Президентът Плевнелиев: Русия цели отслабване на Европа!

Москва финансира антиевропейски партии и медии, посочи президентът
27 дек 2016 12:40, Елка Василева
1042
Президентът Плевнелиев: Русия цели отслабване на Европа!
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Москва се опитва по най-различни начини да дестабилизира ситуацията в ЕС, заявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

По думите му има много признаци за това, че Русия финансира антиевропейски партии и медии в България и други страни от Европа и по този начин се стреми да подкопае ЕС отвътре.

Плевнелиев смята, че в момента Русия преследва същата цел, каквото си е поставял навремето СССР - отслабване на Европа и разпространяване на съмнения по повод ценностите на демокрацията и върховенството на правото.

Според българския президент хората в ЕС трябва да знаят какво се случва и към какво е насочена руската пропаганда.

Представители на Запада не за първи път обвиняват Русия за агресивна политика спрямо Европа и опити да повлияе върху ситуацията в региона, коментира РИА Новости по повод заявеното от Плевнелиев.

Руската агенция обаче припомня, че още през лятото руският президент Владимир Путин заяви, че ръстът на популярността на националистическите движения в Европа изобщо не е свързан с Русия.

На пресконференция Путин посочи, че той е предупреждавал още преди 10 години за ръст на популярността на подобни движения и партии, ако Европа не промени политиката си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1042
Още по темата: РусияРосен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
642
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕВАЛА ПЛЕВНЕЛИЕВ ! И ЗА ПОСЛЕДНО БРЪКНА СЕРИОЗНО В ЧЕРВЕНИТЕ АЛЧНИ ЗА ПАРИ *** ! ЕВАЛА ЗА ТОВА ,ЗАЩОТО ТОВА Е ИСТИНАТА И ЗАТОВА Е ТОЗИ ВОЙ! ЕВАЛА ,ЧЕ СЕ ОКАЗА ПО-БЪЛГАРИН ОТ ГОЦЕ И ПО-БЪЛГАРИН ОТ ТАЗИ РЕВЯЩА МАСА ОТ МРАЗЕЩИ БЪЛГАРИЯ ПРЕВЪРЖЕНИЦИ НА ПУТИНОВА РУСИЯ ! АКО СЕ ИЗНЕСАТ ОТ БЪЛГАРИЯ ,КОЯТО НЕНАВИЖДАТ ЗНАЙТЕ ,ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ЩЕ СИ ОТДЪХННАТ С ГОЛЯМО ОБЛЕКЧЕНИЕ!
641
5
 
10
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 7 години
ТОЗИ ГОСПОДИН НЯМА ЛИ ЗА ПОСЛЕДНО ДА КАЖЕ НЯКОЕ УМНО НЕЩО ЗА ДОВИЖДАНЕ,ДО ПОСЛЕДНО ЛИ ЩЕ ИЗПЪЛНЯВА ЗАДАЧАТА ПОСТАВЕНА МУ ОТ ЧУЖДИТЕ СЛУЖБИ,НЯМА ЛИ В НЕГО НЕЩО БЪЛГАРСКО,Я КРЪВ,Я НАВИК,Я НЯКОЙ ЛИЗЪК БЪЛГАРИН ДА МУ КАЖЕ,ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ОБИЧАТ РУСИЯ,НЕ СА НЕБЛАГОДАРНИЦИ И ДРИСЛЬОВЦИ,ЗЕМЯТА НИ Е НАПОЕНА ОТ РУСКА КРЪВ.НЕ СЕ ЗНАЕ ДАЛИ ТУРЦИЯ НЯМА ПАК ДА ДОЙДЕ,ПРИТОЗИ ПОБЪРКАН ЗАПАД,НА КОГО ЩЕ СЕ НАДЯВАМЕ,НА ТЕЗИ РУСОФОБИ,ТЕ ПЪРВО ЩЕ СЕ СКРИЯТ ПО ЧУЖБИНА И В ЗАМЪЦИТЕ СИ.,ИЛИ ЩЕ ПОСТЪПЯТ НА ТУРСКА СЛУЖБА,.
640
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кой им дава право на американците да решават къде какво да става по света?Ужким са за свободната воля,а потъпкват свободата на другите.Те да решават вместо нас ми идва в повече.Явно ни смятат за *** и налагат волята си със силата на оръжието.Първото нещо което построиха е не завод,а военна база.Господ да ни пази.
639
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ABCИ с какво Мерйел е дестабилизирала руската *** бе умен. Защото предишния русофил пише за това, как имало безброй примери, че ЕС дестабилизирал Русия. Чети ,преди да пишеш глупости.
638
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Една женаПреди да си правиш погрешни заключения прочети кои личности са били номинирани от Тайм за личност на годината. Прочети и какви са критериите за подбор на тези личности и едва тогава узпадай я *** възторг, че психопат, масов убиец и военнопрестъпник като Путин е номиниран.
637
2
 
