Либийците похитили самолета с фалшиви оръжия

Двамата се предали мирно и ги разпитват
Обновена: 23 дек 2016 23:08 | 23 дек 2016 23:03,
6
Либийците похитили самолета с фалшиви оръжия
Снимка: БТА

Малтийският министър-председател Джоузеф Мускат заяви днес, че похитителите на отклонения към Малта самолет от Либия са използвали копия на истински оръжия, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Още по темата

"Първоначалните данни от съдебната експертиза показаха, че оръжията, използвани при отвличането на самолета на авиокомпания "Африкия еъруейс", са били фалшиви", заяви Мускат в Туитър.

Той заяви, че похитителите са се предали мирно, без да поставят условия, след като малтийските власти са настояли всички пътници да бъдат освободени. В момента двамата либийци се разпитват.

Според Мускат похитителите не са поискали политическо убежище в Малта, посочва ТАСС.

"Не е имало искания за политическо убежище. Но не изключвам да бъдат отправени такива в следващите няколко часа", каза Мускат.

Транспортният министър на Либия Милад Матук защити мерките, които се вземат за сигурността на въздушния транспорт в страната, отбелязва Асошиейтед прес.

Той заяви, че навсякъде се случва да има пропуски в сигурността и Либия не прави изключение. По думите му това е първият подобен случай от революцията в африканската държава през 2011 г.

Според либийската агенция по културата сред пътниците е имало 25 художници, писатели и интелектуалци от Южна Либия. Те са отивали на културен форум в Триполи.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се казва революция а преврат във всички арабски държави организиран от САЩ. Но братята американци знаят - бог високо цар далеко, при тях от гражданската война не са се водили военни действия, а те са водили войни на всякъде по света и американските интереси край нямат.
2
0
 
4
 
! Отговори
Питам преди 7 години
Как може едно оръжие да е фалшиво? Бутафорни ли са или нямат платен акциз?То и при нос цигарите без бандерол ги смятат за фалшиви , амо то са си цигари като всички останали.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Репетиция?