Президентът Плевнелиев: Русия цели отслабване на Европа!

Москва финансира антиевропейски партии и медии, посочи президентът
27 дек 2016 12:40, Елка Василева
1042
Президентът Плевнелиев: Русия цели отслабване на Европа!
Росен Плевнелиев. Снимка: архив, Булфото

Москва се опитва по най-различни начини да дестабилизира ситуацията в ЕС, заявява президентът Росен Плевнелиев в интервю за "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

По думите му има много признаци за това, че Русия финансира антиевропейски партии и медии в България и други страни от Европа и по този начин се стреми да подкопае ЕС отвътре.

Плевнелиев смята, че в момента Русия преследва същата цел, каквото си е поставял навремето СССР - отслабване на Европа и разпространяване на съмнения по повод ценностите на демокрацията и върховенството на правото.

Според българския президент хората в ЕС трябва да знаят какво се случва и към какво е насочена руската пропаганда.

Представители на Запада не за първи път обвиняват Русия за агресивна политика спрямо Европа и опити да повлияе върху ситуацията в региона, коментира РИА Новости по повод заявеното от Плевнелиев.

Руската агенция обаче припомня, че още през лятото руският президент Владимир Путин заяви, че ръстът на популярността на националистическите движения в Европа изобщо не е свързан с Русия.

На пресконференция Путин посочи, че той е предупреждавал още преди 10 години за ръст на популярността на подобни движения и партии, ако Европа не промени политиката си.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1042
Още по темата: РусияРосен Плевнелиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
662
1
 
4
 
! Отговори
Честен човек преди 7 години
*айньо, -уууммм .
661
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обективно погледнато, ЕС е донор за нашата икономика, САЩ също, докато Русия източва нашата бедна татковина. Колкото и да харесвам Пушкин и Достоевски, няма как да си затварям очите за фактите. Годишно братушките ограбват България с 8 млрд. лева, докато нашите деца умират от глад и липса на грижи. Този грабеж става чрез проруските партии у нас и корумпираните управляващи и води до дестабилизация и мизерия
660
3
 
7
 
! Отговори
Бай Пешо преди 7 години
Отслабнал е в главата само бившия комсомолски активист!
659
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БСП се опитват да ме убедят, че всеки който говори истината вреди на родината си.
658
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Писанията на копейкаджиите са неоспоримо доказателство на кремълските комплоти
657
4
 
15
 
! Отговори
ЖОРО преди 7 години
На този човек му остават броени дни и продължава да нанася вреди на България.Като толкова ревностно защитава ЗАПАДА, какво той допринесе за по доброто на България.Върви си Росене и дано повече никога нямаме такъв ПРЕЗИДЕНТ като тебе. Ти си срам за България.
656
4
 
13
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 7 години
Всички мекерета, когато лъжат започват да говорят общи неща.Защо Плевнелиев говори за Европа ? Защо не посочи примери в България ?Аз пък смятам, че Плевнелиев е един от хората, който направи пари от поста си.С това говорене прави отчаяни опити да се пласира някъде в ЕС в ролята на ястреб.Поредната българска плюнка, която ще избяга от България. Един недостоен човек.
655
14
 
7
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 7 години
До ВасилевРуснаците имат визия,и тя е да правят колкото може гадости по целия свят.Един вид- ако самите те водят скотски живот,то защо другите да са различни...Проста животинска завист...
654
3
 
5
 
! Отговори
към 867 преди 7 години
Е хайде сега другарите пак се изядоха едни други .Като си помисля ,Гоце лижеше задните части на Путин ,защо пък сега другарят Плевнелиев да не оближе задните части на НАТО . Това е манталитетът на всички родени под червената звезда !
653
4
 
7
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
А НАШИТЕ КОЙ ГИ ФИНАНСИРА,КАТО КАЖЕШ А ,ЗАЩО НЕ КАЖЕШ И Б,КОЛКО ЛЕКЦИИ ИЗНЕСОХТЕ В САЩ,ДА НЕ БИ ДА ГИ УЧИТЕ НА ДЕМОКРАЦИЯ,НЕ СМЕ ТОЛКОВА БАЛАМИ ДА ТА ДА НЕ РАЗБИРАМЕ ,С КАКВИ ПАРИ ОТ КЪДЕ И КАК.
652
3
 
10
 
! Отговори
БГ преди 7 години
като сме членове на НАТО И ЕС трябва ли обезателно да им ближем задните части според много от "БЪЛГАРИТЕ" и според нашия най смешен и веселПРЕЗИДЕНТ.Той си заслужи пост в ЕС ИЛИ НАТО.НЕ ВЯРВАМ ДА ОТИДЕ НА СЕЛО ЩОТО ДАВАТ БЕЗПЛАТНА КВАРТИРА ДА УЧИ БЪЛГАРЧЕТАТА.
651
4
 
14
 
! Отговори
Pinochet преди 7 години
Американската *** продължава да припява. Но другата *** Меркел направи много по вече от който и да било. Лошото за нас е това, че сега когато разпадането на ЕС е сигурно ние пак сме от страната на булката. Подлъгаха ни двуличните западняци с тая фалшива демокрация и ни унищожават като народ и нация.............
650
3
 
8
 
! Отговори
брикчии преди 7 години
Киряк Стефчов може само да мечтае да бъде сравняван с Расим Плевнята
649
5
 
8
 
! Отговори
Тайкондов преди 7 години
България е колония на НАТО и ЕС.Нито ни питат,нито се съобразяват с нас.Мъжът с токчетата ясно се произнесе по въпроса за магданоса.
648
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
22 октомври 1940 цар Борис III пише лично писмо до Хитлер, в което изразява единомислието между Германия и България и, че старата бойна дружба не е празна дума.На 1 март 1941 г. във Виена правителството на Богдан Филов подписва протокол за присъединяване на страната към Тристранния пактНародът реши, въпросът е затворен!!!
647
3
 
8
 
! Отговори
НАС преди 7 години
Абе може ли да сте такива!!! Заради един БОЛЕН човек от вчера се ядосвате! Излиза че е умен!РАЗДЕЛЯЙ. И ВЛАДЕЙ. Той Ви завладя!!!!
646
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
България е член на ЕС и НАТО! Както и на Тристранния пактВъпросът е затворен!!!
645
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До БГТРАКИЕЦАМА ТОВА Е НАЙ-УМНОТО ,КОЕТО Е КАЗАЛ ГОСПОДИНА !
644
3
 
9
 
! Отговори
член преди 7 години
И кво от тва? И *** да сме на ЕС и НАТО,нито живеем по-добре,нито по-сигурно.
643
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Днес.бг трябва да цензурира духовната и морална порнография, ярък носител на която е Расим Хамбарооглу. Странно ми е е, как този изключително скромен в интелектуален аспект индивид, успява с малко думи точно да намери най-отблъскващите измерения на пошлостта и духовната гнусотия.