10
 
! Отговори
ABC преди 7 години
До Анонимен 843Какво по-голямо доказателство искаш освен това, че Меркел напълни Европа с милиони неуправляеми гла-во-рези?! Последствията са всеки ден по европ. телевизии, и то въпреки цензурата.
636
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До GeorgiРусофилите кълнете като бабички. Или сте готови отново да избивате българи по заповед на Москва. В
635
3
 
7
 
! Отговори
Една жена преди 7 години
До Анонимен 846Хе-хе, ако бяха обявили Плевн. или Бо-ко за личност на годината, друго щеше да пишеш, нали? Само че няма да се случи, не и в този живот...
634
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Една женаПрез 1938 година "Тайм" обяви и Хитлер за личност на годината. Седем години по-късно свърши в една яма, отровен и подпален с туба бензин от охраната си. За Путин ще чакаме по-малко!
633
4
 
5
 
! Отговори
прав е президента преди 7 години
"Москва финансира антиевропейски партии и медии, посочи президентът"- ами това си е финансиране на терористи....да припомням ли кой финансира 1925 атента? Така на 18 срещу 19 май 1934 г. Военният съюз извършва държавен преврат. Според Петър Хаджииванов, непосредствен участник в преврата, първоначалният план за провеждането му е предвиждал цар Борис III и семейството му да бъдат избити. За тази цел е подготвена група от протогеровисткия клон на Вътрешната македонска революционна организация, която трябвало да бъде пропусната в Двореца от офицерите от Военния съюз, охраняващи входовете към него,
632
6
 
11
 
! Отговори
Една жена преди 7 години
До Анонимен 841Тайм определи руския президент за най-влиятелния човек на изминалата година. Пък какво плещи нашия, и какво пишат такива като тебе, е съвсем без значение. Ама нали трябва да си заработите левчетата, че по друг начин не можете...
631
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ШефаКакви са дойазателствата, че ЕС дестабилизира ***? Написал си само долнопробна руска пропаганда.
630
6
 
9
 
! Отговори
Idealist преди 7 години
За този ....., мога да се изкажа само нецензурно! Големи вреди нанесе на страната ни!
629
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Истеричната русофилска реакция е доказателство, че думите на преьидента са 100% истина.
628
5
 
15
 
! Отговори
Шефа преди 7 години
Безброй доказателства има но , в обратната посока ЕС настойчиво работи за дестабилизация на Русия!Грубата намеса обаче на външни сили и организиране на преврат в Украйна с убийства на органи на властта и цивилни е най - красноречивия факт !Евро и натовската пропаганда и особено нашата национална излагация - Плевнелиев , се опитват да ни втълпят , че Русия подкопава ЕС , а не обратното !Жалка родна картинка!
627
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не е ясно с какво се занимава Русия,но четете с какво се занимават българските демократични олигарси:през гугъла:zaharova-prokommentirovala-informaciyu-o-bolgarskom-oruzhii-v-aleppo
626
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Съдейки по коментарите ситуацията наистина е сериозна.
625
1
 
3
 
! Отговори
abe преди 7 години
nema li koj da mu i3durpa u..6ite 4e ne slu6a
624
5
 
18
 
! Отговори
байхейс преди 7 години
къде си забрави еврейската шапчица, бе българино ....
623
5
 
14
 
! Отговори
Атлас преди 7 години
Вижте кво бре либерасти соросойдни......Един Руснак ме попита как така на нас във Европа не ни е тясно на тоя минжетурен континент.Тя пази Европа.........На Русия граница са само сащ и Космоса.....