След Берлин и Ница идва ли ред на Ню Йорк? ФБР мисли, че да

Бюрото смята, че има опасност от тероризъм на Нова година
22 дек 2016 19:31,
6
След Берлин и Ница идва ли ред на Ню Йорк? ФБР мисли, че да
Снимка: Reuters, архив

Три от институциите по сигурността в САЩ, сред които и Федералното бюро за разследване, излязоха със съвместно заявление, че празнуването на новогодишната нощ в Ню Йорк може да бъде застрашено от терористични актове.

Под обръщението са се подписали още полицейското управление на щата Ню Йорк и Министерството на националната сигурност.

"Нямаме информация за съществуването на конкретна и достоверна опасност, насочена против или свързана с посрещането на новата 2017 г. на "Таймс скуеър" в Ню Йорк, но изразяваме безпокойство, защото това събитие може да стане мишена за злоумишленици-единаци, които не са свързани с някаква организация, и за доморасли войнстващи екстремисти", предупреждават правоохранителните органи.

Като примери за тероростични актове на "единаци" могат да се посочат масовите убийства в американските градове Сан Бернардино (Калифорния) и Орландо (Флорида), както и във френския град Ница.

Както е установило следствието, тези престъпления са били извършени просто от "мюсюлмани, попаднали под въздействието на радикална пропаганда". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За ню йорк незнам ама за франкфурт мюнхен щутгард дортмунт са следващите които ще ги мачкат. Чак като умрът над 1000 немцоя чака тогава ще се открехнат че нещо им улаза изотзаде. То бива умно племе ама тия ни задминаа от умнотия. Ако това се случи в Гърция недай си боже знаете ли какво чудо ще настане? Само заради едно момче което беше убито от гръцката полиция направиха пожари а представяте ли си некои от тея да убият 12 човека с камион. Направо не ги виждам управниците им. Ше сринат парламента
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не ми се вярва. Някой ги поддържа тия терористи.