на коледния базар в Берлин, тунизиецът Анис Амри, е проучвал в интернет как се правят взривни устройства и е установил връзка с "Ислямска държава", съобщи вестник "Ню Йорк таймс", цитиран от БТА.

Още по темата

Вестникът се позовава на американски служител, пожелал да остане анонимен.

Двайсет и четири годишният мъж поне веднъж се е бил свързал с екстремистката организация и е бил в американския списък на хора, които не трябва да бъдат допускани на полети до САЩ.

Смята се, че Амри, който използвал няколко имена и е трябвало да бъде депортиран, е избягал от коледния базар в Берлин, където в понеделник вечерта камион уби 12 души и рани 48. Четиринайсет от тях още са в критично състояние.

След нападението в кабината на камиона, където бе намерен убит шофьорът поляк, бяха открити и документи за самоличност на Амри.

Между март и септември той е бил под наблюдение, подозирало се е, че е планирал да открадне пари, за да купи автоматично оръжие и вероятно да извърши нападение с хора, които щял да привлече за съучастници, казаха от берлинското следствие.

Наблюдението обаче не е дало необходимите доказателства, за да му бъдат повдигнати обвинения и е било свалено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бойко нали каза, че в началото на декември ще има самолет за Афганистан, на който да натоварят всичките бунтари от Харманли? Какво стана? Няма го генерал Радев да вдигне самолета ли?
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя Амри що така да си изпусне документите?
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ КВО ДА КОМЕНТИРАМ!ДОКУМЕНТИТЕ БИЛИ НА ВЕЛИК ДЖИХАДИСТ..ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК..ЛЕЖАЛ ИЗ ЗАТВОРИ..ТЪРСЕН ОТ ПОЛИЦИИ В ЦЕЛИЯ СВЯТ...ПЪК СЕ УЧИЛ ДА ПРАВИ БОМБИ ОТ ИНТЕРНЕТ И НАРОЧНО СИ Е ОСТАВИЛ ДОКУМЕНТИТЕ!ХАХА!НЕ ЗНАМ ЦИМЕНТЕНИТЕ НЕМСКИ ГЛАВИ ВЯРВАТ ЛИ НА ТЕЗ ГЛУПОСТИ!?
13
0
 
14
 
! Отговори
Ivo преди 7 години
Пак си намериха някой да гонят и търсят половин година.Все едно гледам холивудска продукция от края на миналия век.
12
2
 
14
 
! Отговори
Некъф луд преди 7 години
Само като му видиш мутрата да ти се преиска да вземеш един чук и да му разбиеш кривата глава. Като повечето в пустинята където бащите изнасилват дъщерите си и после раждат ей такива като тоя плазмодий на снимката.
11
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Представям си как бъка от терористи в Германия и цяла Западна Европа. А какво ли става тук у нас с жалката ограда и гостоприемството на властта спрямо всеки нелегален! Бог да ни пази!!!
10
0
 
23
 
! Отговори
Шерлок преди 7 години
Ти караш откраднат камин с труп на предната седалка, но си носиш документа за пребиваване и за всеки случай го слагаш под седалката, ако те спре полицията. Елементарно Уотсън.
9
2
 
7
 
! Отговори
123 преди 7 години
Да свалят прага на необходимите доказателства,за да може да задържат такива като него.
8
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъвто и смотняк да е, направи за смях германските суперсили за сигурност. Там се гълтат милиарди и нищо- въздух под налягане.
7
1
 
28
 
! Отговори
Чочо преди 7 години
Да бе, направо повярвах, че бомбаджията-шофьор си е забравтл документите под седалката. Ти да ги разправяте на зомбираните германци, които както винаги сляпо следват техния вожд до ръба на пропаста.
6
4
 
23
 
! Отговори
х преди 7 години
Замислете се, ходят с документи, защото ако ги спрат някъде и нямат документи, ще бъдат арестувани и атентатът няма да се състои. Те така или иначе са камикадзета повечето, дреме му, че ще открият паспорт или лична карта, той вече си *** 70-те девственици.
5
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И в тази статия и в други прави впечатление,че всииички терористи ходят на атентатите с личните си документи-хаха и на 11 септември и случката с Шарли,сега и тук...нещо е съмнително..
4
6
 
24
 
! Отговори
x преди 7 години
сигурно от форума на бгмама се е учил, там всичко знаят и за всичко имат мнение
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пълни глупости,знаели пък бил следен,пък документи-хаха...всичко се знае,а резултат никакъв.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
европа ще стане исламски континент и това си е.Кадафи се оказа прав.Другата година още 1-2 милиона бежанци ще дойдат.Ако си умен ще емигрираш в Сащ,Канада,Австралия или Нова зеландия и никога няма да се върнеш в европа.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бреее всичко знаете за него, а той пак ви изненада... или това е идеята, да се правите на изненадани...